Primari evidentiati pentru merite deosebite: traseism, colaborare cu securitatea, probleme cu justitia Decoratii presedintelui au dosare penale

Presedintele Traian Basescu a decorat 16 primari din tara cu Ordinul Naţional “Serviciul Credincios” în grad de Ofiţer si alti 5 cu Ordinul Naţional pentru Merit în Grad de Ofiţer. Printre meritele reale ale edililor decorati (presedintele nu a motivat oficial decizia sa) pot fi enumerate trasesimul politic si problemele in Justitie. Si nu numai. Printre decorati se afla un condamnat la inchisoare, un altul acuzat de trafic cu masini si un turnator al Securitatii comuniste.

Ramane un mister pentru ce a fost decorat Marian Vanghelie, primarul “care este” remarcandu-se nu numai prin greseli grave de exprimare, ci prin spoirea blocurilor din sectorul 5 al Capitalei in culori tipatoare.

De asemenea, un alt premiat, Neculai Ontanu, primarul din sectorul 2 al Bucurestiului, a parasit PSD si a trecut in tabara UNPR, deci de partea puterii.

Ordinul Naţional pentru Merit în grad de Cavaler: Marian Vanghelie, Gheorghe Anghel (Caracal), Constantin Octavian Armencea (Adjud), Decebal Bachinschi (Focsani), Constantin Boşcodeală (Buzau), Florin Cârciumaru (Targu-Jiu), Ioan Dorin Dăneşan (Sighisoara), Dorin Florea (Targu-Mures), Nicolae Dragu (Calarasi), Eugenia Godja (Sighetu Marmatiei), Klaus Iohannis (Sibiu), Mihai Josan (Aiud), Nicolae Mohanu (Turnu Magurele), Mircia Muntean (Deva), Dumitru Nicolae (Galati), Cornel Răsmeriţă (Lupeni).

Ordinul Naţional pentru Merit în Grad de Ofiţer: Neculai Ontanu, Gheorghe Ciuhandu (Timisoara), Mircea Hava (Alba Iulia), Lucian Iliescu (Giurgiu) şi Tudor Pendiuc (Pitesti).

Lista primarilor cu probleme in Justitie

Cornel Răsmeriţă (Lupeni). CNSAS a descoperit ca primarul a colaborat cu fosta Securitate comunista, sub numele conspirativ “Lupascu”, dand note informative despre militari, mineri, membrii ai cultului penticostal. Calitatea de colaborator a fost confirmata in anul 2010 de Curtea de Apel Bucuresti si Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Ioan Dorin Danesan (Sighisoara). A fost condamnat in noiembrie 2011 la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu, fals si uz de fals, savarsite in scopul de a ascunde comiterea unei infractiuni.

Mircia Muntean (Deva). In 2005, a fost trimis in judecata, fiind invinuit ca a facut parte dintr-o retea de trafic cu masini de lux. De sase ani, dosarul se amana la Judecatoria sectorului 2.

Decebal Bacinschi (Focsani). A fost cercetat penal pentru abuz in serviciu si fals in inscrisuri oficiale, in legatura cu licitatiile organizate pentru lucrari de asfaltare.

Tudor Pendiuc (Pitesti). In anul 2009, a accidentat o femeie ce traversa parcarea primariei si i s-a deschis un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa. In ultima vreme se vehiculeaza ca Pendiuc intentioneaza sa treaca la PDL.

Constantin Boşcodeală (Buzau). In 2011, politistii si procurorii DNA au deschis un dosar penal pe numele lui si al viceprimarului, in legatura cu derularea unor contracte de achizitie publica, in urma unui control al Curtii de Conturi. El mai este cercetat intr-un alt dosar penal in legatura cu retrocedarea unui teren de 24 de hectare.

Florin Cârciumaru (Targu-Jiu). Este verificat in cadrul unei anchete penale, demarata in anul 2010, alaturi de alti cinci angajati din primarie, in legatura cu modul de atribuire a unui contract privind amenajarea centrului orasului Targu-Jiu.

Nicolae Mohanu (Turnu Măgurele). Are un dosar penal pentru deturnare de fonduri, in urma unei reclamatii facute de Prefectura Teleorman cu privire la modul in care au fost incasate impozitele de la compania Koyo (fosta fabrica de rulmenti).

Dumitru Nicolae (Galati). In anul 2007, a fost cercetat de procurori pentru abuz in serviciu deoarece nu a asigurat masuri de protectie pentru persoanele care au participat la un concurs de motociclism, soldat cu moartea unei fetite de 13 ani.


Recomandări

9 thoughts on “Primari evidentiati pentru merite deosebite: traseism, colaborare cu securitatea, probleme cu justitia Decoratii presedintelui au dosare penale

 1. marius

  Cum de i-a decorat pe primmarii aia fara sa stie ce pete poarta. Ciudat, a condamnat comunismul si acum medaliaza un turnator ordinar.

  Reply
 2. Ana Popescu

  Am fost uluita ieri can am aflat vestea
  atribuirii decoratiilor.

  Pe cand decoratii pentru functionarii EMBLEMATICEI si PERICULOASEI legaturi siameze,din Ministerul Muncii,Agentia pentru Prestatii Sociale si Ministerul Sanatatii ????

  Reply
 3. Lucian

  Este cat se poate de normal ca un “penal” sa-si premieze (evidentieze) colegii de breasla.
  Fara alte comentarii!

  Reply
 4. PROFETUL

  Toate aberatiile din societatea romaneasca se datoreaza mecanismelor politice (de tip mafiot) utilizate la alcatuirea Puterii Publice care in Romania sunt mai mult decat antidemocratice deoarece acestea nu respecta principiul de baza al legalitatii, referitoare la infiintarea organizrea si functionarea partidelor politice. A se vedea de pilda, statutul UDMR – un ONG constituit pe criterii etnice – este, de 21 de ani, folosit ilegal (fara respectarea legii partidelor) pe post de bolovan politic, la inclinarea balantei, pentru alcatuirea majoritatii necesare guvernarii ceea ce a oferit societatii romanesti permanent indicii ca noua oranduire sociala functioneaza doar pe baza santajului politic. Acelasi ONG a mai avut misiunea in cei 21 de ani de a aprinde fara just temei disputele nationaliste. Situatia participarii in mod separat a UDMR-ca ONG etnic, la alcatuirea Puterii Publice in Romania este unica in lume sau poate specifica unei democratii tribale. In ultima legislatura aflata in derulare s-a “BREVETAT” si aparitia directa in Parlament, fara vot popular, a UNPR=Uniunea Nulitatilor Politice din Romania, in conditii nefiresti, formatiunea fiind apreciata de opinia publica ca un fel de “Batalion Disciplinar al Politicii Romanesti” folosit tot pe post de BOLOVAN POLITIC.

  Reply
 5. aura

  Asa intelege presedintele actual “promovarea valorilor”. Mobilul acordarii unor medalii unor indivizi anti-meritocratici e legat de jocuri politice murdare; aceasta actiune a presedintiei duce in derizoriu simbolurile statului roman.

  In plus, cred ca e descurajator si bulversant pentru generatia tinara in cautare de modele.

  Reply
 6. an

  vine la anu Nastase la putere..el omul potrivit si sa vedeti promovari de valori..pe Nastase il meritam!

  Reply
 7. mircea enache

  Este usor sa critici . Dar daca s-ar proba impilcarea in ,, ceva ,, de utilitate publica a celor ce arata cu degetul murdar spre Adevaratul Barbat al acestei debusolate natiuni , atunci sunt dispus sa gandesc la ce spuneti . Cu alte cuvinte .. fara suportul faptelor , vorba nu convinge .
  Vreti sa stiti de ce fapte ma fac eu … demn ? Poftiti in com. Horia , jud. Neamt sau apelati la 075.25.75.145 .

  Reply
 8. Executor invidios

  Coruptia este ceva legal in Romania?.Navigati pe Internet si tastati nume de Executori sau Judecatori din craiova si la sfirsit adaugati ,,Fraude’,si descoperiti mult mai mult.Cautati ce executori au fost in vizorul D-nei Monica Macovei si ce fac Dinsii la ora actuala si cum s-a sesizat DNA Craiova,sau ,,Colegii care impart painea de fapt’ ca realitatea este ca isi arunca victimele in mina Colegiilor din Justitia locala si nimeni nu poate sa isi faca dreptate in fata peretelui bine zidit de acestia.Intrebati citi Procurori din Craiova stiu aceste cazuri de ani de zile si oamenii sant in finali ,,Cu o prescriptie in maini.D-le Presedinte Traian Basescu de ce nu se doreste afisarea dosarelor si cine a Judecat acele Dosare de Coruptie care nu mai au oamenii speranta.Tara prescriiptiilor si Dosarelor Penale si ,,Ilicitii Traiesc Bine’Mersii D-le Traian Basescu.SOS si anchetatii pina la cea mai mica greseala pe care le-au facut cu intentie si au aruncat oamenii pe mina Colegilor din Justitie.Judecatoarea Mecleneanu Craiova este si Dinsa pe internet cu Coruptie si altii si altii.Murim si ei tot bine traiesc in urma fraudelor uitate de justitie.

  Reply
 9. Gogu

  justitia este conceptul democratiei venite dupa dictatura.Dictatura nu suporta lichelile din justitie dar ii tinea in sistem pentru opresiune la comanda.Democratia a dat mana libera lichelilor din justitie,completati cu lichelile pe care le-a creat invatamantul particular(pe banii comunistilor,securistlor) creindu-se un sistem MAFIOT de apararea valorilor democratice si legile acestei tari in concordanta cu legislatia internationala.
  Ce este legea ?o regula care este acceptata si obligatoriu respectata de intraga natiune.
  Ce este legea in Romania ?
  O bariera de netrecut pentru PROSTI, dar care poate fi sarita de DULAI si trecuta pe de sub de catelusi si care poate fi ridicata numai de lichelile din justitie,putand fi ridicata putin mai sus pentru a incetini saltul dulailor sau lasata mai jos pentru oprirea catelusilor si oferind sanse mai mari dulailor ,pentru ca PROSTII raman la bariera asteptand ca aparatorii barierii (avocati) sa-i jacmaneasca spunandu-le asteptatii pana cand se va lua bariera.Vorbim de intelectualitatea ROMANEASCA oare cei ce inpart dreptatea in ROMANIA sunt telectelectuali mai bine i-am pune pasnici la barierile C.F.R. decat la barierile impuse de lege adica un fel de P…ca franaru.Nici-o data un dulau nu va inparte un os cu un catelus mai mult cu PROSTII.Osul oferit de presdinte acorda niste drepturi acestor dulai locali ,poate si imunitate legislativa,dar n-ar fi prima data Iliescu a decorat un catel din Timseti Neamt numai dupa nume GROZA ,acest lucru nu se intampla daca lichelile din Justitie nu apara acest catel numai pentru cumetrela si favorurilor create pentru spatiile locative acordate pentru cresterea LICHENILOR,pardon (LICHELILOR) condamnati cu suspendare pentru luare de mita.Prostul astepta de 5 ani sa treaca bariera asteptand ca lichelile din justitie sa ridice bariera pentru accesul la lege.Vine prescriptia si Prostul a asteptat degeaba.
  Resposabilitatea Lichelilor din justitie ar crea ADEVARATA INTELECTUALITATE DIN JUSTITIA ROMANA.
  ROMANI decat LEGEA COMASARII ALEGERILOR mai bine LEGEA RASPUNDERII MAGISTRATILOR IN FATA LEGII si indempedenta de DULAII PE CARE II VOM ALEGE.Numirea judecatorilor sa se faca pe baza de concurs super vizata de SOCIETATEA CIVILA.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *