PNL si Crin Antonescu, in topul chiulangiilor de la Parlament

Conform celui mai recent raport intocmit de Institutul pentru Politici Publice (IPP) cele mai multe absente in Parlament au fost inregistrate in ultima sesiune de PNL si PSD.

In topul chiulangiilor, realizat de IPP in sesiunea februarie – iunie 2009 pe baza prezentei la voturile finale exprimate prin votul electronic, se afla printre altii deputatii Nini Sapunaru, Ludovic Orban si Viorel Hrebenciuc, cu o prezenta de sub 10% .

La Senat, pe locul intai se afla liderul PNL Crin Antonescu, cu o prezenta de 1%, urmat de Dan Radu Rusanu, cu 2%.

Liderul UDMR Marko Bela a avut o prezenta in Senat la voturile finale pe legi de 8% iar liderul de onoare al conservatorilor, Dan Voiculescu, de 17 %.

In realizarea clasamentului a fost luata in considerare si prezenta parlamentarilor in Guvern. Astfel, o prezenta extrem de scazuta la vot au inregistrat ministrii Dan Nica si Marian Sarbu, cu prezenta 0%, fiind urmati de Elena Udrea (o prezenta), Constantin Nita (opt prezente), Theodor Paleologu (18 prezente) si Monica Iacob Ridzi (20 de prezente).

In clasamentul grupurilor parlamentare din Camera Deputatilor, pe locul intai se afla tot PNL, cu o prezenta de doar 57%, urmat de PSD+PC cu 63%, UDMR 71%, PD-L cu 72% si grupul minoritatilor nationale cu o participare la voturile finale de 77%.

Niciunul dintre cei sase ministri senatori nu a participat la vreun vot final. La PSD acestia sunt Ecaterina Andronescu, Cristian Diaconescu si Ilie Sarbu iar de la PD-L este vorba despre Mihai Stanisoara, Radu Berceanu si Vasile Blaga.

Si la Senat pe locul intai in topul absentelor se afla PNL cu o prezenta medie de doar 50%, urmat de grupul PSD cu 56%, UDMR cu 58% si PD-L cu o prezenta de 70%.

Sursa IPP


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *