Stop blocurilor din Parcul Tineretului. Tribunalul București a suspendat autorizația de construire

Prin sentință civilă pronunțată în dosarul 21734/3/2015, instanța a suspendat Planul Urbanistic de Detaliu și autorizația de construire pentru complexul imobiliar. Hotărârea nu este definitivă, dar este executorie: lucrările de construire trebuie să fie oprite până la judecarea recursului în dosar.

Construcțiile se desfășoară pe o suprafața de două hectare în Parcul Lumea Copiilor, parte din Parcul Tineretului, aparținând Marioarei Micșunescu. Constructorul este societatea SC Construcții Noi Chi SRL, care a construit de asemenea imobilele ilegale din Calea Dudești 94 și Aviatorilor 92, pentru care instanțele de judecată au dispus demolarea.

Planul Urbanistic de Detaliu a fost emis în martie 2009 de Consiliul Local al Sectorului 4, iar autorizația de construire în octombrie 2012 de Primarul Sectorului 4. Lucrările au început în primăvara anului 2014.

Acțiunea a fost inițiată de Asociația pentru Conservarea Integrată a Patrimoniului Natural și Cultural, în cadrul proiectului “Instrumente pentru accesul la justiție al ONG-urilor”.

Marți, de la ora 17, în fața șantierului din str. Pridvorului nr. 28, reprezentanții ONG-urilor și cetățenii din blocurile afectate vor face declarații de presă asupra hotărârii Tribunalului București.

Numele comercial cu care dezvoltatorul a botezat ansamblul rezidențial recent blocat de Tribunalul București este „Tineretului Park View”. Acesta se ridică în locul arborilor tăiați din Parcul Tineretului. În reclame, dezvoltatorul bate monedă tocmai pe vecinătatea vegetației pe care a distrus-o. Sloganul publicitar al „Tineretului Park View” este „Locul unde natura e la ea acasă”. Valoarea de piață a „Tineretului Park View”, calculată la prețul la care sunt vândute apartamentele, este de aproximativ 30 de milioane de euro.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “Stop blocurilor din Parcul Tineretului. Tribunalul București a suspendat autorizația de construire

 1. dan glumetu

  …Oare, anularea autorizatiei de construire atrage responsabilitatea penala a ipochimenului care a eliberat-o???…

  Reply
 2. Ion Cogan

  Dacă sentinţa tribunalului va fi (după recurs) de finitivă, şi sper să fie, pasul următor ar fi demolarea construcţiilor deja ridicate şi aducerea terenului la starea de dinainte în cel mai scurt timp. Asta ar fi într-o ţară normală, dar după cum merg pe la noi lucrurile, împiedicate de o birocraţie infernală, copiii din zonă cred că vor avea ei înşişi copii (sau chiar nepoţi!) până se va reveni la starea iniţială a terenului!

  Reply
 3. Paul

  Se impune intrarea in legalitate,chiar si a lichelelor, si demolarea neconditionata a tuturor constructiilor aprobate si ridicate abuziv,in spatii publice,in Bucuresti si in toate localitatile tarii,iar cei care au dat autorizatii pentru acele constructii,incalcand prevederile legale,sa fie pedepsiti exemplar,excluzand mimarea actului de justitie.

  Reply
 4. Amos

  nu credeam ca vad aceasta Hotarare… e un lucru absolut MINUNAT. Si incredibil si minunat. Plantez chiar eu copacii daca se demoleaza betoanele din parc, promit ca-i ud pana cresc la loc (as vrea eu :) ) Consider ca daca s-a reusit aici, atunci se poate !!!!! Avem cel mai putin verde, ne bagam unii in altii pana nu mai putem respira, facem cele mai urate asocieri arhitecturale si ne pricopsim doar cu ciment si emisii de codoi. Bravo si respect pentru cine a luptat !
  Stie cineva cum ne putem alatura acestei Organizatii ?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *