Romania Curată

Socrul lui Ponta, urmărit penal. Lângă Ilie Sârbu, se află și Hrebenciuc și Ioan Adam. Dosarul Retrocedărilor

Pentru parlamentarii de Braşov din Uniunea PSD-UNPR-PC, pare a fi o săptămână neagră, ţinând cont că în ultimele şapte zile, pe la DNA au trecut atât conservatorul Ion Diniţă, în dosarul contractelor supraevaluate acordate de CJ Braşov, cât şi social-democratul Ioan Adam, în dosarul unor retrocedări ilegale de terenuri şi păduri în care sunt implicaţi şi Viorel Hrebenciuc şi Ilie Sârbu.

Pentru ambii deputati de Braşov, convocarea la DNA vine la doi ani de mandat care nu le-a dat mari bătăi de cap. Dar şi la doi ani de la campania electorală pentru parlamentare, în care promiteau, cu subiect şi predicat, să nu mintă, să troneze legea şi să se pună la dispoziţia cetăţenilor.

În plină campanie parlamentară, în 2012, cei doi cereau alături de colegii din USL, votul braşovenilor, într-o conferinţă de presă rămasă celebră. Ioan Adam, intitulându-se atunci, pe sine şi pe colegii săi- candidaţi ai Uniunii, „nişte somităţi în profesie, cu nume, titlu şi valoare”, anunţa proiectul propus alegătorilor:

„Noi nu vă minţim! Am spus-o: vreau eu, avocat şi profesor universitar, dacă ajung în Parlament, dacă cei din colegiul 6 îmi dau votul, să tronăm legea în ţara asta, să punem Guvernul la dispoziţia cetăţeanului, să dispară aroganţa în mediul ăsta de politicieni parveniţi, fără şcoală. Noi ne concurăm cu unii fără şcoală! În Parlament avem nevoie de competenţă, de oameni care au realizat ceva în viaţă şi vreau să vă spun că noi suntem ăia! Am ales o echipă de profesionişti, de oameni care mergem acolo la sacrificiu”, spunea Ioan Adam, când cerea patetic votul pentru Parlament.

La doi ani distanţă de la momentul celebrului discurs electoral, alături de colegii săi din USL, avocatul braşovean Ioan Adam se regăseşte pe lista cercetaţilor penali într-un caz de corupţie care vizează retrocedarea ilegală a 43.000 (!!!) de hectare de teren şi pădure, cu un prejudiciu pentru Regia Naţională a Pădurilor ROMSILVA- deci, pentru STATUL ROMÂN- estimat la peste 303.888.615 euro.

Miercuri, Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov a dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Ioan Adam pentru infracțiunile de instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, constituire a unui grup infracțional organizat, trei infracțiuni de cumpărare de influență.

Spre ”mândria sa”, deputatul de Braşov se află într-un club select al „parlamentarilor cu valoare” chemaţi în aceeaşi zi la DNA, în dosarul retrocedărilor ilegale. În cazul senatorului Ilie Sârbu, procurorii au dispus urmărirea penală pentru infracțiunile de folosire a influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite și sprijinirea unui grup infracțional organizat, iar în cazul lui deputatului Viorel Hrebenciuc, pentru infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență și instigare la folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Pentru Ioan Adam, lucrurile se complică şi mai mult, totuşi. În acelaşi dosar al retrocedărilor ilegale este implicată şi soţia sa, Roxana Adam, judecător la Tribunalul Braşov, care este cercetată alături de alţi doi judecători de la Tribunalele Covasna şi Bacău.

Dacă cei trei parlamentari, Adam, Sârbu şi Hrebenciuc, sunt protejaţi de imunitate deocamdată, Consiliul Superior al Magistraturii şi-a dat deja acordul pentru anchetarea celor trei magistraţi implicaţi în acest dosar.

 

foto main: Florin Eșanu/ Epoch Times


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

8 thoughts on “Socrul lui Ponta, urmărit penal. Lângă Ilie Sârbu, se află și Hrebenciuc și Ioan Adam. Dosarul Retrocedărilor

 1. NEAMTUL

  Daca se deschid cutiile pandorii ale celor TREI FARISEI Ilie SARBU, V. HREBENCIUC si Ioan ADAM si se vrea a se face CURATENIE, atunci au de lucru, cel putin un an de zile, tot personalul din DNA si DIICOT.

  Reply
 2. Croix

  Daca ar tine mult minunea asta cu arestarile adevaratilor hoti, ce bine ar fi. N-as vrea sa fie si aici valabil proverbul: o minune nu tine mai mult de 3 zile. Doamne ajuta.

  Reply
 3. Paul Mogosanu

  Acesti trei monstri trebuie sa fie condamnati la inchisoare pe viata,in regim de munca fortata,pentru subminarea economiei nationale.Ilie Sarbu se mai face vinovat de complicitate la omor in timpul evenimentelor de la Timisoara,din decembrie 1989,cand a blocat usile Catedralei pentru a nu se adaposti manifestantii aflati sub tirul securitatii.Ca acesti tradatori de tara se afla foarte multi talhari,multi dintre ei devenind politicieni si parlamentari,pentru a se putea sustrage de rigorile legii.Justitia sa nu fie complice cu acesti talhari si sa le aplice pedepsele maxime,fara reducere de termene pentru varsta.Se impune revizuirea Codului penal si inasprirea pedepselor.Grupurile de interese ameninta existenta Romaniei ca stat.Justitia trebuie sa anihileze aceste grupuri de delicventi cu pozitii privilegiate in stat si politica,aplicandu-le pedepse pe masura.Actul de justitie sa nu fie mimat !

  Reply
 4. marius skolka

  O adunatura de nesimtiti si de hoti; langa Becali e loc destul, sa-i duca acolo….Sau, mai bine, sa-i puna sa faca impaduriri, ca ar avea de lucru vre-o cativa ani de zile.

  Reply
 5. LUPU Ionel

  Fiind preocupat de ecologia vegetala (in mod special de cea forestiera), atrag atentia ca acesti 3 ticalosi si complicii lor , in afara pagubei financiare, au comis o si mai mare paguba ecologica (protectia conditiilor de viata ale populatiei romane)…….. Aceasta paguba ecologica ar putea fi cuantificata, pentru ca priveste populatia intregii tari……..Efectele negative ale distrugerii echilibrului ecologic vor fi de lunga durata (cca. 100 de ani !!!) …..

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *