Mihai Goțiu

Țara lui Dragnea și a lui Ponta. Le-o lăsăm? O schimbăm?

Aseară, după închiderea urnelor, am văzut adevăratul chip al unei țări conduse de Liviu Dragnea. Da, de Liviu Dragnea, nu de Victor Ponta. Nu e deloc întâmplător, ci premonitoriu, faptul că Liviu Dragnea, și nu Victor Ponta a fost cel care s-a înfățișat în fața camerelor de luat vederi pentru primele declarații de la ora 21.00. Și despre ce a vorbit Dragnea? Ce mesaje a transmis? Cui s-a adresat? Partidului și baronilor partidului. Dacă e pe undeva postată pe internet intervenția, urmăriți-i declarațiile. Înainte chiar de a mulțumi celor care l-au votat pe Ponta, a început să analizeze și să comenteze rezultatele exit-pollurilor. Nu mesaje pentru cetățeni avea Liviu Dragnea, ci mesaje de strategie electorală pentru membrii de partid, pe care îi mobiliza să fie atenți ca nu cumva să le fie furate voturile (!?). Într-un final le-a mulțumit și votanților proprii. Cât despre ceilalți? Naiba să-i ia! Niște hoți! Ați văzut cum le-am tras-o fraierilor din diaspora, cum i-am lăsat în frig și ploaie să stea cu orele? Așa le trebuie, dacă l-au huiduit pe Ponta la Torino, Madrid ori Paris. Un mesaj de forță, dar nu la adresa adversarilor politici, ci la adresa celei mai mari părți a românilor (al celor care au alte opțiuni, al celor care nu s-au prezentat la vot și, inclusiv, al celor care n-au ajuns să voteze la secțiile din diaspora, chiar dacă intenția lor ar fi fost să voteze cu Ponta).

Așa arată țara lui Dragnea. O țară ai cărei cetățeni au ochii vineți, iar agresorul apare în fața camerelor de luat vederi pentru a se lăuda cu isprăvile lui și pentru a a-și primi recompensa din partea găștii și a clanului din care face parte. Și aici nu-i includ nicio secundă pe votanții de rând, că nu ei vor fi beneficiarii țării lui Dragnea (mulți dintre ei s-ar putea să aibă rude, prieteni și cunoștințe pe afară).

Într-o vreme și nu pentru mult timp, a apărut, mai către miezul nopții, și Ponta în cadru. Pentru a transmite aceleași aberații insultătoare, cum și-a ținut el promisiunea că în diaspora nu se va mai fura. De parcă vinovați pentru episoadele precedente ar fi fost oamenii de la cozi. Nu domnule Ponta, nu domnule Dragnea, zecile și sutele de mii de români care au fost umiliți ieri în fața secțiilor de votare din diaspora nu sunt hoți.

Țara lui Dragnea (cu Ponta în rol de păpușă în sfori) e o țară cu fundul în sus. O țară în care albul e negru, și negrul e alb. O țară umilită și batjocorită. O țară călcată în picioare. Dar, în niciun caz, nu e o țară pe care o să le-o abandonăm. Împreună putem să dăm o altă măsură sloganului electoral al lui Victor Ponta. Nu cel cu ”mândria de a fi român”, că asta e o blasfemie după ce s-a întâmplat ieri, ci cel cu ”președintele care unește”. Toamna trecută a reușit să ne unească cu proiectul de lege specială pentru distrugerea Roșiei Montane. Am speranța că va reuși să ne unească și în toamna asta.

***

BONUS: Două mesaje, de la Londra, de aseară (Video: Ion Holban)


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Țara lui Dragnea și a lui Ponta. Le-o lăsăm? O schimbăm?

 1. MILUT

  Revenirea Ro se poate realiza numai iesind in strada toti politrucii si-au facut plinul din JAFUL NATIONAL facut in ultimii 25 de ani umilind poporul. Decembrie 1898 se va repeta in 2014. Doamne ajuta pe romani sa devina buni crestini!

  Reply
 2. Costin

  Si mai urata mi se pare declaratia lui Tonta ,care minte din nou: cica este, si el, enervat ca nu au putut vota oamenii din diaspora. Asta e cea mai recenta minciuna pe care o debiteaza la tv acest pinochio. Eu cred ca s-au bucurat toti penalii din psd ca alde „capsunarii” au fost impiedicati sa voteze. Asa se explica si primele lor reactii . De abia dupa ce consilierii lor le-au desenat, au aparut din nou cu alte declaratii.
  Nu cabine mai multe trebuie, ci sectii mai multe ca sa nu trebuiasca omul sa faca sute de km de la locuinta sa pana la sectia de votare. Ceea ce a anuntat ponta ca vor face e pur si simplu frectie la un picior de lemn.
  Trebuie introdus de urgenta prin OUG, votul prin corespondenta, chiar daca vor face infarct alde nastase & co, care se opun de ani de zile pentru aceasta varianta civilizata de vot.
  Este o vorba: hotului ii e frica de hoti, asa si psd-ul(acest pcr vopsit) invoca tot felul de tertipuri pentru a bloca introducerea votului prin corespondenta

  In concluzie, ponta, corlatean, dragnea au interpretat fiecare, dupa talentul lor de mincinosi, aceeasi arie a umilirii cetateanului. Demisia, ponta, corlatean, dragnea!

  Reply
 3. Nora

  Domnule Costin.
  Ati sesizat f. bine -mesajul guvernului este praf in ochi.
  El spune ca declaratiile se pot completa si in afara sectiei de votare si unde este posibil ,se va inmulti numarul cabinelor-UNDE este POSIBIL!!

  Deci ,nu se va inmulti ca NU este POSIBIL. Problema nerezolvata!
  Cum bine sesiza un votant din strainatate ,centrele de votare au fost amplasate la 800 Km !! una de alta si in unele cazuri, in zone cu comunitate romaneasca redusa-deci ineficiente.
  Solutia :mai multe cente de votare cu amplasare eficienta. (functie de marimea comunitatii de romani )
  In caz ca ,acest lucru nu se poate face,solutia este prelungirea timpului de vot

  Trebuia sa protestam mai demult,de cand am aflat ca s-a redus numarul centreloer de votare desi, numarul emigrantilor a crescut !. Totul facut cu premeditare.
  !

  Reply
 4. Paul Mogosanu

  Diferenta intre bunul simt si nerusinare consta in faptil ca nerusinarea este insistenta,nelimitata. Nu se poate spune ca lui Ponta si Dragnea le prisoseste intelepciunea!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *