Romania Curată

România Curată, la ONGFest! Ne găsiți la cortul 101, în Parcul Herăstrău

Societatea Academică din România (SAR) participă în acest week-end la ONGFest alături de alte peste 160 de organizații neguvernamentale din România și din alte state europene.

SAR poate fi localizată la cortul numărul 101, loc în care îi puteți întâlni pe membrii echipei SAR și ai României Curate pentru a discuta despre subiectele la ordinea zilei, reflectate pe platformă. Chemăm alături de noi și cetățeni interesați să devină voluntari, înscriindu-se în cea mai mare rețea anticorupție și dedicată bunei guvernări a societății civile din România. Pentru a ne găsi cât mai ușor, întrebați tinerii îndrumători, pe care îi veți identifica ușor, din partea organizatorilor. Accesul în Parcul Herăstrău se face dinspre intrarea Charles de Gaulle.

A sasea editie a ONGFest, Festivalul Organizatiilor Neguvernamentale, organizat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile are loc pe 9 si 10 mai 2015 in Bucuresti, in Parcul Herastrau, la intrarea dinspre piata Charles de Gaulle. Evenimentul de deschidere a avut loc vineri, 8 mai, incepand cu ora 9.30, la Biblioteca Nationala.

Pe parcursul celor doua zile, peste 130 de organizatii din Romania si peste 30 din afara tarii, isi prezinta proiectele in fata publicului larg: organizeaza dezbateri, ateliere educative, jocuri si concursuri pe teme variate si destinate tuturor varstelor.

Programul evenimentului

poster_ngofest2015Intr-o maniera sobra sau ludica, prin dezbateri foarte serioase sau activitati nonformale interactive, vizitatorii sunt invitati sa descopere rolul cetateanului si ONGului in bunul mers al unei comunitati, dar si sa reflecteze asupra care modalitatilor prin care poate ulterior sa se implice in mod direct. Diversitatea celor mai bine de 160 de organizatii participante (social, mediu, educatie, tineret, sport, antreprenoriat, sanatate, dezvoltare urbana, justitie si anticoruptie), precum si varietatea de activitati pe care le vor propune publicului (dezbateri incepand de la drepturile femeilor, legea partidelor sau votul de la distanta, pana la amenajarea spatiilor verzi, astronomie, „body painting” sau ateliere de creatie pentru copii) fac din ONGFest un eveniment pentru orice varsta si orice profesie.

In parteneriat cu Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, anul acesta Ziua Europei este sarbatorita in ONGFest: tombole si activitati tematice sunt organizate pe tot parcursul zilei, iar la caderea serii participantii se vor bucura de prezenta IKHAIA BAND si Andra si focuri de artificii.

Mai multe detalii despre programul dezbaterilor se gasesc aici. Iar programul activitatilor nonformale se gaseste aici.

In parteneriat cu Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, FDSC invita publicul sambata, 9 mai, in Parcul Herastrau, sa sarbatorim impreuna Ziua Europei:  concursuri, concerte, focuri de artificii si peste 160 de ONGuri care actioneaza constant pentru o viata mai buna in comunitatile din Romania si Europa.

Afis A3. Romania curataONGFest este festivalul national al organizatiilor neguvernamentale din Romania, cel mai de anvergura eveniment al sectorului neguvernamental. In 2015, ONGFest se desfasoara in Parcul Herastrau, intre 9 si 10 mai si, mai mult decat oricand, sarbatoreste comunitatile model: comunitatile care reusesc sa se mobilizeze in permanenta pentru schimbare in bine, pentru a se transforma la fel de repede pe cat cresc nevoile membrilor lor. Fie ca este vorba de comunitati locale, comunitati vulnerabile, comunitati de idei sau comunitati europene, reusita lor in a se transforma este sarbatorita la ONGFest 2015.

In 2015, la Bucuresti, Uniunea Europeana si ONGurile se sarbatoresc impreuna. Constant preocupate de solutii noi pentru implicarea cetateanului in spatiul public, dar si de standarde din ce in ce mai crescute pentru viata cotidiana, eforturile lor se intalnesc din ce in ce mai des in ultimii ani: drepturile minoritatilor, anti-discriminarea, lupta anti-anticoruptie, libera circulatie, modernizarea administratiei publice sunt doar cateva dintre exemple.

Pe parcursul zilei de sambata, reperele sarbatorii din Parcul Herastrau sunt clare:

– Concursuri cu premii permanente la cortul Reprezentantei Comisiei Europene;

– Concerte de seara: incepand cu ora 20.00, jazz / funk / fusion / afrobeats / drumming cu singura trupa de percutie africana cu influente jazz din Romania – IKHAYA Band, urmat de un concert Andra;

– Foc de artificii, dupa ora 21.00.

Programul evenimentului include numeroase dezbateri organizate de participanții la ONGFest. Printre subiectele dezbaterilor se vor afla legea voluntariatului, cum funcționează un proces penal, dezbatere pe tema colaborării dintre școli și ONG-uri de mediu, dar și despre impactul de mediu și social al industriei extractive și energetice.

Mai multe detalii despre programul ONGFest găsiți aici (click).

Și, nu uitați, România Curată vă așteaptă la cortul 101!

 

 


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *