Romania Curată

Proteste în București, Cluj, Timișoara, Sibiu și Iași contra amnistiei și grațierii

Circa două mii de persoane protestează, miercuri seară, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, faţă de intenţia Guvernului de a da o ordonanţă de graţiere şi una de modificare a Codului penal, iar după circa două ore au plecat în marș spre sediul Guvernului, din Piața Victoriei. De asemenea, la Cluj, Timişoara, Craiova, Sibiu şi Iaşi au fost sute de oameni la protestele contra amnistiei și grațierii.

La mitingul organizat de la București, organizat în urma unui apel pe Facebook, a participat şi Nicuşor Dan, liderul USR, și colegul său, senatorul Vlad Alexandrescu. Manifestanții au scandat „În democraţie, hoţii stau la puşcărie”, „Colectiv!”, „Dragnea si ai lui, ciuma neamului”, „DNA/ Să vină să vă ia” sau „La închisoare/ Nu la guvernare”. Protestatarii poartă pancarte pe care scrie „Vrem sistem de sănătate, nu iertare de păcate” și „Jos labele de pe Codul penal”.

La Cluj, protestatarii aveau pancarte cu mesaje precum: „În democraţie hoţii stau la puşcărie”, „Ei graţiaţi, noi furaţi”, „Fără graţiere, fără amnistie, Clujul n-are amnezie”, „Afară cu PSD din ţară” şi „Vrem program de guvernare, nu penali cu condamnare”. La un moment dat a existat și un incident între manifestanți și jandarmi.

La Timişoara, aproximativ o sută de oameni au protestat în Piaţa Victoriei din centrul municipiului, având pancarte cu mesaje precum „Graţiere non grata” sau „Spunem nu amnistiei şi graţierii”.

Şi în Piaţa Unirii din Iaşi s-au adunat aproximativ o sută de persoane, în majoritate tineri, scandând contra Guvernului, Avocatului Poporului şi a lui liderului PSD, Liviu Dragnea: „Guvernaţi, nu graţiaţi”, „DNA să nu ne laşi vino şi la noi la Iaşi”, „Decât la Casa Albă, mai bine la Poarta Albă”. Manifestanţii au avut şi pancarte: „Voi cu democraţia sau voi cu lescu?” sau „Legea graţierii, ruşinea ţării”.

La Sibiu au fost circa 200 de persoane la manifestații, majoritatea membri sau simpatizanţi ai PNL şi USR, iar la Craiova au protestat câteva zeci de persoane, în Piaţa Mihai Viteazul.

Protestele vizează intenția guvernului de a da o ordonanță privind grațierea și alta prin care să se modifice Codul penal, prin redefinirea unor infracțiuni, unele dintre acestea similate corupției.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

6 thoughts on “Proteste în București, Cluj, Timișoara, Sibiu și Iași contra amnistiei și grațierii

 1. Alexandru

  Rezultatele istorice obtinute de PSD sub conducerea iresponsabilului Dragnea in baza carora fac ce vreau ei in Romania nu sunt decat un mare bluf. Tot PSD-ul a luat in 2016 cu 2 milioane de voturi mai putin decat a obtinut Ponta singur in 2014 si cam jumatate din voturile obtinute atunci de Iohannis. Poporul a dat PSD-ului dreptul de a guverna responsabil si cinstit tara nu de a-si bate joc de ea si de ei !

  Reply
  • MIB

   Actiunile PSD-ALDE din „miercurea de culoare” (expresie corecta politic), nu apar in programele de guvernare ale celor doua formatiuni, care de altfel nici nu sunt doua; e vorba de un fel de „bonus”. Cu dedicatie.

   Reply
 2. Camelian Propinaţiu

  La Mineriadă, n-au fost probleme cu deţinuţii lui Iliescu! Mulţi tineri îşi închipuie că RO, cum poate caza, la ordin, 10 000 de imigranţi, poate crea şi tot atâtea locuri de detenţie. Sau măcar să se fi recurs vremelnic, contra plată, la ajutoare de la ţările cu spaţiu penitenciaristic excedentar, din UE sau vecine şi prietene, ca Turcia, Serbia, Rusia, Moldova, Belarus, Ucraina… Oricum, declinul fricii de justiţie în postromânism va spori segmentul sociologic expus educaţiei speciale a adulţilor, deci trebuie să mai construim.

  Reply
 3. Bijou

  Si la Brasov au fost cateva zeci de manifestanti in fata Prefecturii! Poate si in alte orase! Si asta e doar inceputul!!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *