Mihai Goțiu

STENOGRAME. Rovana Plumb, invitată la B1 TV ca să ”i se ridice mingea la fileu” pe cazul Roșia Montană. Vezi ce a spus despre protestatari

Baronul PSD de Mehedinți Adrian Duicu a intermediat, în septembrie 2013, participarea Rovanei Plumb (ministru al Mediului) într-o emisiune la B1 TV despre cazul Roșia Montană, în care acesteia urma ”să i se ridice mingea la fileu”. Acest lucru rezultă dintr-o convorbire telefonică a lui Duicu cu Rovana Plumb, transcrisă în rechizitoriul din dosarul președintelui Consiliului Județean Mehedinți.

Conform rechizitoriului procurorilor DNA, Duicu i-ar fi plătit realizatorului B1 TV Adrian Bădin 5.000 de lei pentru a opri seria de emisiuni în care Rovana Plumb era atacată. Convorbirea dintre Duicu și Rovana Plumb a avut loc după ce Andrei Bădin ar fi încasat banii și nu a mai atacat-o pe fostul ministru al Mediului (mai multe detalii aici).

Fragment din rechizitoriu:

Semnificativă pentru schimbarea de atitudine manifestată de Bădin Andrei-Dan faţă de subiectul „Rovana Plumb” este următoarea convorbire purtată de Duicu Ioan-Adrian şi Plumb Rovana, în contextul campaniei publice care era în desfăşurare privitor la exploatarea minieră de la Roşia Montană.

Astfel, în ziua de 11-09-2013, la ora 17:23:54, între Duicu Ioan-Adrian şi Plumb Rovana s-a purtat următoarea convorbire telefonică:

ROVANA PLUMB: Alo!

DUICU IOAN-ADRIAN: Sărut-mâna şefa

ROVANA PLUMB: Bună şefu, bună…

DUICU IOAN-ADRIAN: Ce faci?

ROVANA PLUMB: Uite aici la minister…după şedinţă…

DUICU IOAN-ADRIAN: Mă sună BĂDIN, intraţi mâine seară cu Roşia Montană, dar vă ridică mingea la fileu şi vă face emisiune bună pe treaba cu Roşia Montana

ROVANA PLUMB: Ştii că nu prea mă lasă să mai ies pe Roşia Montană pentru că mă atacă ăştia foarte tare…Lasă-mă să vorbesc un pic, să văd dacă îmi dă drumul pentru că s-a înţeles că susţin proiectul şi ai văzut bine ce scandal e.

DUICU IOAN-ADRIAN: Eu nu ştiu cum ieşim din balamucul ăsta.

ROVANA PLUMB: Poftim?

DUICU IOAN-ADRIAN: Eu nu ştiu cum ieşim din balamucul ăsta

ROVANA PLUMB: O să ieşim, dar şi mie îmi e foarte greu că ăia s-au baricadat în mină…

DUICU IOAN-ADRIAN: E o problemă reală acolo să ştiţi.

ROVANA PLUMB: Păi e, dar eu crezi că nu ştiu că e.

DUICU IOAN-ADRIAN: Chestiunea escaladează acolo. Pentru nişte descreieraţi care vin pe acolo prin centru şi fac balamucul acela…

ROVANA PLUMB: Şi care nici nu votează.

DUICU IOAN-ADRIAN: Şi nu au nici o treabă cu realitatea, ei nu ştiu nimic.

ROVANA PLUMB: Habar nu au ce-i acolo.

DUICU IOAN-ADRIAN: 80% nici nu ştiu ce caută acolo în Piaţa Universităţii. Să fim serioşi.

CITEȘTE AICI și cum a fost ”convins” Andrei Bădin să nu mai facă emisiuni critice la adresa Rovanei Plumb, înainte de a o invita pentru ”a-i ridica mingea la fileu”

 Articole recente pe tema Roșia Montană:

Dezbatarea publică din Roșia Montană pe viitorul plan urbanistic al localității. Tensiuni și replici memorabile

Rozalia Biro, viitorul ministru al Culturii, e împotriva listării Roșiei Montane în UNESCO (INTERVIU)

Vino în Turul Corupției la Roșia Montană

MAXIMĂ URGENȚĂ LA ROȘIA MONTANĂ! Planurile urbanistice ale localității, anulate de instanțele judecătorești, au fost prelungite ieri de Consiliul Local într-o procedură specifică forței majore!

rovana plumb rosia montana mindbomb

 

Foto: Mindbomb


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *