Romania Curată

Patru din cei sapte ministri interimari ai cabinetului Ponta figureaza pe listele noastre negre

Premierul Victor Ponta a facut şapte propuneri către preşedintele Traian Băsescu, pentru
ocuparea ca interimar a posturilor ministeriale lasate libere prin demisia
membrilor PNL din Guvern. Patru dintre aceştia figurează pe listele noastre negre. Este vorba de Nicolae Bănicioiu, Dan Şova (foto), Mihnea Costoiu şi Rovana Plumb.


Astfel, Nicolae Banicioiu (35 de ani), actualul ministru
al tineretului si sportului, a fost propus sa asigure interimatul in functia de
ministru al Sanatatii.

Nicolae Banicioiu figurează pe Listele negre ale SAR din 2008 Potrivit Hotnews, numele lui Nicolae Banicioiu a fost legat, alaturi de cel al lui Ionut Negoita, fratele social-democratului Robert Negoita, de scandalul prostituatelor de lux. El a dezmintit permanent acuzele care i se aduc. Ultima sa declaratie de avere datează din iunie 2013 şi poate fi vazuta aici.

Adriana Doina Pana (56 ani), ministru delegat pentru dialog social, a fost propusă sa asigure interimatul la Ministerul Muncii. Ultima sa declaratie de avere datează din iunie 2013 şi poate fi vazuta aici. Nu figureaya pe Listele noastre negre.

Dan Şova (40 de ani), ministru delegat pentru proiecte de
infrastructura de interes national si investitii straine, a fost propus ca ministru interimar al transporturilor. El figurează pe Listele noastre de integritate. Vezi aici una din declaratiile sale controversate.
El a avut, conform documentelor AVAS avansate Romaniei Curate,
contracte ale firmei sale de avocatura cu statul. Desi acestea nu sunt in sine
ilegale, le-a negat in repetate randuri. Dl Sova este de asemenea autorul unei
declaratii controversate privitoare la inexistenta pogromului de la Iasi,
necontestat de nici o sursa istorica profesionala. Vezi aici declaratia sa de avere.

Mihnea Cosmin Costoiu (41 ani), ministru delegat pentru invatamant
superior, cercetare stiintifica si dezvoltare tehnologica, a fost propus şi interimar la Cultură. Potrivit CNSAS, Costoiu a semnat la 16 ani un angajament de colaborare cu fosta securitate, dar nu s-a gasit nici o notă informativă data de el. Vezi aici declaratia sa de avere.

Rovana Plumb (53 ani), ministrul mediului si schimbarilor climatice, a fost propusa interimar la Ape, paduri si piscicultura. Figurează pe Lista neagră privind exploatarea de la Roşia Montana. Aveti aici declaraţia sa de avere.

Robert Marius Cazanciuc (42 de ani), ministrul justitiei, a fost propus interimar ca ministru delegat pentru relatia cu parlamentul. Nu figurează pe listele noastre negre. Este rudă prin alianţă cu premierul Ponta. Citiţi aici declaraţia sa de avere.

Titus Corlatean (46 ani), ministrul afacerilor externe, a fost propus interimar ca ministru delegat pentru romanii de pretutindeni. Nu figurează pe listele noastre negre. Aveti aici declaraţia sa de avere.Ce informatii aveti deespre ministrii cabinetului Ponta III? Ce probleme de integritate au in afara de cele semnalate de noi? Scrieti-ne pe contact@romaniacurata.ro!Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *