Constantin-Alexandru Manda

Paragină și ignoranță! Așa își primește Constanța turiștii.

Finalul acestei săptămâni face din orașul Constanța gazda a zeci de mii de participanți la festivalul Neversea. Nu cine urcă pe mainstage sau ce declarații au mai făcut artiștii este obiectul acestui articol, ci în ce condiții îi întâmpină Primăria Constanța pe festivalieri, majoritatea turiști, ba chiar unii dintre ei străini, pentru prima oară pe litoralul românesc.

Principala zonă de acces pe plaja Neversea este pe la, celebrele pentru localnici, „scări de la Modern”, acestea și promenada aferentă lor fiind de mulți ani obiectul unor neîncetate reclamații ale localnicilor și turiștilor, având în vedere starea deplorabilă în care arată, ba chiar, uneori, pericolul pentru integritatea fizică a celor nevoiți să le folosească. Să nu mai vorbim despre vegetația sălbatică, neîngrijită și neestetică, care se află la doar un pas de locul unde festivalul se desfășoară și care, la nevoie, devine loc de făcut nevoile în aer liber sau adăpost pentru persoanele fără acoperiș.

Constănțean fiind, am un coșmar cu scările de la Modern. Vară de vară, când mergeam la plajă, vedeam cum se degradează. An de an, din rău în mai rău. Și vă spun sincer: am crezut că perspectiva a încă unui an în care 50-60.000 de mii de oameni vor vedea, patru zile la rând, acestă ruină din mijlocul orașului va fi suficientă pentru administrația Făgădău că să se pună în mișcare și să își ducă la bun sfârșit promisiunea de a scoate promenada și scările din paragină. Ei bine, m-am înșelat!

Din păcate, aceasta este imaginea pe care Constanța o arată lumii, iar peisajul de la Modern este emblematic pentru starea actuală a orașului: erodat, neîngrijit și parcă uitat de lume. Am trimis ieri, alături de România Curată, o cerere de informații de interes public la primărie. Vrem să aflăm de ce până acum nu s-a mișcat un deget și care sunt planurile lui Decebal Făgădău. De promisiuni sunt sătul, așa că ne vom asigura și dacă planurile devin realitate sau rămân doar pe hârtie.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Paragină și ignoranță! Așa își primește Constanța turiștii.

 1. emil

  Cam pretentiosi acesti turisti. Calitatea lor se reflecta in mizeria lasata pe plajele si spatiile verzi.

  Reply
 2. Robert

  Ei, nah, si tu. Daca erai constantean stiai ca a fost un proiect acum cateva luni, dar nici PSD si nici PNL nu s-au inteles care e initiatorul acestuia. Si cum PSD-ul are 13 consilieri si opozitia are 12, si mai e un independent nu sa facut nimic. Si nici nu o sa-se faca pentru ca e un blocaj. O alta chestie e ca judetul Constanta a atras cele mai multe fonduri europene nerambusabile pe perioada 2014-2020, dar la TV nu auzi decat de ”alianta vestului” si de primarul din Timisoara care se catara pe stalp sa taie internetul si de Boc care curata zapada din balconul primariei. In Constanta, primaria in colaborare cu firmele de cablul, le ingroapa fara scandal. Culmea insultei, mai vine si Muresean sa dea lectii constantenilor. De acord, s-a furat enorm pe vremea lui Mazare, dar astia de la PNL erau cot la cot cu el. Se vota cu unanimitate!

  Reply
 3. Cristina

  S-a uitat si de Udrea care a cheltuit 4 MILIARDE EURO! in interesul turismului: telegondole, 500 mil scrisoare de garantie bancara falsa pentru Nelu Iordache, etc. Asa ca, de ce va plangeti? Bani au fost intotdeauna, dar sant ca voturile: depinde cine i-a numarat! Insa sa tai niste bălării, sa vopsesti niste trepte, sa dai cu o matura, nu cred ca este o cheltuiala exorbitanta sau nici macar o cheltuiala, daca vrei sa faci ceva! Dar mizeria si imputeala ne sant caracteristice: autobuze nespalate, trenuri nespalate, strazi nespalate, etc.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *