Mihai Goțiu

Da, îl susținem pe Peter Eckstein-Kovacs pentru Avocatul Poporului!

M-au întrebat prietenii (că au citit pe Știri pe Surse), să le confirm dacă e adevărat sau nu că USR, PNL și PMP îl susțin pe Eckstein-Kovacs Peter pentru funcția de Avocat al Poporului, în condițiile în care mandatul lui Victor Ciorbea a expirat în această lună. Da, e adevărat.

Ideea ca Opoziția să susțină un candidat unic pentru Avocatul Poporului, prima opțiune fiind Eckstein-Kovacs Peter, nu ne aparține, a fost lansată în mediul online, în timpul campaniei electorale, de către reprezentanți ai societății civile. Am discutat acest lucru cu colegii din USR și am ajuns la concluzia că este o idee cât se poate de binevenită, urmând să reluăm discuția pe tema asta, după alegeri.

Ceea ce s-a și întâmplat, astăzi. Nu am participat la discuțiile liderilor grupurilor din Opoziție, de la Camera Deputaților, dar mi s-a confirmat că și cei de la PNL, și cei de la PMP au considerat benefică și viabilă propunerea. Cele mai importante argumente în favoarea candidaturii lui Eckstein-Kovacs Peter nu sunt, însă, funcțiile de ministru delegat pentru minoritățile naționale și de consilier prezidențial (cum se menționează în articol), ci principialitatea lui extraordinară.

De fiecare dată, când a avut de ales între o funcție publică și principii, a optat pentru principii. A demisionat din funcția de președinte al Comisiei Juridice a Senatului, când colegii lui n-au vrut să susțină Legea ANI, și a renunțat la postul de consilier la Cotroceni, când fostul președinte a început să promoveze proiectul distructiv de la Roșia Montană. Anul trecut și-a dat demisia din UDMR, în semn de protest pentru sprijinul pe care partidul lui îl dădea celor de la PSD și ALDE în asaltul asupra Justiției. Acestea sunt cele mai cunoscute momente, dar sunt, însă, și multe altele despre care am cunoștință în lungii ani în care am militat pentru cauze comune.

Da, Eckstein-Kovacs Peter este ceea ce ar trebui să fie orice politician român și, cu atât mai mult, un Avocat al Poporului. Nu degeaba, pentru ceea ce a făcut, cetățenii au scris pe poarta UDMR: ”RESPECT ECKSTEIN-KOVACS PETER!”

Și, da, ne-am asumat să-i reprezentăm pe cetățeni în Parlament și să ținem cont de argumentele și propunerile lor. Iar aceasta, cu Eckstein-Kovacs Peter, susținut de întreaga Opoziție pentru funcția de Avocat al Poporului este una excepțională, pentru care ne vom bate să devină realitate. Și mă bucur că și cei de la PNL și PMP susțin demersul.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Da, îl susținem pe Peter Eckstein-Kovacs pentru Avocatul Poporului!

  1. X-green

    Da, se pare că ați găsit candidatul potrivit. Măcar de-ar fi pentru toate posturile din guvern și înalta administrație candidați care să aibă acest profil: să renunțe la bani pentru obraz și coloană!
    Vă așteaptă bătălii grele: când situația internațională se va strica puțin (iar situația noastră economică va deveni jalnică, după ce hamsterul a ros bugetul, adică prin octombrie), urmează deschiderea mai multor roșii-montane în Metaliferi și nu numai acolo.
    Vreau să candidați la postul de ministru al mediului și să-l ocupați. Va fi un test greu pentru Johannis – dacă vă respinge, puteți merge cu candidat independent liniștiți, fără remușcări. Să amendați cât mai repede legile și tâmpeniile cuibului de croitori de legi ale mediului de la Romsilva (Dragoș, Croitoru etc.). Și fiți foarte atent la Erika: s-a înșurubat la Plus și a lucrat în perfectă armonie cu cei care au hidoșit și castrat legislația de mediu. Și nici băieții de la PNL nu sunt străini de marea operațiune: vânzarea pădurilor României (la ha, că vânzarea la camion au terminat-o, aroape).

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *