Romania Curată

România, cea mai mare creștere economică din UE

România a înregistrat în trimestrul al treilea al acestui an cel mai semnificativ avans al Produsului Intern Brut (PIB) dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, de 8,6% comparativ cu perioada similară din 2016, conform datelor preliminare publicate marți de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Potrivit Eurostat, PIB-ul zonei euro și cel al Uniunii Europene au crescut în ritm anual cu 2,5%, comparativ cu perioada similară din 2016.

Cele mai mari creșteri din UE în perioada iulie-septembrie 2017 s-au înregistrat în România (8,6%), Letonia (6,2%), Cehia și Polonia (ambele cu 5%). Nu s-au raportat scăderi ale PIB-ului în UE în trimestrul trei din 2017 comparativ cu perioada similară din 2016.

De asemenea, în trimestrul trei din 2017 comparativ cu precedentele trei luni, PIB-ul zonei euro și cel al Uniunii Europene au urcat cu 0,6%, după un avans de 0,7% în perioada aprilie-iunie 2017.

Cele mai mari creșteri trimestriale din UE în perioada iulie-septembrie 2017 s-au înregistrat în România (2,6%), Letonia (1,5%) Polonia și Finlanda (ambele cu 1,1%). Singurul declin s-a înregistrat în Danemarca, minus 0,3%.

Conform estimărilor „semnal” publicate marți de Institutul Național de Statistică (INS), Produsul Intern Brut al României a crescut în 2017 în termeni reali cu 2,6% în trimestrul trei față de trimestrul precedent, în timp ce raportat la perioada similară a anului trecut avansul a fost de 8,8% pe serie brută și de 8,6% pe serie ajustată sezonier.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “România, cea mai mare creștere economică din UE

 1. GA

  Dacă sapi două puțuri de petrol în loc de unul, într-o colonie, obții o rată faraminoasă de creștere economică: 50 %!
  Dacă construiești 1.000 km de autostradă, acolo unde sunt deja 10.000 km, ește departe de 50%!!!
  Să dea Dumnezeu să semănăm cât mai mult cu Danemarca la nivelul corupției!!! Și să nu ne sufle marocanii fabrica Renault! Sau să vină grindina peste holde, Doamne-ferește!
  Mai bine să nu intrăm în competiție cu alte țări, că dacă ne scoate economia neagră la suprafață devenim clar o putere locală, iar dac-ar veni o amnistie fiscală pe bănetul plecat în Elveția și triplăm redevențele pe resursele extrase, leul ar deveni egal cu euro!!!

  Reply
 2. Radu

  E foarte grav… cresterea e nesustenabila… bazata numai pe consum … ce mai … trebuie demis guvernul ..neaparat . pentru ca cine stie ce va fi la anu

  Reply
 3. Dumitru

  Asta probabil explica de ce se dadea Comisia Europeana cu fundul de pamant acum o saptamana ca o sa fie inflatie si nasol. Nu-mi aduc aminte sa fi facut vreo observatie negativa pe vremea lui Boc, atunci cand era intr-adevar rau si pentru populatie si pentru economie (si numai din cauza lui Boc, care aplica stupid ce i se cerea).

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *