Dollores Benezic

Si acum?

Am avut o dimineață teribilă. M-am trezit dintr-un vis care părea foarte real în care eram la o morgă, unde îmi achiziționam un pachet de pregătire pentru moarte. Mai exact știam că urmează să dau colțul și aranjam lucrurile ca să fiu incinerată. Un nene m-a condus într-o cameră unde mi-a dată o trusă cu diverse, pe care urma s-o folosesc „atunci când venea momentul”. Conținea niște flacoane pe care trebuia să le consum în diverse feluri (uz intern și extern) pentru a ușura procesul de incinerare de apoi. Mi se prezenta și o listă cu prețuri pentru „chiria” unei urne funerare, ca să aleg ce variantă vreau. Erau niște sume mari în euro, pe care socoteam că mama nu are de unde să le plătească, așa că i-am zis domnului că probabil mama va dori să-mi ia urna cu cenușa acasă și o s-o pună în vitrină alături de pozele mele și alte amintiri. Deja parcă vedeam „altarul” pe care mi-l organiza mama în sufragerie.

Visul s-a încheiat în timp ce domnul îmi arăta ultima piesă din pachetul mortuar, o floare ca o orhidee, despre care spunea că e de fapt o floare de cactus foarte rară, pe care o pot mânca înainte de moarte, și că e „cado” din partea firmei. M-am trezit în timp ce Toshiba îmi lingea degetul mare de la un picior, iar în geam soarele ardea ca la prânz, deși era numai ora 8.30.

După ziua de ieri și visul dinspre dimineață, eram sigură că se întoarce scorul referendumului și… „moare” Băsescu ;) Înțeleg că e aproape sigur, Băsescu a mai câștigat o dată dreptul de a sta la Cotroceni. Cum spunea cineva pe Facebook, a câștigat a șasea oară un vot popular pe care l-a pierdut de fapt.

USL încă susține contrariul. Dar văd că e un consens teribil în a ne felicita. Toți ne felicită că am votat/am stat acasă și am demonstrat că România este un stat democrat. Victor Ponta spune ceea ce era evident: că USL va continua să-i reprezinte pe cei care au votat împotriva lui Băsescu. Mare noutate!

La un moment dat mă abordează pe messenger un vechi amic, cu care n-am discutat niciodată politică, deși ne știm de vreo 15 ani. Mă întreabă dacă am votat și zice că el a mers la vot prima dată după 92, când îl votase pe Iliescu. A mers la vot și a pus mai multe ștampile, adică și-a anulat votul. Și de aici am pornit la ditamai discuția despre cum nu se dă Băsescu la o parte, și se pune de-a curmezișul stabilității țării, că se agață de scaun etc. Eu îl întrebam de ce îl vede doar pe Băsescu capul răutăților, când în realitate toți sunt de fel de vinovați. Însă el o ținea langa că Băsescu ar trebui să se dea la o parte ca să se termine disputa. I-am zis că în cazul ăsta nu văd de ce mai avem alegeri, când ar fi mai ușor să-i tragi direct un glonț în cap ăluia care te incomodează la un moment dat și vrei să-l schimbi la mijlocul mandatului. Asta pentru că tot îmi zisese el că aseară și-a scos pistolul din rastel și a dormit cu el sub pernă (!?).

M-a zis că-s pătimașă, că nu mă știa așa, și deși n-a spus-o clar a insinuat că îmi cam merit soarta, că am o rată mai mare la bancă și nu prea mai găsesc de lucru într-o țară blocată din toate punctele de vedere, pentru că nu m-am dus la vot ca să-l dau jos pe Băsescu. Mi-am dat seama că discuțiile dintre cele două jumătăți de Românie zilele astea seamănă cu alea între atei și credincioși. Niciunul nu vrea să cedeze, fiecare consideră că „credința” lui e aia valabilă. Partea proastă e că și în cazul ăsta, „zeii” în care crede fiecare tabără sunt la fel de iluzorii ca și Dumnezeu sau lipsa lui. Dacă Ponta și USL vor avea grijă să-i reprezinte pe cei care au votat contra, pe mine care vreau doar să muncesc și să merg mai departe cine mă reprezintă?
Faptul că Parlamentul poate să decidă acum că nu e mulțumit cu rezultatul referendumului, și-l mai facem o dată sau o luăm de la capăt cu suspendarea, pe cine mai reprezintă chestia asta? Pe cine reprezintă milioanele de euro cheltuite aiurea doar ca să aflăm că da, jumătate din Românie gândește fix invers decât cealaltă jumătate? Asta se vede din 90 încoace. Ce trebuie să fac eu ca cetățean care nu e reprezentat nici de USL, nici de PDL, în situația care urmează? Și nu, nu-mi răspundeți cu „pleci din țară” că nu e țara lor, nici a USL, nici a PDL. E țara mea, de ce să plec eu?


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Si acum?

  1. Florin Popescu

    Multimea tacuta a celor care considera ca aceasta este (si) tara lor, in care ar vrea sa se realizeze ca oameni prin valorificarea propriilor competente, nu este in prezent reprezentata in structurile de putere.

    Reply
  2. cornel

    Va recomand sa cereti imperativ, ca pe buletinele de vot, indiferent de tipul alegerilor, sa se gaseasca patratul/dreptunghiul, in care aplicata stampila, sa reprezinte CA ALEGATORUL NU SE REGASESTE REPREZENTAT de partide/candidat. Semnificatia JURIDICA astfel rezultata cu siguranta va scadea nr. voturilor anulate. Probabilitatea este ca prezenta la vot sa creasca sensibil.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *