Liviu Antonesei

Polonia – Opoziția liberală conduce în sondaje!

După cum spune un sondaj publicat și comentat azi de Reuters, pentru prima oară în ultimii aproape patru ani, practic de la ultimele alegeri, opoziția liberală – Platforma Civică – PO – 32% opțiuni, deoășește puterea conservator clericală – Adevăr și Justiție – PiS – 29%.

În ciuda tuturor abuzurilor – politizarea Justiției, inclusiv a Tribunalului Constituțional, cea mai dementă lege antivort din lume, pe lîngă care decretul ceaușist pare o culme a umanismului, pe care încă vor s-o mai înăsprească!, politizarea unor instituții autonome precum Institutul Cărții și Institutul Memoriei Poloneze (CNSAS-ul lor), imbecila lege anti-defăimare, în ciuda izolării accentuate a Poloniei în Europa, precum și în ciuda unor caraghislîcuri precum întronarea lui Iisus drept Rege al Poloniei, deși țara este republică, iar din Evul Mediu, oricum Fecioara era Regina Poloniei, sau promovarea bucătăriei catolice, PiS nu s-a clintit din fruntea sondajelor, deși țara a fost zguduită de mitinguri și marșuri de protest cu sute de mii de participanți…

Se pare că nu abuzurile și nebuniile au schimbat opinia publică, ci corupția miniștrilor, banii care se scurg suspect în direcții suspecte, inclusiv către presa obedientă!

Aici sondjaul comentat de Reuters. Mulțumesc lui Michael Shafir pentru semnalare.

Și aici despre cel mai recent scandal legat de banii publici. Cu google translate, se obține o traducere inteligibilă.


Articol preluat de pe blogul autorului


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Polonia – Opoziția liberală conduce în sondaje!

  1. Dumitru

    Ar fi o schimbare interesanta. Insa cum sa mai crezi sondajele si analistii internationali dupa circul cu Ungaria sau cel cu Trump ?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *