PSD, PNL si UDMR resping negocierile

Marţi, 20 octombrie, premierul desemnat, Lucian Croitoru, a avut o întâlnire cu reprezentanţii partidelor în vederea negocierii unui nou guvern. Negocierile au durat foarte puţin şi nu au produs niciun rezultat concret.

Reprezentanţii PSD, PNL şi UDMR au transmis, cu această ocazie, premierului desemnat că nu are nicio susţinere în parlament şi nu va putea forma un guvern, iar acest lucru arată că riscă „să intre într-un joc politic ce îl depăşeşte“.

La rândul său, Lucian Croitoru, a declarat că discuţiile din cadrul întâlnirii se pot caracteriza ca fiind „un proces interactiv“, iar el, personal, se consideră a fi „o soluţie“ pentru situaţia actuală.

Mircea Geoană, liderul PSD, după întâlnire, a făcut cunoscut că i s-a recomandat lui Croitoru „să nu continue şarada politică care nu-i face bine nici lui, nici României“ şi că, în continuare, cele trei partide îl vor susţine pe Klaus Johannis.

PSD, PNL şi UDMR vor trimite o scrisoare preşedintelui prin care îşi vor arăta că sprijinul lor este acordat în continuare lui Johannis.

Premierul desemnat, referindu-se la procesul de negociere a subliniat că „pentru a avea loc interacţiile, este nevoie de două părţi. Rămân deschis la aceste discuţii“. Şi a continuat atenţionând că „cu cât se prelungeşte formarea noului guvern, cu atât lucrurile se complică“.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *