Romania Curată

Secretariatul General al Guvernului nu raspunde de cum functioneaza guvernul. Dar cine?

Odiseea lipsei de responsabilitate a guvernului continua. De citeva saptamini cautam sa aflam, fara success, de ce autoritatile publice nu isi fac rapoartele de activitate obligatorii prin lege si de ce nimeni din guvern nu controleaza acest lucru, daramite sa le mai si citeasca si sa controleze.

Pe vremuri exista un minim control realizat de catre un compartiment din Agentia pentru Strategii Guvernamentale, intre timp ajuns in subordinea SGG. Intrucit nici o lege nu cere nici unei autoritati un alt raport anual de activitate, daca acestea nu sint colectate de nimeni, rezulta ca nu exista nici un instrument sau macar vreo tentative de averifica activitatea cuiva.

Fiecare autoritate devine astfel iresponsabila, si guvernul, pe ansamblu, la fel. Daca exista (alt)cineva care colecteaza aceste rapoarte si le si citeste, va rugam sa ne contactati. Altfel, pina la proba contrarie, aveti raspunsul Secretariatului General al Guvernului (SGG) mai jos: conform legii, spun ei, responsabilitatea guvernului nu e o cerinta legala, si deci nu o controleaza nimeni.

Puteti consulta raspunsul primit din partea SGG aici.

Citeste si despre: guvern, activitate, rapoarte, autoritati, informare.


Articole cu aceeasi tema:
Guvernul Boc si-a facut doar 25% din teme
Chiulangii la rapoartele de activitateDonează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Secretariatul General al Guvernului nu raspunde de cum functioneaza guvernul. Dar cine?

 1. cornel

  D.-voastra gresiti fundamental, COLECTAREA (citez din corpul articolului) rezultatelor guvernarii, incompetente, diletante si corupte, se face 100% INTEGRAL, de poporul acestei tarii. Va rog ca in timp util sa aduceti aceasta precizare. Cu multumirii anticipate, cornel.

  Reply
 2. mo

  va cer iertare;.. cu atatea teme comentate uitasem ce voiam sa scriu…., acum mi-am adus aminte: autorul articolului critica un fapt real, constatat si de mine [atunci cand trec cu masina pe langa Gov…., deoarece am un aparat de 2 parale….., Romania Muzical sau Cultural se pierd si se aud bine numai dupa ce depasesc zona.
  Am stat si m-am gandit, al fel ca autorul articolui si m-am intrebat, intristat, au venit iar comunistii la Pitere ? Raspunsul final mi l-am dat, deuna-zi…: oameni buni, Gov. este atat de filat si urmarit cu aparatura electronica si proprietari din zona oculta a societatii noastre – incat este clar ca cei de acolo, adica Gov. se pazesz si bine fac…, cum se mai zice pe la noi: ca Dracu de tamaie.
  Asta-i explicatia lipsei de transparenta: sa nu fim fitiliti si mai mult decat am fost pana acum !!! Eu sunt de acord cu masurile Gov.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *