PSnews.ro: Zvonul despre Alina Mungiu-Pippidi care îi dă consultanță lui Dragnea? Teste de inteligență pentru idioți!

Preşedintele Societăţii Academice din România (SAR), Alina Mungiu-Pippidi, a acordat joi o declarație pentru PSnews.ro, în care a spulberat principalul zvon legat de ea și de președintele PSD, Liviu Dragnea: acela potrivit căreia politologul l-ar consilia în secret pe al treilea om în stat.

Concret: șefa SAR a comparat acest zvon cu acela care îl dă pe Klaus Iohannis drept favorit pentru preluarea în 2019 a președinției Consiliului European.

 „Eu cred că astea sunt teste de inteligență elementară pentru cititori, ca aia cu Iohannis care ne lasă baltă și se duce la Bruxelles tura viitoare. Dar sunt mai perverse, că zvonul cu Iohannis nu există, știrea despre el e chiar lansarea lui, nu reproducerea unui zvon pre-existent. E bazat pe surse zero. La fel și extrasele aduse din condei din mine de pe la TV”, a afirmat Pippidi pentru PSnews.ro.

În continuare, Alina Mungiu a argumentat de ce nu există motive de simpatie între ea și șeful Camerei Deputaților.

„Eu pun peste tot condiția să nu se discute chestii interne PSD, că nu le știu nici numele și nici nu mă interesează, dar moderatorului i se dă misiunea să mă tot întrebe, doar-doar oi spune ceva de Dragnea. Eu pe Dragnea l-am văzut o dată în viață, și pe lista neagră a candidaților la Parlament sau a baronilor locali l-am pus de patru ori. Apreciez la el că nu m-a dat în judecată și nu dă în judecată ziariștii, în general, ceea ce nu e cazul cu alți pesediști. E o dovadă de inteligență.

La ce i-ar ajuta lui Dragnea susținerea mea la Congres? Oi fi eu populară în PSD, după ce am avut nu știu câte procese cu ei (unul chiar cu partidul, că ramân singura persoană din România care i-a dat în judecată ca partid și a colectat și scuze)? Mă iubesc ei așa de mult – mai ales după ce l-am susținut pe Iohannis în 2014 – că, dacă se aude că eu sunt în spatele lui Dragnea, se aliniază toți la Congres și îl votează? Vă spun: astea sunt teste de inteligență pentru idioți”, a tunat Alina Mungiu-Pippidi.

În a doua parte a declarației, președintele SAR a arătat cum s-a poziționat în legătură cu subiectul Darius Vâlcov, precum și cum s-a produs un paradox: campania mediatică împotriva lui Liviu Dragnea de fapt l-a întărit pe acesta.

„Nu i-am dat sfaturi în privat niciodată domnului Dragnea. I-am dat sfatul public să renunțe la Vâlcov, că e condamnat pentru corupție, și nu pe motive politice, și văd că nu a renunțat. Asta e tot. Însă aș vrea să recomand industriei de dezinformare să nu mă mai piseze pe tema asta.

Unu: pentru că părerea mea de ieri va fi și mâine tot aceea: că faptele nu s-au schimbat. Nu are sens să mă întrebe cineva de zece ori și în niciun caz nu mi-o schimb eu, pentru că au creat ei o majoritate de oameni care gândesc altfel. Acei oameni care au fost intoxicați de un an că Dragnea e cauza primară a tuturor relelor au fost dezinformați. Iar presa care ia bani de la opoziție  să îl atace pe Dragnea ar trebui să dea banii înapoi, că l-au făcut mai puternic cu campania asta oarbă și exagerată contra lui.

Și, doi: ei știu – și eu știu – că nu am nicio treabă cu Dragnea și nici el cu mine, că mâine m-am urcat în avion și plec, dar nu e bine să dai idei la oameni pe care îi enervezi deliberat – măcar din instinct de conservare. Asta se cheamă «profeție auto-îndeplinită» în știința politică: când chemi chiar tu ceva de care te temi și care nu era altfel pe care să se întâmple, a încheiat Alina Mungiu-Pippidi.

Articol preluat de pe PSnews.roPippidi spulberă principalul zvon legat de ea și Dragnea: Teste de inteligență pentru idioți!


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

6 thoughts on “PSnews.ro: Zvonul despre Alina Mungiu-Pippidi care îi dă consultanță lui Dragnea? Teste de inteligență pentru idioți!

 1. taunul77

  Adica ce vrea sa spuna AMP in concluzie, ca daca tot o dau pe surse consultant politic a lui Dragnea, intr-un final chiar va deveni in realitate?

  Reply
 2. -1

  Presupunând că AM-P îl consiliază pe Dragnea și-i dă sfaturi confrome cu convingerile ei politice, ce-ar fi? Sau că într-o zi ar fi invitată de Dragnea & comp. la o discuție secretă despre mersul lucrurilor? Sau că AM-P ar redacta un raport, pe bani, la cererea unor sus-puși în PSD?
  Ce nu văd mulți proști este că AM-P mai este cu un picior (la un avion distanță) în lumea unde pragmatismul este mai sus decât umorile. Comparați-o, spre exemplu, cu greii care scriu pe Contributors: vă folosesc mai mult sfaturile lui Gabriel Liiceanu sau fierea anti-iliberală a celorlalți? Nu cred. Uitați-vă la Băsescu, care vine la televiziuni să arunce șopârle ca un securist de la oraș la o cumetrie sătească. Sau la Orban, care este pur și simplu rătăcit în secolul al XXI-lea. Ori la USR-iștii care reușesc prin multe inițiative individuale să se anihileze public ca grup.
  Știri de felul acesta sunt, vorba francezului, „masturbation intellectuelle”.

  Reply
 3. AGM

  Hai sa vedem ce a spus dna Pipidi in ultimele luni:

  – …” oameni care au fost intoxicați de un an că Dragnea e cauza primară a tuturor relelor au fost dezinformați.”

  – …”Dragnea nu este deci cu nimic superior ălora dinainte, dar nici nu este inferior. Dragnea nu e un monstru, nu a chemat el minerii peste noi. A pune toată energia naţională în a-l da pe Dragnea jos cum se întâmplă de un an şi jumătate fără să reuşeşti e pur şi simplu o dovadă de prostie colectivă, asta e părerea mea.”

  – …” Dragnea nu dă pe nimeni în judecată, nici Tăriceanu. Aceşti „dictatori“, aceşti „tirani“, aceşti „nenorociţi“. ”

  -…” Nu e clar de ce se duc zece oameni să caute ce face Dragnea la ferma de porci sau în Brazilia, că se iau după ziare…”

  -…” Radicalii PSD, sper că nu și Dragnea, se vor agita să mai creeze un conflict constituțional cu președinția..”

  -…” sunt numai cu daddy în gură și misiunea de a prezenta slăbirea lui Dragnea ca mîntuirea neamului, îmi permit să întreb și eu, în offside dar clar. Cum cîștigăm noi…”

  -…” Cu ce suntem cîștigați dacă Dragnea e înlocuit de unul din aceștia doi, sau cu un alt lider local ajutat de ei să iasă la vot, în genul lui Marian Oprișan?”

  -…” Eu critic public DNA pentru accentul disproporţionat pe care l-au pus pe Dragnea faţă de alte lucruri…”

  si nu ultima, dar atat de semnificativa

  …” pe cît de adevărat e că dl. Dragnea nu are credibilitatea unui reformator al serviciilor secrete, e mult mai important faptul că el are interesul la ora asta să lupte cu statul paralel, că i-a ajuns victimă …”.

  Din toate reiese un singur lucru: dragnea este un om bun fata de alti din PSD, un om politic echilibrat, un luptator pentru dreptate si o victima a statului ( la aceeaşi masa ) paralel.

  Deci ” când ai eliminat imposibilul, tot ceea ce rămâne, oricât de improbabil ar părea, trebuie să fie adevărul!”

  P.S. Nu este frumos sa-i jigniti acum pe cei care isi pun intrebari despre dumneavoastra. Idiotul de astazi poate fi acelasi Idiot care va sustinea costurile bătăliilor duse în justiție ieri…

  Reply
 4. Catalin

  AGM >> Frumoasa colectie de citate daca mai strangeti vreo cateva (tot despre Dragnea) de la digitali sau marii platitori de taxe ai realitatii iese material de un simpozion/masa rotunda … whatever.

  Dragnea reprezinta un subiect marginal chiar daca unii il urasc cu pasiune; cei care au construit personajul de-a lungul timpului ar trebui sa fie subiect de discutie dar din pacate, acest lucru nu se intampla si nici nu se va intampla. La fel si la Ghita, Ponta, Kovesi, Oprea, Udrea, Basescu si multi altii. Cine a fost Geppetto? Mai lucreaza? S-a pensionat sau a trecut in rezerva? O fi reusit sa isi dea doctoratul? O fi la putere sau e in opozitie? Atat de multe intrebari… atat de putini kilometri de autostrada si atat de multi romani care au taiat-o din tara(doamna Intotero s-a apropiat destul de mult de adevar cand a pomenit de cele 10 milioane, iata inca o discutie interesanta care ne scapa) satui de circ ieftin si bataia de joc a unei junte de mediocritati.

  Reply
  • AGM

   Imi pare rau ca ati citit la fel ca si Gargamel Tudorel in diagonala.
   Eu am citat-o pe Pipidi.
   Si atat.

   Reply
 5. ??????

  Cum considerați că ar trebui sancționată o astfel de știre , conform codului deontologic al jurnaliștilor , dacă aceia la care se referă știrea nu o consideră o favoare făcută de cei ce au publicat o informație de așa „interes” ?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *