Mihai Goțiu

Super-oferta ”Universității Babeș-Bolyai” pe Facebook. Asta da, comunitate academică! (Galerie FOTO)

Grupul de Facebook cu numele Universitatea Babeș-Bolyai are o diversitate absolut incredibilă: de la oferte de redactat lucrări de licență, disertații, proiecte, la închirieri de căști ”inteligente” pentru examene, și până la imobiliare, cluburi, job-uri, papioane, salvamari, maeștri bucătari, postaci, excursii în Dubai… Asta da, comunitate academică…

***

”Cu o listă de specializări foarte extinsă, în care ştiinţele naturii şi ştiinţele sociale, ingineria şi ştiinţele economice, teologiile şi filosofia, dreptul şi educaţia fizică şi altele îşi au locul, cu studii complete în limbile română, maghiară, germană, cu studii complete în limbile moderne de mare circulaţie (engleză, franceză, italiană, etc.) cu studierea întregului spectru al limbilor clasice (ebraica, greaca, latina), cu studierea unor limbi asiatice (chineză, japoneză, coreeană), Universitatea Babeş-Bolyai întreţine una din cele mai extinse oferte de studii, în diferite limbi, de pe continent. Acesta este un grup de discutii si informare pentru studentii si absolventii Universitatii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca, Romania.”. Astfel sună descrierea grupului (închis) de pe Facebook, intitulat Universitatea Babeș-Bolyai.

ubb grup

 

Despre ce informări e vorba pe acest grup mi-a atras atenția, zilele trecute, o altă postare de pe Facebook. Mai exact despre ”realizarea lucrărilor de licență”. 

lucrari licentaPentru verificare, am căutat anunțul pe grup. Pare că, între timp, a fost ”moderat”. Doar că nu era singurul anunț din această categorie. Anunțuri pentru ”ajutor în privat” la redactarea lucrărilor de licență, disertație, referate, proiecte continuă să apară.

licente in privatȘi dacă tot suntem pe grupul unei universități, nu lipsesc ”ajutoare” și de alt tip. Pentru 30 de lei per examen, poți închiria o ”cască japoneză”. ”Fără niciun fir amplasat pe corp” oferă un ”avantaj competițional” evident ;) casca japoneza de inchiriat pt examenDar să nu ne limităm doar lucrări de licență și ”căști japoneze”. Pentru că oferta de ”discuții și informații” e cu adevărat impresionantă. Nu, nu e cu supărare să aflăm oferta cluburilor din oraș. Că după anii studenției, cine știe când mai ai vreme…

concert 2”Haide, U! Haide, U! Haide, U!”. La Cluj, avem echipe studențești. Măcar cu numele.

haide uOfertele de locuri de muncă sunt și ele binevenite pentru studenți. De la consilieri imobiliari, la hostesse pentru țigări, promoteri Bioderma și maeștri bucătari…

angajare 1 chef de chef consilieri imobiliari hostesse tigarete promoteri biodermaPe bune, în anii studenției mele, când erau pline barurile orașului de afișe cu Pamela Anderson, oferta asta ar fi fost de nerefuzat:

salvamar in sua

Și, pentru că e la modă de ceva ani, nu lipsește nici oferta de… ”postac”.

super oferta job de postac

Să rămânem în zona anunțurilor utile. Că poate cauți chirie…

inchirieri apartamente

Poate vrei să te inițiezi în arta machiajului…

initiere arata machiajului

Poate îți lipsește un papion…

papioane

Dacă bursa nu-ți ajunge, poate ai noroc la pariuri…

pariuri

Sau nu știi ce conține ”micul depozit” (da, da, poate găsești ceva cască mai ieftină decât 30 de lei/examen)

micul depozit

Poate vrei niște uleiuri clasice presate la rece

uleiuri clasice presate la receOri, poate, nu vrei să ratezi super oferta unei excursii în Dubai…

dubai

Poate vrei să știi cât valorează afacerea ta (de student)…

cat valoreaza afacerea ta

Ori vrei să știi la ce sunt bune câte trei flotări zilnic…

cele trei flotari zilnice

Sau ești la vârsta la care e nevoie să afli cum e cu sexul și cu barza…

sexul vs barza

Și dacă tot se apropie Sfântul Valentin, ce spui de ”cadoul ideal”? Ceas de mână de damă modelul pisică? Ori alte accesorii…

ceas de mana dama modelul pisica valentine s dayDa, nu ați greșit grupul. Nu sunteți pe grupul Piața de la A la Z, ci pe grupul Universitatea Babeș-Bolyai. Într-un final, am găsit și dovada:

drepturi in sesiune

Precizare. Pe Facebook mai există trei pagini cu numele Universitatea Babeș-Bolyai. Pe prima am fost întâmpinat cu anunțul ”nu există postări recente”:

pagina ubb

Pe a doua, sunt postări ceva ”mai la obiect”. Câte 3-5 pe lună…

pagina ubb 2

Pe a treia, cea mai recentă postare e din 15 ianuarie…

ubb 3


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *