Ciprian Domnisoru

Scrisoare către profesorul care votează Victor Ponta

Acum câteva zile, un profesor de limba română din Buzău reacţiona la un interviu dat de Klaus Iohannis, în care candidatul fusese înfierat pentru că este profesor şi are şase case.  Profesorul scria o scrisoare deschisă, preluată imediat de România TV. Profesorul respectiv de limba română este vicepreşedintele organizaţiei municipale TSD Buzău şi pe deasupra şi jurnalist local la Ziua de Buzău. Un om al urbei, cum ar veni.

Din scrisoarea către Iohannis: “să nu mai puneți sare pe rănile celor care, din umilul salariu de educator, n-au reușit nici măcar să-și achite chiria pe luna trecută la garsoniera de 18 metri pătrați.”

Mă întreb ce i-ar scrie profesorul din Buzău fiului lui Viorel Hrebenciuc, Andrei, asistent universitar, deci “dascăl” ca şi el, cu excepţia funcţiei de membru în consiliul de administraţie al SIF Moldova, pentru un salariu de vreo 40 de ori mai mare decât chiria garsonierei de 18 metri pătraţi a profesorului buzoian. În stenogramele DNA, tatăl Hrebenciuc vorbeşte despre cum Cristian Socol, consilierul lui Victor Ponta, “l-a luat sub aripă” pe Andrei Hrebenciuc. Proaspătul asistent avea să ajungă în timp record în consiliul de administraţie al SIF Moldova, o performanţă rară pentru un asistent universitar.

Din stenogramele dosarului Hrebenciuc, Viorel Hrebenciuc vorbeşte despre Cristian Socol când îl sună pe acesta pentru a se interesa de postul unei funcţionare : “Este consilierul premierului pe economic, e copil de-al meu. L-a crescut pe Andrei, l-a adus asistentul lui in primul an, e din familie cum ar veni”

Drag profesor buzoian, de câte ori era mai mare salariul Aurei Gabriela Socol, soţia lui Cristian Socol, decât chiria garsonierei? Un calcul simplu, 11.144 euro salariu Autoritatea de Supraveghere Financiară în decembrie 2013, o garsonieră în Buzău 100 de euro?

Acolo e adevăratul ghinion, domnule profesor buzoian, că în teritoriu fură baronii PSD iar la centru fură tinerii mai “spălaţi” din PSD, prin metode puţin mai rafinate.

A fost, ce-i drept, mult dispreţ din partea lui Băsescu pentru profesori, medici şi functionari. Sfârşitul în închisoare al găştii PSD nu înseamnă însă că vom reveni la o guvernare neoliberală sălbatică. Când votaţi, gândiţi-vă cum vă ustură tunurile baronilor PSD şi ale beizadelele lor, dascăli ca şi dumneavoastră dar cu salarii de mii de euro la stat.

 

articol publicat și pe VoxPublica.ro


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Scrisoare către profesorul care votează Victor Ponta

 1. Costin

  Nu stiu daca profesorul din Buzau va intelege ceva din ceea ce i-ati scris. Precizez, scrisoarea este foarte clara si argumentata(a avut grija psd-ul si „ielitele” lui sa va furnizeze argumente concrete), dar haimanua aceea de tsd-ist este prea incuiat la minte ca sa priceapa unde bateti. De ce nu-si pune profesorul din Buzau problema cum a reusit pinochio Tonta sa achizitioneze casele pe care le are, la o varsta mult mai mica decat cea a lui Johannis? Famelia lui ponta are 7 case, cu o valoare cumulata mult mai mare decat a celor detinute de primarul Sibiului.
  In concluzie, putea sa nu iasa psd-ul pe centura si sa-si ridice poalele in cap…..???

  Reply
 2. Pinno

  Noi care sintem mai inteligenti decit altii, stim ca a fost sarcina de partid si poate?/precis PSD/TSD il ajuta sa-si plateasca chiria si ii rezerva o pozitie de deputat la urmatoarele alegeri (cum au procedat cu grevista foamei).

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *