Mihai Goțiu

Respect! Demisie de onoare în politica românească

Eckstein-Kovacs Peter și-a dat demisia, ieri (sâmbătă), din UDMR, în semn de protest față de faptul că parlamentarii partidului, din care face parte de 28 de ani, au votat modificările Codului de Procedură Penală. Anunțul l-a făcut, aseară, în timpul protestelor din Cluj.

O dată în plus, Eckstein-Kovacs Peter demonstreaă că este unul dintre cei mai principiali politicieni români. Este pentru a 3-a (a treia) oară când fostul senator Eckstein-Kovacs recurge la un gest atât de rar printre politicienii autohtoni. În 2008 și-a dat demisia din funcția de președinte al Comisiei Juridice a Senatului, pentru că partidul nu susținea Legea Agenției Naționale de Integritate (ANI). Cea mai răsunătoare demisie a fost cea din septembrie 2011, când a renunțat la funcția de consilier prezidențial, după ce președintele de atunci, Traian Băsescu, a început să promoveze proiectul minier distructiv de la Roșia Montană.

În noaptea de 2 septembrie 2011, pe poarta sediului UDMR din Capitală, activiștii Campaniei Salvați Roșia Montană au lipit mesajul ”RESPECT, ECKSTEIN-KOVACS!” (vezi foto). De asemenea, Campania Salvați Roșia Montană a transmis un comunicat în care arăta: ”Consideram ca aceasta demisie il onoreaza pe dl Eckstein, fiind un gest de normalitate intr-o societate in care dicteaza arbitrariul, iar asupra deciziilor administrative si judiciare se exercita presiuni politice nelegitime. Mai mult, aceasta decizie ofera un exemplu atat de necesar clasei politice, in general, si creeaza un precedent pentru responsabilitatea in politica”.

La fel cum am scris și atunci și cum am afirmat de mai multe ori de atunci, reiau mesajul”: Respect, Eckstein-Kovacs Peter! Cu astfel de gesturi și cu astfel de oameni, România se schimbă!

Declarația lui Eckstein-Kovacs Peter, făcută, aseară, în Piața Unirii, din Cluj: „Piaţa Libertăţii, aşa cum s-a numit mai demult Piaţa Unirii, este un loc important, şi anunţ aici demisia mea din calitatea de membru al UDMR. Nu sunt de acord cu multe lucruri, dar ceea ce a umplut paharul este poziţia UDMR faţă de legile justiţiei. Modificările la Codul de procedură penală au trecut cu voturile UDMR. De asemenea, a contat în această decizie a mea şi cârdăşia cu PSD, este un lucru inacceptabil pentru mine. După 28 de ani de când am devenit membru al UDMR s-a umplut paharul”.


Mihai Goțiu – blog de parlamentar


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Respect! Demisie de onoare în politica românească

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *