Mihai Goțiu

Soluția dezgustătoare Ștefănel. Sau cum a ajuns un refugiat politic, primar al Capitalei

Primarul interimar al Capitalei, Ștefănel Dan Marin, e un refugiat politic. Ștefănel a intrat în Consiliul General al Municipiului București pe lista PP-DD, de unde a fost absorbit de UNPR. Teoretic, nu se înscrie la migrație politică, ci la refugiere, că ultimii care au rămas în barca PP-DD după condamnarea lui DD, au preferat să nu mai sară, ci să se transfere cu tot cu barcă în copaia lui Oprea (n.a. – scuze migranților și refugiaților reali, pentru conotația negativă pe care o au acești termeni aplicați la viața politică). N-au făcut-o pe degeaba, că uite, chiar dacă e vorba doar de ceva mai mult de jumătate de an, unul de-al lor a fost recompensat cu Primăria Bucureștiului.

O primărie pe care nu au vrut-o, pe termen scurt, nici PNL, nici PSD. Demisia viceprimarului PNL Pieptea, reales viceprimar câteva ceasuri mai târziu, după votarea lui Ștefănel ca primar, se înscrie în lunga istorie neagră a șmecheriilor macabre și a glumelor insipide din politica autohtonă*. Pe de o parte, nici PNL, nici PSD, nu vor să-și asume răspunderea pentru București, pe de altă parte, și PNL, și PSD fac sluj pe lângă bocancii cazoni ai generalului de plagiatori Gabriel Oprea. Se putea ceva mai grețos de atât? Sau mai sfidător decât atât la adresa bucureștenilor (și, până la urmă, a întregii Românii, că vorbim, totuși, de Capitala ei)? Cum să pui un primar care n-are nicio responsabilitate față de cetățeni (am arătat și cu alte ocazii, UNPR nu depinde de votul popular, membrii partidului s-au strecurat mereu către funcții prin alipirea pe lângă un frățior mai mare) să conducă cel mai important oraș al țării?

Social-democrații și liberalii au dat dovadă ieri, o dată în plus, de lașitate maximă și de nesimțire fără limite. Păi de ce au fost votați în urmă cu trei ani și jumătate? Pentru ca în situație de criză să-și trădeze alegătorii, spălându-se pe mâini și punând la decizie un necunoscut fără nicio răspundere? Astea sunt partidele care vor să salveze România? Panarame de genul ăsta, fără pic de demnitate, simple numere de partid, vom găsi pe listele electorale și anul viitor?

Situația creată este mai mult decât jenantă și m-aș mira ca în casele membrilor CGMB să mai existe vreo oglindă întreagă, care să le reflecte imaginea în această dimineață și în cele care vor urma. Că nu văd ce oglindă le-ar suporta nimicnicia. Cât despre bucureșteni, sper că cele 8-9 luni, cât a mai rămas până la alegerile locale, să nu fie un timp chiar așa de lung pentru a uita bătaia asta de joc.

***

Notă: * Pentru cei care nu știu sau nu au înțeles exact de ce a demisionat Cornel Pieptea. Primarul interimar trebuia să fie votat dintre cei doi viceprimari. De aceea a fost nevoie de demisia lui Pieptea, pentru ca Ștefănel să fie ales viceprimar și, apoi, primar interimar. Motivele ”personale” ale demisiei lui Pieptea s-au încheiat după ce Ștefănel a fost ales primar, astfel încât a candidat (și a câștigat) postul de viceprimar vacantat de Ștefănel…

P.S.: Sper că e destul de clar, că soluția e dezgustătoare, nu d-nul Ștefănel. D-nul Ștefănel e doar un refugiat politic, cu nimic deosebit de colegii săi din consiliu

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

6 thoughts on “Soluția dezgustătoare Ștefănel. Sau cum a ajuns un refugiat politic, primar al Capitalei

 1. orange

  Ștefănel Dan Marin – GARANTAT VANGHELIE

  Vanghele a preluat tot Bucurestiul.
  Sloganuri care trebuie atarnate pe primaria Bucuresti:
  „Spaga nu se pierde, spaga se transfera” sau
  „Nu puteti voi aresta, cat putem noi fura”

  Reply
 2. Spânu

  In seara anuntarii acestor „strategii” de mahala, intr-adevar m-am intrebat ce rost mai au voturile noastre? Doar ca sa dam munitie de targuieli mizerabile acestor specimene?
  Dar, ei ca ei, am mai spus-o: noi ce facem, ii lasam cu trocurile si troacele lor?

  Reply
  • gabriel

   Păi ce să faci spînule ? oare nu înțelegi că ei dețin capitalul și banul vorbește ? noi sîntem doar o masă de manevră . Ceaușescu a domnit 25 de ani , ăștia merg 50 nu poate nimeni să înlăture aceste organizații . înțelepții neamului nu se bagă în aceste troace , au primit cîte un salariu mediu pe economie și tac , ori mai comentează pe la cîte o emisiune tv și în presă . cine a organizat în 25 de ani un protest unde să ia parte măcar 50 de mii de protestatari . nu vorbim de mineriade unde au fost implicați conducătorii și nu poporul . mămăligă explodează foarte greu .

   Reply
 3. Radu Negrut

  Singura mea întrebare este : cum își termină mandatul ? Cred că cel puțin 20 de consilieri au refuzat pentru că dacă ajungeau în locul lui Oprescu , ajungeau lîngă Oprescu . Vorba lui Caragiale : cel puțin e onest … De prin Ardeal : prost , prost , da’ prostu ‘ nost ‘ .

  Reply
 4. Lupu Ionel

  Partidele romanesti sunt reale scoli de hoti !!!!!!!!! Nu este zi din calendar cu informatii despre noi hoti adusi la DNA si cotrobaiti prin vilele lor !!!!!!!!! Zilnic vedem pe Tv-uri serialul interminabil si realist „ALI PONTA SI CEI 7000 DE HOTI” Ccifra de 7000 de dosare a fost confirmata de KOVESI)…… Acesti hoti care fac legi incalcite si de slab nivel, pentru apararea hotilor…..

  Reply
 5. misu

  …iar eu trebuie sa o cred pe ochelarista blonda de la PNL, care spunea aseara la digi, ca PNL e gata sa-si asume guvernarea.
  Hai sictir panaramelor!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *