Liviu Antonesei

RISE Project: Teleormanleaks – 63 GB informații

Postarea de pe pagina de Facebook a organizații de investigații jurnalistice RISE Project începe cu fraza: „O valiză cu informații esențiale din interiorul corporației Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces când au percheziționat fizic și informatic sediul firmei, anul trecut, a fost găsită în zona rurală din Teleorman, de către un localnic, chiar pe proprietatea lui.”. Chestia asta cu „valiza găsită” mi se pare o glumă, chiar dacă sîntem în țara „arhivei de la Berevoiești”. Mai degrabă, sînt tentat să cred că documentele au ajuns la RISE Project prin intermediul unui om din interiorul TEL Drum, un insider în limbak tehnic. Ceea ce este sigur este că este vprba despre o cantitate de 63, 43 GB de informții: mii de facturi, contracte, bilanţuri, devize, procuri, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont, ordine de plată, documente personale ale unor interpuşi, rapoarte de audit, tabele contabile, 14.800 de fotografii şi filmuleţe de la evenimentele companiei cu personajele grupării şi standardul lor de viaţă, documente, selfie-uri, capturi de ecran cu discuţii – majoritatea provenind din backup-ul mai multor telefoane. dar şi 54.710 mailuri şi ataşamentele de pe adresa de serviciu. O întreagă arhivă. Mai grav mi se pare că, conform declarațiilor celor de la RISE Project, ar fi vorba despre documente care nu au ajuns la DNA sau în instanțe, deși firma TEL Drum este anchetată pentru un număr mare de delicte posibile… În mod normal, documentele ar trebui să ajungă la organele de anchetă.

Articol preluat de pe blogul autorului


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

7 thoughts on “RISE Project: Teleormanleaks – 63 GB informații

 1. R.A.

  Dovadă că cea mai progresistă și de impact forță din societate a rămas tot Securitatea Română de Informații!
  O altă interpretare a Evenimentului Valiza ar fi acela că doar acțiuni foarte puțin probabile ne mai scapă, doar minuni. Cozile de așteptare la raclele cu moaște ne întăresc această constatare: poporul român știe cel mai bine. Votul e așa, o fudulie …

  Reply
 2. Dumitru

  SRI reloaded – daca nu mai pot da ordine, atunci se aranjeaza sa fie gasite datele in valize… Numai in Romania mai vede cineva asa ceva.

  Reply
 3. laur22

  Documente ?
  Daca ar fi documente care pot fi probate ca sunt adevarate adica facturi shi nu facaturi, poze shi nu photoshop extrase de cont shi nu doar documente aranjate in word locul lor e la procuratura.

  Ca de acolo respectivele „documente” pot sa intre in dosare de spalare de bani in instantza.

  Din nefericire aia care au generat respectivele documente stiu precis cat pot sa rezolve cu ele in instantza motiv s-au duc cu respectivele „documente” la instantza pe care ei o controleaza.
  La „tribuna morala” a „jurnalistilor” fara ziar shi surse sigure de venit a celor de la Rise Project.

  Shi de aceea nu miroase bine.
  Nu stiu ce contzine respectivele „documente” da daca e sa cred ca contzin ceva acest ceva trebuie examinat shi verificat de niste avocatzi adveshi car sa incerce shi sa esueze sa probeze falsitatea lor , din nefericire este extrem de probabail sa contzina exact cacofonia intentzionata de mai sus

  Reply
 4. Baze

  Mi se pare clar ca informatiile au venit la valiza pentru ca neglijenta legiuitorilor de teapa lui Iordache, Nicolicea si alte eminente n-a pus valiza in lista dovezilor care nu se accepta. Daca DNA ar fi cautat dovezi in sediile Teldrum la vremea cand se muta aceasta valiza alaturi de multe altele la locuri mai sigure in caz de perchezitii s-ar fi argumentat ca dovezile se refera la alte infractiuni – se pot ancheta pana la achitare doar infractiunile curente, cele noi oricum vor fi discriminate inainte de orice ancheta – si distruse preventiv, sa nu fie loc de santaje mai tarziu. Asa ca orice numar de „avocatzi adveshi” poate fi de acord ca-i o strategie buna. Simptomatic si faptul ca gasitorul le-a dat presei, nu politiei, ca e usor de imaginat de gen de politie si procuratura s-a patentat in Teleorman cu intentia de a generaliza modelul peste tot. Nu stiu daca e bine sa fie duse la DNA, mai degraba le-as difuza la TV.

  Reply
 5. Stancu C-tin

  Tel Drum fiind în insolvență, se aplică prevederile legii insolvenței. Administratorul judiciar face raportul privind activitatea firmei. Pe baza raportului adunarea creditorilor (unde este și ANAF – statul) decide. Dacă s-au făcut plăți către terțe persoane în mod ilegal, administratorul judiciar poate solicita restituire sumelor și aducerea lor la masa credală. Proceduri normale în insolvență. Sunt mii de firme în această situație. Mii de firme procedează la fel: administratorii fac plăți către averea lor, către neamuri, folosesc auto în interes propriu, decontează carburantul propriu, fac lucrări de construcții pentru vilele lor pe banii companiei etc. ANAF nu poate controla mii de firme, așa că administratorii acestora fac doar ce doresc! Așa este în tenis! Se confundă averea firmei cu averea personală! Aici este un trend național.

  Reply
 6. CMC

  Asta e cea mai distractiva: „Mai degrabă, sînt tentat să cred că documentele au ajuns la RISE Project prin intermediul unui om din interiorul TEL Drum, un insider în limbak tehnic.”
  Nu pare mai degraba ca sunt informatii pe care le avea Coldea, prin SRI pe care il conducea? Si pentru ca nu e nimic incriminator din punct de vedere legal a dat valiza la ordinul celor care vor haos in tara doar, doar pune mana pe putere cineva care le da gratis resursele offshore. Nu suna mai credibil decat povestea cu taranul care avea numarul de contact de la Rise Project prins cu ac de gamalie la ieslea vacii?

  „Dezvăluiri incredibile în cazul Teleormanleaks. Potrivit surselor Realitatea TV, documentele descoperite într-o gospodărie din Teleorman s-ar fi aflat în posesia lui Florian Coldea și a câtorva apropiați.
  Aceleași surse ne-au spus că actele au fost făcute publice pentru că grupul care le deținea nu ar mai fi avut ce să obțină de la Liviu Dragnea.
  Astfel, Teleormanleaks aruncă în aer scena politică pentru că, prin predarea publică a documentelor, Coldea și ai lui și-ar fi aranjat o altă “partidă politică“ ce va beneficia din prabusirea lui Dragnea, mai spun sursele Realitatea TV.
  Despre generalul Florian Coldea s-a spus în spațiul public că, în 2014, l-ar fi ajutat pe Klaus Iohannis să ajungă președinte al României.
  După ce a fost dat jos de la SRI, ar fi schimbat tabăra și, împreună cu Vasile Dâncu l-ar fi ajutat pe liderul PSD Liviu Dragnea.
  Ultimele informații care au intrat în posesia Realitatea TV arată că Florian Coldea ar fi schimbat din nou tabăra.”

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *