Mihai Goțiu

Recomand România! Noi ținem cu ursul! STOP tăierii pădurilor din parcurile naționale!

Poate că mai sunt unii care se întreabă de ce luptăm pentru pădurile și parcurile naționale ale României. Răspunsul e destul de simplu: pentru că ne dorim ca imagini precum cele surprinse mai jos în Parcul Național Domogled – Valea Cernei și în Parcul Național Retezat, zilele trecute, să nu devină doar o amintiri. Iar amintiri să devină doar imaginile hidoase cu versanții munților dezgoliți de păduri.

Pentru că vrem să admirăm urșii la ei acasă, urcând pe coasta muntelui, precum cei fotografiați, duminică, urcând pe Vârful Iorgovanu din Retezat, și nu ca trofee în sufrageriile unor șmecheri. Pentru că vrem să admirăm tumultul izvoarelor și cascadelor și nu țevile MHC-urilor. Pentru că fără păduri, rămânem și fără izvoare, și fără urși, și fără toate minunățiile care depind de ele.

Bucuria de a vedea toate aceste lucruri pe viu nu se poate descrie în cuvinte, iar cele câteva imagini din galeria foto vă pot da doar o mică idee despre ele. Trebuie și merită să ajungeți pe propriile picioare în astfel de locuri pentru a înțelege câtă iresponsabilitate și inconștiență stau în spatele deciziilor care permit drujbelor să hăicuiască pădurile din parcurile naționale.

De-asta am fost, sâmbătă, la protestul activiștilor de la Agent Green pentru salvarea zonei Cernișoara, din Domogled, acolo unde, pe scoarța copacilor și-au făcut apariția marcajele Romsilva, care anunță prăpădul. De-asta, împreună cu colegii de la USR, pregătim un pachet de legi care să ofere o protecție reală parcurilor naționale. O protecție de pe urma căreia să beneficieze și natura, și comunitățile locale și toți cei care vom ajunge în astfel de locuri sau ne vom bucura de la distanță de aer și ape mai curate.

Vă mărturisesc că n-am vreun regret că am sacrificat un sfârșit de săptămână cu filme la TIFF, pentru a ajunge în Domogled și Retezat. Implicarea celor care luptă pentru salvarea pădurilor și apelor României și tot ceea ce am văzut în aceste zile m-au umplut de energie.

Împreună vom salva pădurile și parcurile naționale ale României!

Iar dacă vreți să aveți ocazia să vă bucurați și voi de toate aceste minunății, dați, vă rog, mai departe mesajul: ”STOP EXPLOATĂRII ÎN PARCURILE NAȚIONALE!”.


Mihai Goțiu, blog de parlamentarFoto: Alexandru Teleagă & Agent Green 


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *