Mihai Goțiu

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, prins cu minciuna de cetățeni. Există arbori seculari în Parcul Eminescu? Poftim dovada

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a fost prins făcând declarații mincinoase la un post de televiziune local, de către membrii grupului Salvați Parcul Eminescu, care se împotrivesc transformării parcului în parcare subterană.

Întrebat fiind de către moderatorul unei emisiuni difuzate de televiziunea West TV în seara zilei de vineri, 16 ianuarie, despre soarta arborilor seculari din Parcul Eminescu în eventualitatea implementării proiectului de distrugere a actualului parc, Falcă a dat următorul răspuns: „În primul rand că… trebuie să fim sinceri că nu există niciun arbore secular… da? Deci avem studiul peisagistic… nu există niciun arbore secular şi e simplu… poţi să calculezi matematic… când s-a făcut parcul, ce s-a întâmplat…”.

Considerăm că aceasta este o gravă dezinformare a opiniei publice, se arată într-o poziție a comunități Salvați Parcul Eminescu, spusele primarului fiind contrazise chiar de specialiştii care au elaborat Planul Urbanistic al Zonei Construite Protejate (PUZCP), proiect nr. 39027, documentaţia fiind adoptată de Consiliul Local al Municipiului Arad prin hotărârea nr. 201 din 17 iulie 2014. În anexa C a documentaţiei, la capitolul B „Studiul sistemului urban de spaţii verzi în limita ansamblului urban Arad”, în pasajul dedicat Parcului Eminescu, la pagina 91 putem citi următoarele:

„Valoarea peisagistică ridicată a parcului este realizată de cele 32 exemplare cu vârste peste 60 ani dintre care se remarcă 7 exemplare SECULARE de stejar şi frasin. Vârsta acestora variază între 150 – 200 ani, vârstă ce coincide cu aproximaţie cu data creării parcului. Este posibil ca o parte din exemplare să fie naturale rămase din şleaul de luncă existent în trecut pe acest teren.”

”În concluzie, răspunsul de netăgăduit la întrebarea din titlu este DA!”, arată grupul Salvați Parcul Eminescu.

parcul eminescu arad arbori seculari

Foto: Kovacs Francisc


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, prins cu minciuna de cetățeni. Există arbori seculari în Parcul Eminescu? Poftim dovada

  1. tomescu teofan emilian

    Codașul Aradului are minciuna in ADN.Stejarii de acolo îs peste 100 de ani cu siguranță.Poate cu ajutorul DNA o să-și revizuiască pornirea împotriva pomilor.Strada Mețianu îi un exemplu elocvent de furt din banul public.Cofetarii ce or turnat aluat pe șosele și or montat borduri din pesmeți ar trebui duși in fața judecătorului.După ploaie,zace apa în bălți tocmai pe trotuarele nou făcute și pe trecerile de pietoni nou făcute.Ăsta-i codașul Aradului! DNA doarme!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *