Mihai Goțiu

Pe bune, încă mai ai vreme să ajungi la FânFest. Vezi ce ratezi (Galerie FOTO & VIDEO)

Trezirea de dimineață devine, pe zi ce trece, tot mai problematică. Programul forumului nu ține însă cont de programul serii anterioare. Până la ora 10.00 AM trebuie să treci și peste inviorare, mic dejun și cafea (multă cafea). Noroc că până la Cortul Cultural și Cortul Forum trebuie doar să trec ulița. E la concurență: la Cultural, Mădălina Mocan, de la Centrul Rațiu vorbește despre instrumente online (de monitorizare a activității politicienilor) pentru acțiuni offline. În timpul ăsta, sub coordonarea lui Eugen David, voluntarii învață (pe viu) cum se mută o căpiță de fân. Investigațiile prin infografie, prezentate de Rise Project concurează cu workshop-ul Bazele accesului în justiție, prezentat de Oana Poenaru de la Asociația Salvați Bucureștiul. Dar concurența cea mai mare vine de la AmfiFanfare, care repetă (cu public) chiar în zona bucătăriei.

VEZI AICI ÎNREGISTRĂRI VIDEO ȘI FOTOGRAFII DIN TURUL CORUPȚIEI LA ROȘIA MONTANĂ

În Piața din centru mă întâlnesc cu Lili și Flavia de la Viena. Pe drum, mă intersectez și cu Daria, de la Bruxelles. E cu Marina Ștefan și mergeau să instaleze banerul antifracking, cel care la sfârșitul săptămânii a zburat pe deasupra Litoralului (vezi aici). De la Info Point aflu că numărul participanților din străinătate a trecut de 200 (din Turcia, Franța, Anglia, Spania, Italia – astea sunt limbile pe care le auzi peste tot). Și e vorba doar de cei pe care îi au ei în evidență, nu și cei care și-au găsit cazări sau locuri de campare în mod direct. Și e doar miercuri. Iau o pauză, în curtea Casei Parohiale, unde cei de la Casa Jurnalistului, Vice și Rise Project pun la cale un jurnal cetățenesc al festivalului. Nu stau până la final, că la 18.00 AmfiFanfare performează la Redută și prea mi-au făcut poftă la amiază. Și se intră deja în programul de seară, despre care o să vă spun mai multe mâine. Până atunci fotografii și înregistrări, să vă convingeți singuri ce pierdeți dacă nu sunteți aici.

Foto: Luca Avădani

Câteva dintre motivele de marți seara pentru care trezirea de miercuri dimineața a fost ”cu probleme”

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Lecția de mutatul fânului. Eugen David și voluntarii

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Cortul Cultural: Instrumente online pentru acțiuni offline, Centrul Rațiu pentru Democrație

SAMSUNG CSCCortul de Forum: Investigație prin infografie, Rise Project

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSCCortul Cultural: Bazele accesului în justiție, Asociația Salvați Bucureștiul

 

După ce a survolat Litoralul, banerul antifracking a ajuns în vârf de munte, la Roșia Montană

SAMSUNG CSC

Ferma & pensiunea Țarina, zona bucătăriei: Sound-check cu AmfiFanfare

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Ograda Casei Parohiale: Sănătate dulce și slow food Turda

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Cortul de Forum: Viitorul Pădurilor din România, Csongor Kovacs și Hans Hedrich

Clătite și alte ocupații în Piața Centrală și în Piața Țărănească

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

 

 

 

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *