Gabriel Bejan

Scandalul ANAF-Antena 3. Declarația- bumerang a președintelui Iohannis îl lasă fără susținători pe Facebook

Declarația de miercuri a președintelui Klaus Iohannis care a catalogat acțiunea de evacuare a Antenei 3 din sediul de pe șoseaua București- Ploiești drept ”un banal motiv administrativ” a stârnit critici aprinse. O dovadă că declarațiile președintelui au lovit în popularitatea acestuia este și faptul că pagina de Facebook a președintelui a pierdut în 12 ore aproape 6000 de like-uri, de la 1.732.500, miercuri la ora 21, la 1.726.618, joi dimineață la ora 9. De altfel, îndemnul la acest gest simbolic în semn de protest față de atitudinea lui Klaus Iohannis în ceea ce privește respectarea unei hotărâri judecătorești a început să circule pe rețeaua de socializare la scurt timp după afirmațiile acestuia.

UPDATE. De asemenea, pe rețele de socializare au început să circule meme-uri care ironizează atitudinea lui Iohannis față de Antena 3. Iată două dintre acestea:

Iohannis ironizat

sursa: contul de Facebook al lui Dumitru Cornel Vilcu

 

Iohannis ironizat pe Facebook

sursa: contul de Facebook al lui Dumitru Cornel Vilcu

UPDATE 2. Numărul like-urile de pe pagina de Facebook a președintelui scade cu viteză. La ora 13,30, acesta era de 1.720.600, cu aproape 12.000 mai mic decât seara trecută.

Reamintim că, ieri, înainte de intra la o dezbatere pe tema ”Dialog pentru România. Primăvara politică a societății civile” (ce ironie), Klaus Iohannis s-a oprit în fața ziariștilor și, întrebat fiind dacă ”acțiunea în forță împotriva trustului Intact este un atac la libertatea de expresie” (cuvintele aparțin reporterului Antena 3), a răspuns: „Eu cred că ați ajuns într-o situație neplăcută și inutilă. În primul rând, cred că libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare heirupistă a ANAF mi se pare cel puțin nepotrivită, dacă nu discutabilă”.

”Am constatat, din discuțiile pe care le-am avut, că există deschidere la factorii de decizie și se pot găsi soluții convenabile”, a mai spus președintele Klaus Iohannis.

Declarațiile președintelui vin în contextul în care Dacian Cioloș a fost chemat la rândul său în Senatul României să dea explicații despre acțiunea ANAF în cazul Antena 3. Dacă la începutul intervenției de la tribuna Senatului, Dacian Cioloș s-a arătat ferm și a spus că ANAF nu a făcut altceva decât să aplice o hotărâre judecătorească definitivă (vezi aici cele mai importante declarații), după tirul de acuzații și solicitări aberante ale unor senatori care s-au comportat ca niște veritabili avocați ai Antenei 3, premierul României a luat din nou cuvântul și a spus că nu este de acord cu modul de acțiune al ANAF, pe care-l ”condamnă”.

Dragnea amenință cu moțiunea de cenzură

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a sărit și el în sprijinul televiziunii lui Voiculescu și, miercuri seară, din platoul emisiunii lui Mihai Gâdea, a declarat că dacă ANAF continuă acțiunea de evacuare a Antene 3 PSD va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cioloș.

Reamintim că, luni, Antena 3 a primit un ordin de evacuare în termen de cinci zile a sediului de pe șoseaua București- Ploiești, confiscat de statul român prin hotărârea judecătorească din 8 august 2014, din dosarul ICA- Voiculescu. (Detalii aici)

 


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

6 thoughts on “Scandalul ANAF-Antena 3. Declarația- bumerang a președintelui Iohannis îl lasă fără susținători pe Facebook

 1. Oana

  Observ cu ingrijorare un fenomen ce aduce a campanie perfida de decredibilizare a presedintelui, facindu-se apel doar la reactia emotionala a oamenilor, nu si la cea rationala. O avea Iohannis si punctele lui slabe, dar in acest caz, a sustinut libertatea de exprimare, cu atit mai mult in privinta unui post care ii este ostil, si a criticat modul de actiune a ANAF, nu si legitimitatea actiunii. De altfel, si premierul a spus acelasi lucru in Senat. Citez: „Autorităţile fiscale ale statului lucrează pentru interesul cetăţenilor şi nu trebuie să aibă o atitudine de intimidare sau de instituţie represivă. Dreptul la libera exprimare va fi şi el apărat ferm”. Unde e problema? Cui serveste aceasta campanie de intoxicare?

  Reply
  • Mihai Gotiu

   @ Oana: și de ce permite ANAF-ului să aibă o atitudine de intimidare sau de instituție represivă împotriva mea? ce treabă are conexarea libertății de exprimare cu executarea unei hotărâri judecătorești?

   Reply
 2. Camelian Propinatiu

  Altfel, era de ales Ponta! Când se taiau salarii pensii 25%, doar A3 avea curaj sa se ia de poseta dnei Udrea si de alte contraste lux-saracie ale regimului Basescu-Boc in postromânism. Nu e buna reducerea pluralismului când n-ai nici TVR Cultural.

  Reply
 3. Ionas

  De dl presedinte in functie ne-am lamurit mai demult. A fost raspunsul prin 2009 al lui M. Geoana si implicit al lui Dan Voiculescu la toate problemele Romaniei cu acceptul insasi al lui KWI ( premierul Grivco)

  Ne-am amagit ca KWI ar fi vreun Mesia al democratiei , al libertatii si al statului de drept. Ne-am inselat.
  In aspectul de fata este doar un profitor al sistemului existent si face tot posibilul sa isi conserve aceste privilegii.

  Mai precis sa nu fie comentarii la Antena TV cind Romania ii va lua avion de 200-300 de locuri cu dotari de lux, limuzine Rolls Royce in loc de BMW-uri cum au toti interlopii

  Reply
 4. POPESCU MIRCEA

  Domnul acesta cu care ne-am nenorocit votandu-l ca presedinte al tarii nu este la prima manifestare de amnezie a ceeace reprezinta si se comporta dupa mintea si caracterul sau ca o sluga a tot ce este mai compromitator pentru Romania. Exemple: Vadim Tudor il numeste nepotul cretin al lui Hitler, iar presedintele comanda onoruri militare la inhumarea acestui nefericit, ajuns o pata pe obrazul tarii si al speciei umane. „Vanzatorul de copii” devenit presedinte se lupta impotriva statului de drept pentru obligatiile pe care probabil le are fata de un securist aflat in puscarie. Ajunge domnule „PAS CU PAS” ca ne faci de ras in lume tara si pe noi romanii care te-am ales.

  Reply
 5. brod

  deci, instigare (+ amenințare PSD / Dragnea) la nerespectarea unei hotărâri a justiției! ce ONG se încumetă să facă plângere la Parchet?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *