Romania Curată

Poluarea de la Moldova Nouă oferă „spectacol” în Serbia (video)

Zilele trecute, poluarea de la Moldova Nouă (Caraș Severin) a fost vizibilă inclusiv pe malul celălalt al Dunării, în orășelul Golubac din Serbia.

Cu ocazia vizitei la iazul Tăușani – Boșneag din data de 29 martie, Ivan Karici, secretar de stat în guvernul Serbiei și unul dintre liderii ecologiști, a afirmat la modul împăciuitor că Țpoluarea ajunge și în Serbia, dar Serbia și Romania sunt buni vecini și prieteni, nu o să facem un prilej de discordie pentru această poluare”. Declarația dă bine în contextul faptului că Serbia este în cadrul procesului de aderare la UE, iar condiția să nu ai conflicte cu vecinii este importantă.

În același timp, GEC Nera afirmă că vecinii și prietenii buni se respectă unul pe celălalt și nu se poluează la fiecare vânt:

Din păcate, declarațiile de lapte și miere ale înalților oficiali de pe ambele maluri ale Dunării nu-i apără de poluare pe cei 18000 de locuitori din Clisura Dunării. Vom întreba și la UE cum este cu Decizia Curții de Justiție a Uniunii Europene în cadrul procedurii de infringement privind poluarea de la Moldova Nouă în care termenul de conformare din cadrul Deciziei a expirat în august 2018. Sau se reface completul de judecători și acolo?


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Poluarea de la Moldova Nouă oferă „spectacol” în Serbia (video)

  1. J.

    Ceea ce se întâmplă acolo e nesimțire față de propriii cetățeni și cetățenii Serbiei. Ca și față de cei care beau apă de sub halda de steril de uraniu, de cei care înghit fumul gropii de gunoi etc. Nu ne-au distrus secole de dominare; uite ce coloane vertebrale flexibile și ce obrazuri groase avem!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *