Romania Curată

PACT organizează proteste împotriva deciziilor Parlamentului din ultima perioadă

Plaforma Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT) organizează joi, la ora 20, un flashmob în Piața Romană și sâmbătă un protest în Piața Constituției, de la ora 18, cu titlul “Parlament #farapenali”. #impreuna albim Parlamentul.

Potrivit unui comunicat de presă al PACT, cele două acțiuni sunt motivate de ultimele decizii ale Parlamentului României: votul Senatului împotriva începerii urmăririi penale în cazul lui Titus Corlățean, acordarea pensiilor speciale pentru aleșii locali, dezincriminarea conflictului de interese pentru parlamentarii care și-au angajat rudele la cabinete până în 2013, statutul preferențial acordat avocaților.

”Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor consideră că cetățenii români din diaspora sunt o resursă vitală pentru buna dezvoltare a României, și cere Parlamentului să respecte toate drepturile acestora, inclusiv dreptul lor la vot. PACT mai cere Parlamentului să încuviințeze toate cererile venite din partea justiției și să permită anchetarea tuturor demnitarilor, care trebuie să fie egali în fața legii cu toți cetățenii acestei țări.

Ca urmare a tuturor acestor decizii revoltătoare, PACT trage un puternic semnal alarmă și consideră că șirul acestor abuzuri ale parlamentarilor trebuie oprit urgent. În acest sens, PACT va organiza joi, ora 20, un flashmob în Piața Romană, iar sâmbătă, 25 iunie, în Piața Constituției, de la ora 18, protestul “Parlament #farapenali” în fața Palatului Parlamentului, sub deviza: “Împreuna albim Parlamentul”.Toţi participanţii la aceste manifestaţii de protest sunt astfel rugaţi să poarte culoarea alb”, se arată în comunicatul PACT. 

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *