Penalii din esalonul doi : Mantog, numit consilier al ministrului Economie

Ministrul Economiei, Adriean Videanu si desemnat doi noi consilieri cu grave probleme cu Justitia: Ionel Mantog si Marcel Hoara. Mantog este singurul secretar de stat de la PD-L trimis in judecata de DNA, iar Hoara este unul dintre vechii sai partenerii, penalizat cu sanctiune administrativa. La ministerul de Interne a ajuns secretar de stat Catalin Vrabie, fost prefect de Vrancea, acuzat intr-un dosar de braconaj.

Ionel Mantog, noul consilier al lui Adriean Videanu, va prelua si conducerea Complexulului Energetic Turceni, spun surse din minsiter, citate de Mediafax. Turceniul este cea mai mare termocentrala din Oltenia, si furnizeaza, alaturi de complexul din Craiova si Rovinari, o treime din energia electrica din Romania.

Mantog este cercetat de DNA si trimis in judecata pentru infractiuni de coruptie, operatiuni financiare prin utilizarea de informatii obtinute in virtutea functiei, fals in declaratii si fals in inscrisuri in dosarul numit „stramutatii de lux”, din judetul Gorj. Numele lui Mantog a aparut pe listele negre ale Coalitiei Romania Curata.

Dupa inceperea anchetei DNA, Ionel Mantog, care lucra pe atunci alaturi de Codrut Seres, la Ministerul Economiei, a demisionat si s-a intors la sefia Societatii Nationale a Lignitului Oltenia, functie din care savarsise in trecut faptele pentru care este cercetat. Potrivit presei locale, „mafia lignitului Mantog-Condescu” a colaborat cu directorul interimar al Agentiei de Dezvoltare a Zonelor Miniere, Marcel Hoara, care este al doilea consilier al lui Videanu.

Marcel Hoara este si el acuzat ca si-ar fi modificat fisa postului si ca si-ar fi sters o sanctiune administrativa din dosar pentru a putea deveni director cu drepturi intregi al ADZM.

Prejudiciul imputat colaborarii cuplului Mantog- Condescu este de 400 de miliarde de lei. In acelasi dosar a mai fost trimis in judecata si finul lui Mantog, Dan Gavrilescu.


Internele, fara Vulpe, dar cu un braconier

Unul dintre cei patru secretari de stat de la ministerul Internelor este Catalin Vrabie, fost prefect de Vrancea, acuzat de braconaj in 2006. Dosarul s-a finalizat prin NUP din motive procedurale.

Vrabie a fost propus de organizatia PSD Vrancea. In iulie 2006, Catalin Vrabie alaturi de paznicul de vanatoare Marian Malureanu, au fost opriti de un echipaj de politie care a descoperit in masina organizatiei PSD un cutit, o secure pline de sange proaspat si arme de vanatoare. In urma perchezitiei de la domiciliul lui Vrabie s-au mai gasit in frigiderul acestuia pachete de carne inscriptionate „carne tap” si „oase tap”, iar acasa la Malureanu a fost descoperit un trofeu de caprior.

In comunicatul IPJ de atunci se mentiona : „se intorceau de la o vanatoare pentru care nu aveau autorizatie”.

Desi existau toate aceste probe, Parchetul Vrancea a decis dupa sase luni neinceperea urmaririi penale in dosarul fostului prefect, pentru ca politia nu detinea reactivi de identificare decat pentru grupele de sange de natura umana, si nu a reusit sa achizitioneze unii pentru carnea de caprioara.

La alegerile legislative din noiembrie 2008, Vrabie a fost invins in colegiul vrancean in care a candidat de contracandidatul sau din PD-L.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *