Mihai Goțiu

România Curată a avut dreptate: dacă Ponta câștigă alegerile, Dragnea vrea șefia PSD și postul de premier

La câteva ore după ce am scris că în interiorul PSD lupta mai importantă e pentru cine va conduce partidul după alegeri (aici), Liviu Dragnea și Sebastian Ghiță au anunțat vor face tandem pentru conducerea formațiunii, dacă Ponta câștigă alegerile. Înțelegerea e Dragnea – președinte, iar Ghiță – președinte executiv. În scenariul ăsta, e evident că Dragnea vizează și fotoliul de premier, care îi va reveni din postura de șef al PSD (iar varianta de rezervă e Ghiță, adică tot aia). Nu e nicio surpriză prentru mine. În urmă cu două luni, când a ieșit la înaintare cu ordonanța traseiștilor, am avertizat că ăsta e biletul lui Dragnea către șefia PSD și postul de premier:

”Cine credeți că va deveni premier dacă Ponta câștigă prezidențialele din toamna asta? Variante de răspuns:

a)      Liviu Dragnea;

b)      Liviu Dragnea;

c)       Liviu Dragnea.

Nu, nu e de glumă. Serviciile aduse până acum partidului nu pot rămâne ne-recompensate. Că nu degeaba a scos morții la vot. Că nu degeaba a sărit în sprijinul tuturor baronilor care au probleme cu Justiția. Și, mai ales, pentru că nu degeaba controlează cele mai important buget destinat administrațiilor publice locale. Fie din interes, fie de frică, drumul lui Dragnea către șefia PSD (și, implicit, către postul de premier) dacă Ponta pleacă la Controceni îi este deschis.”

Textul integral aici

Altfel, bătălia asta internă nu-l ajută pe Victor Ponta în campania electorală, dar nu știu dacă ăsta e un motiv de supărare (detalii aici). Reiau întrebarea de acum două luni: cum vă imaginați România cu Ponta președinte la Cotroceni și Dragnea președinte de PSD și premier? Și mai adaug o întrebare: știți cum poate fi pus punct unui astfel de scenariu? Eu știu. Pe 2 și pe 16 noiembrie voi fi la vot. Voi?


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “România Curată a avut dreptate: dacă Ponta câștigă alegerile, Dragnea vrea șefia PSD și postul de premier

  1. artemis.hera

    Era de asteptat, inca de la GIOANA ” citire” . Chiar nu pot crede ca se uita anumite ” situatii penibile”.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *