Romania Curată

”PĂDURILE PLÂNG”. Protest în fața sediului PSD. (Lista revendicărilor & FOTO)

Un grup de tineri, printre care și Claudiu Crăciun, au protestat astăzi (marți), în fața sediului PSD din Capitală, împotriva tăierilor și defrișărilor ilegale din România. Ei au afișat un baner cu mesajul ”Pădurile plâng” și le-au oferit, simbolic, niște surcele de lemn social-democraților.

Protestatarii au fost nemulțumiți de mai multe prevederi ale noului Cod Silvic, aprobate de Senat și care au primit aviz favorabil de la comisiile de Mediu și Agricultură ale Camerei Deputaților, prin care numărul de copaci pe care România se angajase față de UE să-i planteze până în 2030 este redus la jumătate, iar dezvoltatorii imobiliari pot să construiască în zona de protecție de 50 de metri de lângă lizierele pădurilor.

”Am stat în fața sediului PSD ca să arătăm cine protejează mafia pădurilor. Le-am oferit niște lemn deja tăiat, poate încetează. Cât timp am stat acolo au intrat și ieșit niște limuzine care ne-au costat zeci de hectare de pădure”, a scris Claudiu Crăciun pe pagina lui de Facebook.

Revendicările protestatarilor:

Depolitizarea silviculturii

Evaluarea documentelor în baza cărora s-au făcut retrocedările de păduri

Verificarea activității instituțiilor statului răspunzătoare de silvicultură

Controlul firmelor implicate în gestionarea pădurilor, a comerțului, transportului și prelucrării lemnului.

Inventarierea suprafețelor defrișate.

Cercetarea în regim de urgență a tuturor celor învinuiți de tăierea ilegală a pădurilor.

***

padurile plang 1

padurile plang 2 padurile plang 3 padurile plang 4 padurile plang 5 padurile plang 6 padurile plang 7


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “”PĂDURILE PLÂNG”. Protest în fața sediului PSD. (Lista revendicărilor & FOTO)

  1. Paul Mogosanu

    Defrisarea talhareasca a padurilor (situatie asemanatoare celei incurajata de regele Carol II) a fost si este cauza principala a inundatiilor catastrofale produse de ploile abundenta din ultimii ani.De asemenea,nimeni nu ia in consideratie poluarea chimica si termica a mediului,produsa de autovehicullele aflate in crestere continua,precum si activitatile industriale poluante,care influenteaza semnificativ,circuitul apei in natura.Cel putin in tara noastra se impune o legislatie corecta si drastica privind regimul silvic si programul de reimpadurire a zonelor forestiere.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *