Mihai Dragos

Stimați parlamentari ai puterii, unde vreți să duceți țara?

Nu vă spun aici ce faceți, știți deja sau vă puteți da seama ușor singuri. Scuza că ați făcut un compromis politic ca să aveți și voi susținere pe proiectele voastre poate să țină în multe situații, dar nu atunci când vorbim de piloni fundamentali pe care se sprijină statul. Acceptați să votați legi într-o grabă disperată – legi care pot ajuta corupți, pedofili și traficanți de droguri, fără ca măcar să aveți răbdare să citiți cu ochii voștri ce consecințe poate avea mâna voastră ridicată. Da, mâna voastră ridicată! „Manipulări!”. Sunt și manipulări, de toate părțile. Sunt și abuzuri. Dar indiferent ce credeți că vă îndreptățește la acest asalt și oricât vă uitați sau veți vrea să vă uitați în altă parte, fiecare caz de pedofil, violator, traficant de droguri sau corupt care le va râde anchetatorilor și victimelor în față va râde cu zâmbetul vostru pe buze, iar conștiința voastră va trebui să îndure și povara victimelor. Nu vă jucați cu conștiința voastră! Mulți sunteți tineri și aveți un viitor în față. Sunt probleme în sistemul de justiției? Sunt. Rezolvați-le, dar rezolvați-le fără să le cedați câtorva PRM-iști zâmbetul, liniștea voastră sufletească și viitorul copiilor voștri și ai noștri ai tuturor. Nici președinția unei comisii parlamentare, nici susținerea unui proiect de lege și nici un post de ministru nu înseamnă nimic dacă miza este eșecul statului și suferința noastră, a celor pe care îi reprezentați. Nici un succes politic nu poate compensa adâncirea unei țări în mizerie morală.

Da, indiferent ce ați face, chiar și lucruri legitime și corecte, unii vor spune că tocmai ați săvârșit cea mai mare mârșăvie. Mulți, mulți alții vă criticăm și pe voi și când sunt ei la guvernare și pe opozanții voștri nu ca să vă vitregim de dreptul de a guverna după ce ați câștigat alegerile, ci pentru a ne asigura că exercitați acest drept în interesul României – pentru că Guvernul și Parlamentul nu sunt ale șefilor voștri, ale voastre sau ale colegilor voștri de partid, nici ale opozanților voștri – sunt ale României!

Poate că nu v-ați dat seama ce se întâmplă în acest blitzkrieg parlamentar. Poate că n-ați vrut să înțelegeți. Poate că n-am înțeles nici mulți dintre noi. Încă mai puteți cere timp pentru a înțelege ce urmează să votați. Poate veți avea și o a doua șansă, când legile sunt întoarse în Parlament. Gândiți-vă bine dacă îi mai încredințați cuiva pe un contract în alb zâmbetul și liniștea voastră și cu ce povară vă încarcați sufletele. Veți intra în istorie. Știți deja asta. Cu numele vostru, votul vostru electronic sau poziția mâinii voastre la votul în plen și condițiile pe care le-ați pus înainte să luați decizia de a arăta spre cer sau de a ține mâna jos. Conștiința cu care veți fi decis se va proiecta în conștiința copiilor voștri, în conștiința colegilor lor, în imaginea de sine a națiunii române, în încrederea lumii în noi și în calitatea relațiilor dintre România și statele euro-atlantice, poate pentru zeci de ani de acum încolo.

Urmează anul Centenarului Marii Uniri. Mulți sunteți sau ați fost profesori, rectori, medici, ingineri, ONG-iști. Întrebați-vă, astăzi, de sărbători și în săptămânile următoare, cine alegeți să deveniți și în ce direcție îndreptați țara pentru următoarea sută de ani… voi, cu mâna voastră!


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *