Catalin Tolontan

Propunere pentru ministrul de interne: precum Simonei Halep, spuneți-le românilor la frontieră „Bine ați venit acasă!”

Primul ministru de interne care îi va învăța pe cei de la frontieră să spună cetățenilor români ”Bine ați venit acasă!” va intra în istoria bunului simț.

„Bine ai venit acasă!”, i-a spus Simonei toată lumea, începând cu ofițerul de la Pașapoarte.

„Acasă e mereu bine”, a răspuns ea, de la microfon.

Dacă tot suntem mîndri de ea și reîmprospătați în sentimentul că putem să ne schimbăm, să privim acest moment.

În multe țări ale lumii, când cetățenii trec granița li se spune: „Bine ați venit acasă!”. Nu contează că vin din vacanță sau sosesc doar pentru Sărbători, ca s-o ia din nou de la capăt, la muncă, în străinătate. Nu contează că sunt bătrîni sau copii, că sunt „căpșunari” sau oameni de afaceri, contează că țara lor le spune „Bine ați venit acasă!”.

Direcția de Pașapoarte aparține de Ministerul de Interne.

Primul ministru de interne care îi va învăța pe cei în uniformă să-ți dea pașaportul sau buletinul și apoi să-ți spună, zâmbind, „Bine ați venit acasă!”, o să intre în istoria normalității.

Fiecare dintre cetățenii acestei țări, fiecare purtător al unui pașaport românesc merită să audă ceea ce Simona Halep a auzit azi: „Bine ați venit acasă!”.

E un gest care nu costă nimic, dar care ar conta enorm.


Integral pe TOLO.RO


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Propunere pentru ministrul de interne: precum Simonei Halep, spuneți-le românilor la frontieră „Bine ați venit acasă!”

  1. mara

    Firea a intampinat-o pe Simona Halep cu: „bine-ai venit in tara NOASTRA”. Asta spune multe si despre Firea si despre sustinatorii PSD-ului, Romania este doar a lor, cei care nu sunt PSD-isti sunt nepatrioti, sorosisti… Exemplul cel mai bun cei doi romani „adevarati” de mai sus.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *