Resmeriță Cornel Cristian (PSD) candidat poziția 1 Senat – Hunedoara (2016)

resmerita_cornel

Agenția Națională de Integritate a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă și penală în cazul lui CORNEL CRISTIAN RESMERIȚĂ, Deputat în Parlamentul României.

CORNEL CRISTIAN RESMERIȚĂ a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de deputat, a încheiat contractul civil nr. 529/2009, prin care fratele său, Lucian Marius RESMERIȚĂ, a fost angajat  în funcția de consilier în cadrul Biroului parlamentar nr. 275 din localitatea Vulcan, Județul Hunedoara.

Beneficiul patrimonial obţinut în perioada ianuarie 2009 – aprilie 2012 de către Lucian Marius RESMERIȚĂ, fratele lui CORNEL CRISTIAN RESMERIȚĂ, a fost de 56.876 Lei (aprox. 12.640 Euro)

https://www.integritate.eu/Comunicate.aspx?PID=20&NewsID=1805

CA Alba Iulia i-a respins contestația („Vineri, 15.05.2015, în dosarul nr. 79/57/2015, Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca nefondată acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamantul Resmeriţă Cornel Cristian împotriva Agenţiei Naţionale de Integritate, având ca obiect anularea raportului de evaluare nr.995/G/II/12.01.2015 întocmit de Inspecţia de integritate din cadrul A.N.I.., sub aspectul conflictului de interese de natură administrativă.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, competenţa soluţionării recursului revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.”) (de aici: http://portal.just.ro/SitePages/cautare.aspx?k=resmeri%C8%9B%C4%83%20cristian) iar pe siteul ICCJ nu apare încă nimic.

Nepotism

Este fiul lui Cornel Resmeriță, fost primar din Lupeni, colaborator al Securității (http://www.cnsas.ro/documente/monitoare/2010/Resmerita%20Cornel.pdf) și cu probleme la DNA (trimis în judecată pt. corupție: http://adevarul.ro/locale/hunedoara/mostenitorul-baronului-resmerita-primaria-lupeni-deputatul-cristian-resmerita-strans-avere-fabuloasa-cativa-ani-donatii-cadouri-1_571753925ab6550cb82cc406/index.html) . Acuzat în presa locală că și-a făcut o avere din nuntă (http://gazetadedimineata.ro/actualitate/intr-un-singur-an-deputatul-resmerita-si-a-luat-teren-casa-masina-si-i-au-ramas-si-bani-in-conturi/) .


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *