Aici construim o alternativa politica

Mesaj al Romaniei Curate: 

Dragi prieteni din strada si din spatele ecranelor

Un sistem politic cu partide nereprezentative si corupte a esuat. Lumea nereprezentata a iesit in strada. Si multa lume care nu a iesit se simte mai solidara cu protestatatarii decat cu partidele. Alternativa la ele nu este insa structurata. Societatea politica trebuie reconstruita ca sa fie mai reprezentativa, de la baza in sus, fara a politiza integral societatea civila, dar cu implicarea ei. Este treaba sefului statului sa rezolve criza politica, dar a noastra sa oferim pe termen lung acea alternativa la clasa politica de care ne-am saturat. Invitam, ca atare, pe cei care vor sa puna umarul la acest efort dar nu stiu cu cine sa se asocieze si ce sa faca sa se adune aici, prin intermediul aplicatiei noastre. Cine este interesat de o idee sau alta sa selecteze optiunile adecvate prin aplicatie. Un moderator al Romaniei curate va lua legatura cu voi toti pentru a stabili o intrevedere.

Romania Curata va fi facilitatorul acestui proces de unificare. Nu il facem pe Facebook, ca nu vrem sa expunem pe nimeni la riscuri. Rolul moderarii noastre este sa ocroteasca acest proces de asociere. Odata ce se formeaza grupuri sau propuneri, totul va fi la vedere. Al doilea rol este oferirea unui teren neutru si a unor lideri din societatea civila care sa serveasca drept facilitatorii acestui proces. Lista lor este deschisa. Folosind aplicatia si grupurile de lucru de mai jos ne puteti informa despre competentele dvs administrative, stiintitifice, creative, de comunicare. 

Daca aveti mesaje personale de adresat oricarui colaborator al Romaniei Curate o puteti face scriind pe adresa

Selecteaza una din alternativele de implicare

project_name

Grupul de lucru pentru alternativa politica

Vrei in politica? Esti dispus sa participi la structurarea unei noi alternative politice, care sa uneasca diferite grupuri din societatea civila. Vrei sa-i intalnesti pe Nicusor Dan, Monica Macovei sau pur si simplu pe alti oameni care planuiesc ceva nou? Inscrie-te aici. Cine este interesat de structurarea unei noi alternative politice, care sa uneasca diferite grupuri din societatea civila, sa se inscrie aici. Un moderator al Romaniei curate va lua legatura cu voi toti pentru a stabili o intrevedere.

project_name

Grupul de lucru pentru politici publice

Te intereseaza politica publica? Cine este interesat de structurarea unui program de buna guvernare, are competenta si disponibilitatea sa se angajeze intr-un proces de analiza si formulare de politici publice, vrea sa întalneasca pe Alina Mungiu-Pippidi sau alti experti romani si straini sa se inscrie aici. Un moderator va coordona acest grup.

project_name

Grupul de lucru pentru activism civic

Esti un bun organizator civic? Crezi in agora? Pe Facebook si in Piata? Ai iesit la Rosia Montana si iesi si azi? Ai idei cum sa intretinem spiritul civic la temperaturi inalte? Vrei sa cooperezi cu liderii miscarilor din 2012, 2013 si de azi? Cine este interesat sa participe la actiuni colective de sustinere a schimbarii si a bunei guvernari, dar fara a face parte din organizatii civice sau politice, sa se inscrie in acest grup. Aici poti sa pui la punct planuri cu alti manifestanti cum sa facem protestele noastre mai largi, mai elocvente si mai de impact.

project_name

Grupul de lucru pentru dezvoltarea ARC

Vrei sa te alaturi Romaniei Curate? Protestatarii si activistii civici din tara care doresc sa se implice in activitatile ARC sunt rugati sa se asocieze si sa formeze filiale ARC in localitatile lor.

project_name

Grupul de lucru pentru infrastructura de comunicare

Esti specialist in IT si web design? Avem nevoie de specialisti pentru a dezvolta infrastructura de comunicare si organizare pe care se bazeaza societatea civila. Platforme ca aceasta au fost create cu ajutorul voluntarilor. Cautam web developer si designeri.