Daniel BefuMihai Goțiu

OPERAȚIUNEA MONSTRU! Mobilizare fără precedent a Poliției Române. Zeci de audieri pe întreg teritoriul României! BĂĂĂI… chiar ați semnat?! 

Zeci de invitații la sediile de Poliție, căutări pe la vecini, pe la locul de muncă, pe la rude. De la Cluj la Brașov, București și până la Botoșani. Agenți de poliție mai amabili, aproape cerându-și scuze pentru situația în care au fost puși de șefii lor ”de la centru” sau alții mai plini de zel și de… ”autoritatea funcției”. Astfel a decurs astăzi (luni, 29 iunie 2015) o mobilizare de forțe exemplară a Poliției Române pentru a afla răspunsul la marea întrebare: ”chiar ați semnat?

Iar de semnat e vorba de o petiție lansată pe platforma de-clic.ro, prin care se solicita luarea de măsuri împotriva șefilor unor instituții publice din județul Hunedoara, a căror lipsă de reacție la începutul acestui an a dus la escaladarea conflictului din jurul micro-hidrocentralei de pe Râul Alb, până la atacarea brutală a unor ecologiști și jurnaliști pe 24 mai. Domnului Gabriel Oprea (ministru al Afacerilor Interne și premier) și subordonaților săi pare să nu le vină să creadă că în România există cetățeni cu spirit civic, dispuși să semneze o petiție! Și astfel, în loc să-și mobilizeze resursele și capacitățile pentru a rezolva problemele semnalate și pentru a le răspunde petiționarilor, Poliția Română se ocupă cu verificatul petiționarilor!

Începând de vineri, România Curată a solicitat în mai multe rânduri, și telefonic și prin mail, o poziție din partea IGPR, legată de acest subiect. Până la ora redactării acestui articol nu am primit răspunsul. Mai jos puteți citi o parte dintre mărturiile celor care au semnat petiția, transmise României Curate pe mail, telefonic sau ca și comentarii la articolul publicat sâmbătă (aici).

***

Mirela Toc (Timișoara)

Mirela Toc din Timișoara, consilier la Primărie, s-a trezit de dimineață la serviciu cu un polițist pe cap: “La mine a fost un domn Târziu Alexandru de la IPJ Timiș. M-a căutat la serviciu și m-a pus să dau o declarație dacă am făcut petiție în data de 24.05.2015, la ce instituție am trimis-o, ce am solicitat, dacă m-a contactat cineva în legătură cu această petiție, dacă am adresat-o Ministerului Administrației și Internelor. M-a întrebat dacă am fost contactată de cineva și i-am zis că nu. Eu i-am zis că am găsit formularul ăla pe net, că am simț civic. I-am și zis polițistului că mă mir, fiindcă după ce atâția ani autoritățile publice n-au făcut nimic, s-au trezit chiar acum. Și sora mea urmează să fie contactată tot de acest domn Târziu Alexandru. Soră-mea e profesoară și i-am spus să n-o sune decât după ora 13.00, că e la bacalaureat. Tot pe noi care am făcut petiția au început să ne ia la întrebări, dar oare ce se întâmplă cu cei de la Râul Alb?”.

Până la ora publicării materialului, Adelina Suciu, sora Mirelei Toc, profesoara ocupată cu Bac-ul de care întrebase ”polițistul în misiune”, nu a fost sunată. În schimb, ca să economisim resursele statului, am întrebat-o noi dacă chiar a semnat pe bune petiția, sau nu: ”Nu m-a contactat nimeni de la Poliție. Este posibil să mă fi căutat, dar am avut telefonul închis, că eram în bacalaureat și nu am fost disponibilă. De-abia aștept să vorbesc cu polițistul ăsta, că eu sunt foarte nemulțumită de călcarea în picioare a mediului la Timișoara și de-aia semnez absolut orice petiție unde este vorba de protecția mediului nostru de viață”.

Reprezentanții site-ului www.de-clic.ro, inițiatorii petiției, i-au confirmat și ei Mirelei Toc care e motivul pentru care Poliția Română a plecat în misiune: ”Da, au primit  mai multe persoane care au semnat petiția – unii au primit invitație la inspectoratul de poliție, alții vizite la domiciliu iar în Brasov chiar citație în calitate de martor. Din ce informații avem de la semnatari până acum se pare că doresc să li se confirme că dvs. sunteți cea care a trimis petiția și nu altcineva în numele dvs”.

***

Andrei Oneț: Sunt unul dintre cei sunati joi de politie. In cazul meu, politia din localitatea unde am domiciliul (Vladimirescu jud. Arad) au luat legatura cu parintii mei pentru a face rost de telefonul meu “pentru o problema din judetul Hunedoara”. Eu locuiesc in Cluj. In decursul zilei am fost sunat de un dom politist si mi s-a spus ca trebuie sa ma prezint la audieri, i-am explicat ca in aceeasi zi plec din tara in vacanta si nu pot sub nicio forma sa vin din Cluj in Arad sa fac declaratiile. Intr-un final am facut declaratia prin telefon, am fost intrebat daca sunt eu semnatarul petitiei, daca adresa e a mea, daca petitia am scris-o eu sau mi-am asumat-o etc. Apoi le-am dat un fwd la e-mailul trimis initial si se pare ca asta a fost tot deocamdata.

***

Ciprian (autor a mai multor mesaje succesive)

(1) Si eu am primit o citație similară. Mi s-a cerut să mă prezint la IPJ Botoșani pentru audieri, în caz contrar sunt amenințat cu amendă! Nu-mi vine să cred că trebuie să pierd timp prețios ca să dau justificări cu privire la o petiție online. Se pare că securitatea n-a murit de tot în România…

(2) UPDATE: In mod evident, nu m-am prezentat la politie sa-mi pierd timpul pe idioteniile lor. Drept urmare, 2 politisti s-au prezentat la adresa, sa ma ridice la interogatoriu. Hei, pe bune, ce se intampla in tara asta? Facem si noi ceva, ne organizam, cotizam cu niste bani si le raspundem fascistilor sau stam sa le suportam abuzurile?

(3) UPDATE 2: Am luat legatura cu politistul care se ocupa de “caz”. Inspectoratele judetene au primit cerere de la Bucuresti sa verifice corectitudinea datelor din toate petitiile. Politistul meu a fost foarte amiabil si prietenos, justificandu-se continuu ca cererea vine de la Bucuresti si ca e normal ca sa depunem petitii, nu e nimic grav.

Luati legatura cu agentii si confirmati ca dvs ati depus petitiile, si nu altcineva in numele dvs. Recunosc, m-am enervat prematur, probabil si datorita istoricului de abuzuri al Politiei Romane.

***

Florina N. (Brașov, autoare a două mesaje, înainte și după ”audiere)

(1) Buna ziua, Sunt una din cele 5 persoane din jud. Brasov care sunt citata ca martor privind petitie m.a.i. azi 29.06.2015 ora 13. Ce sa fac??

(2) A trebuit sa dau o declaratie prin care imi sustin declaratia trimisa prin posta electronica.

***

Doru Subțirică (sublinierile ne aparțin):

Buna ziua. Am fost citat si eu impreuna cu fiica mea ca semnatari ai petitiei. M-am prezentat la sediul Inspectoratului si am avut o discutie cu o doamna comisar. Am fost pus sa dau o declaratie cum ca eu am semnat petitia deoarece “exista suspiciuni rezonabile, din cauza numarului mare de petenti, ca nu toti ar fi semnat-o, ci ar fi fost fraudate semnaturile, adresele de mail, etc”. Mai erau interesati de cine a initiat petitia si cum am aflat de ea. Aveau tiparite fisele noastre aflate la Evidenta Persoanelor. Mi-am exprimat nedumerirea ca se consuma atatea resurse – defalcarea pe judete, trimiterea agentilor acasa cu invitatia, tiparirea fiselor personale, interviul cu comisarul, ca sa vada ce? Ca exista o petitie? I-am intrebat daca stiu ceva de rezultatul ei, daca au vreun raspuns, dar mi-au spus ca ei doar executa ordinele primite de sus. Cam asta a fost.

***

Esimov (sublinierile ne aparțin)

Am fost si eu la randul meu audiat, am dat o declaratie si atat. Agentul comisar a fost de treaba, deci nu trebuie sa va temeti de nimic. Mi-a explicat ca verificarile sa fac pe baza faptului ca exista posibilitatea ca petitia sa fi fost semnat de persoane fictive fara a furniza datele corecte, precum si pentru a avea date temeinice pentru a da curs solicitarii societatii civile de-a demite seful IPJ Hunedoare. Nu stiu daca intr-adevar asta este scopul final, dar in orice caz eu m-am supus solicitarii organelor abilitate (pana ce nu-mi calca drepturile cetetanesti).

Totusi aveti grija in declaratie ce semnati, pentru ca in solicitare apare faptul ca petitia a fost adresata MAI-lui, cea ce nu este adevarat.

***

Silviu Cârligeanu (Bacău)

Buna ziua, va dau copy/paste la postarea mea de pe facebook: https://www.facebook.com/silviuclg/posts/10155800331670010

„In urma cu aproximativ doua saptamani am semnat impreuna cu Ioana Zbranca, petitia „Mafia lemnului lovește cu pumnul, autoritățile rămân pasive. Demite-le!” (http://de-clic.ro/mafia-lemnului-loveste-cu-pumnul-autorita…).

Pentru ca in weekend am fost plecati, aseara cand ne-am intors ne-am trezit fiecare cu cate o citatie de la IPJ Bacau, in calitate de „petenti” in legatura cu o „petitie privind ilegalitati silvice”.

Citatia era cu data de azi, ora 11:00, dar fiind obositi nu am reusit sa ne prezentam sau macar sa citim pe net sa vedem despre ce este vorba mai exact.

Aparent parea a fi o procedura prin care sa se asigure ca noi ca petitionari online suntem aceleasi persoane cu cele legitimate in realitate prin datele trimise pe mail de fiecare, insa, astazi in jurul orei 14 am fost vizitat la domiciliu de un comisar de la Inspectoratul de Politie Judetean Bacau.

Acest domn era foarte documentat in privinta mea, spunandu-mi ca stie ca am fost la munte in weekend, „de pe facebook si de la vecini”, confirmandu-mi ca inainte sa ia legatura cu mine a luat-o cu vecinii mei. Intrebandu-l de ce ma cauta mai intai pe la vecini si nu direct pe mine, mi-a raspuns ca nu este problema mea cum investigheaza el si ca nu-l investighez eu pe el, ci el pe mine (?!?!). M-a invitat foarte grabit pana la sediul IPJ Bacau cu masina personala a dansului, asigurandu-ma ca „nu este masina de serviciu”, nu am inteles de ce. A fost maxim de dubios, mi-a prezentat succint informatii despre mine pe care nu stiu cum le-a obtinut, plin de sarcasm si cu iz de intimidare. Cand l-am intrebat ce vom face la sediul IPJ mi-a spus ca nu stie inca si ca „vedem acolo”. Intre timp m-a intrebat daca Ioana este in casa, cu mine, rugandu-ma sa o chem si pe ea. Am facut-o si a intampinat-o la fel de acid, incercand s-o intimideze din primele secunde, luand-o la rost mai rau ca doamna diriginta, intreband-o de ce nu s-a prezentat azi dimineata.

Dupa ce mi-a confirmat toate banuielile, mai exact ca asta este o campanie de intimidare impotriva societatii civile (mai exact a activistilor), am incetat discutia cu acesta si ne-am retras in casa spunandu-i ca voi face un avion de hartie din citatie, replicandu-mi un OK sec cu un zambet amenintator.

Intr-un final m-am decis sa merg maine dimineata si sa-mi sustin petitia aplicata online.

Este foarte trist sa vezi cum autoritatile isi concentreaza toate resursele pe intimidat petitionari online si nu pe problemele reale pentru care s-au plans acesti oameni (despaduriri si distrus rauri de munte).

Astazi a nu stiu cata oara m-a lovit realitatea, una tare frustranta, legata de felul in care autoritatile (nu) sunt in slujba cetatenilor sau mai bine spus, ca securitatea inca n-a murit de tot in Romania.”

***

Convorbire pe Facebook/ Andreea Piloiu (Brașov)

Am sunat din nou si ei au zis ca nu stiu despre ce dosar este vorba. Vroiau sa stie daca am semnat petitia benevol. Zicea ca astea vin de la Bucuresti, dosarul nu este deschis la Brasov. Probabil ca din cauza ca am trimis email au simtit nevoia sa verifice daca chiar am vrut sa cer demisia alora. (…) Da, dar nu cred ca o sa aflati made lucru de la politia judeteana ca aparent nici eu nu stiu mai multe (…) Mersi mult de sustinere! Am vazut articolul din Romania Curata si mi-au si zis cei de la politie asa mai ironic ca „in afara de vorbit cu presa nu mai am nimic de facut?”.

***

NOTA BENE: Pe 26 martie 2015, biologul clujean Călin Dejeu a depus o plângere penală legată de scoaterea din fondul forestier al unor terenuri necesare pentru construcția micro-hidrocentralei de pe Râul Alb. Între timp, pe Râul Alb au început să fie tăiați copacii și, evident, Călin Dejeu nu a primit vreun răspuns legat de plângerea penală făcută.

La final, întrebări pentru domnul ministru al Afacerilor Interne și premier interimar Gabriel Oprea: petiția internațională pentru salvarea Râului Alb (vezi aici) a trecut de 111.000 de semnături. Domnule ministru și premier, ați făcut verificările de rigoare? Ați solicitat și ajutorul Interpolului pentru asta?

***

Citește și: Domnule premier Gabriel Oprea, demiteți-l pe ministrul de Interne Gabriel Oprea! Pentru situația penibilă în care a fost pusă Poliția Română și pentru mentalitatea de infractor a șefilor M.A.I.

***

Cine dorește să trimită petiția inițială, o poate face urmând pașii de pe de-clic.ro (aici)

(foto main: trilulilu.ro)

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

27 thoughts on “OPERAȚIUNEA MONSTRU! Mobilizare fără precedent a Poliției Române. Zeci de audieri pe întreg teritoriul României! BĂĂĂI… chiar ați semnat?! 

 1. Tempor

  „Este foarte trist sa vezi cum autoritatile isi concentreaza toate resursele pe intimidat petitionari online si nu pe problemele reale pentru care s-au plans acesti oameni (despaduriri si distrus rauri de munte).”
  Este mai rau, textul din bannerul rosu de pe video se cam adevereste, au si alte ocupatii:

  https://www.youtube.com/watch?v=h9uEEjCIadM
  Ce se mai stie despre: CASE CLOSED?

  Reply
 2. Nicolae Dorobantu

  inca n-am primit nimic, dar si daca primesc iese scandal in toata regula. In mod normal toti politistii care participa la aceasta actiune de intimidare trebuie sa raspunda penal in frunte cu procurorul care instrumenteaza „cazul”.

  Reply
 3. mocoteo

  Reactiile astea -ale autoritatilor-atat de intens abuzive si facute ‘pe genunchi’ mie imi sugereaza interese financiare enorme si inceputul sfarsitului unui alt regim anti-national:regimul ponta-oprea!

  Reply
 4. Cosel Costelivu

  Finlanda e tara celor o mie de lacuri. Romania e tara celor o mie de rauri. Intradevar trebuie aparate. Sa fi curate si pline din nou de peste, raci si scoici. Acum cativa ani ieseam din Fagaras spre Sibiu pe bicicleta. Cand am trecut peste raul Berivoi, pe pod, era sa lesin de miros de substante chimice organice: acetona, toluen, benzina, cava amestecat si intens. Cred ca deversasera o suta de cisterne de substante toxice acolo. Cu hidrocentralele astea e acelasi lucru, se distruge ecosistemul, in unele zone chiar ireversibil. Si mai e si problema vilelor construite de-a valma peste tot in tara si care au canalizarea legata la cel mai apropiat rau. Ca sa nu mai zic de satele pe unde am fost si au bagat apa curenta si si-au legat scurgerea de la chiuveta in fantana ca nu mai aveau nevoie de ea. Inconstienta la maxim. Au distrus toata panza freatica.

  Reply
 5. Cosel Costelivu

  Toate nenorocirile astea se intampla si daca vrei sa schimbi ceva, descoperi cat de multi apara nenorocirile. Cu arma si legea in mana.

  Reply
 6. Alex M

  Ha. Ieri m-am intalnit si eu cu domnul comisar responsabil cu petitionarii pe Timisoara. Am declarat cu toate cele, in cunostinta de cauza si sub semnatura privata, ca eu am fost cel care a semnat petitia. :-)

  Reply
 7. Emil

  Cu toată simpatia, dar anumite formulări din petiţia aia ar fi trebuit să dea de gândit. Ori au fost formulate de unii pe care i-a luat latura emoţională târâş, ori pur şi simplu a fost un trap menit să arunce în derizoriu astfel de demersuri. Şi da, după cum sună citaţiile alea, miroase a tentativă de intimidare. Ceva de gen „OK, iau pus botu’ şi au semnat, acum i-a să-i convocăm noi la cremenal, să le băgăm un pic frica în oase, lor şi celor care ar mai avea, pe viitor, idei subversive”. Prin „idei subversive”, în general, în Ro se subînţeleg orice fel de idei în exces.

  Reply
  • Cosel Costelivu

   In armata excesul de zel se pedepseste. Trebuie executate ordinele si atat. Unii confunda civilia cu armata.

   Reply
 8. Razvan

  Sunt cereri dure, de demitere si de tragere la raspundere a celor vinovati. Cand toate petitiile tale „cuminti” sunt ignorate, ori te dai batut, ori mergi mai departe pe cale legala.

  Reply
 9. flesh

  N-am semnat petiția asta. Nu mai știam de ce, așa că am intrat acum pe site-ul de-clic să-ncerc să-mi amintesc. Pagina petiției este http://de-clic.ro/mafia-lemnului-loveste-cu-pumnul-autoritatile-raman-pasive-demite-le
  Am văzut că nu-i o petiție online obișnuită. Aceasta necesită ceva mai mult efort fiindcă presupune trimiterea textului petiției de pe e-mail-ul personal la cinci instituții ale statului, iar după primirea numerelor de înregistrare de la acestea este semnată petiția online propriu-zisă. Laud efortul celor 400 și de oameni care au făcut acest demers.
  Această abordare a celor de la de-clic se pare că dă roade. Instituțiile statului acordă puțină importanță petițiilor online obișnuite. Însă, în acest caz, în care petiționarii au trimis direct petiția și au cerut numere de înregistrare, instituțiile statului sunt obligate să dea socoteală, să răspundă acestei petiții. Adică să facă ceea ce ar fi normal să facă și în cazul petițiilor online obișnuite, dacă instituțiile statului ar respecta Ordonanța Guvernului nr. 27 din 2002. E adevărat că eu nu știu dacă cei care pornesc petițiile online cer numere de înregistrare de la instituțiile vizate. Mi s-ar părea normal ca pe pagina unei petiții să apară acest număr de înregistrare și data la care a fost obținut, pentru că instituția respectivă trebuie să răspundă petiției în 30 de zile.
  Acum eu nu înțeleg comportamentul instituțiilor petiționate în acest caz. Au primit petiții prin e-mail, cu semnatarii clar identificați. De ce s-ar îndoi aceste instituții că aceste scrisori electronice au fost trimise de către cei care s-au identificat ca semnatari? Ordonanța Guvernului nr. 27 din 2002 spune așa: „Petiţiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare a petiţionarului nu se iau în considerare şi se clasează, potrivit prezentei ordonanţe. „. Petițiile trimise prin poștă electronică nu sunt anonime. Dacă erau anonime, nici nu știau milițienii la ce uși să bată să întrebe dacă e pe bune sau nu. În textul scrisorii, semnatarii au trecut numele, domiciliul, cartea de identitate și adresa de e-mail. De ce irosește Poliția resurse cu această anchetă nepotrivită? Având în vedere că ancheta a fost pornită de sus, mi se pare normală cererea lui Mihai Goțiu adresată prim-ministrului interimar Gabriel Oprea de a-și da demisia din postul de ministru al Afacerilor Interne.
  Conform Ordonanței Guvernului nr. 27 din 2002, aceste instituții au departamente care se ocupă de soluționarea petițiilor. Oameni sunt plătiți pentru a răspunde petițiilor. Îi aștept să-și facă datoria.

  Reply
  • Razvan

   Bine punctat, Flesh. Poti identifica, in cei acum 450 care au semnat petitia, un nucleu de oameni mai hotarati care vor sa vada ca actiunea lor are efect.

   Reply
 10. Silviu

  UPDATE: Silviu Cârligeanu (Bacău)

  Astazi (30 Iunie 2015) ne-am prezentat amandoi la IPJ Bacau. Am dat fiecare cate o declaratie prin care ne-am asumat petitia online dar a trebuit si sa raspundem in scris la un set de intrebari:
  1. Cui am trimis petitia, ce am cerut, daca m-a contactat cineva in legatura cu ea, cum am aflat de aceasta si cine este in spatele site-ului sau organizatiei de-clic.ro.
  2. Care a fost motivul pentru care am semnat-o si daca a fost semnata electronic, olografic sau cu numele si prenumele nostru.
  3. Daca am delegat sau imputernici pe cineva pentru a semna in locul nostru.
  Din toata treaba asta am inteles ca „cercetarile” nu s-au concentrat nici macar pe procedura prin care sa se asigure ca noi ca petitionari online suntem aceleasi persoane cu cele legitimate in realitate, ci mai degraba pe cum au reusit cateva sute de oameni sa se puna cap la cap si sa trimita o petitie online Prim-ministrului, Ministrului Mediului, Ministrului Afacerilor Interne si Rectorului Universitatii Bucuresti, care a fost metoda exacta (cu lux de amanunt al procedeului, adica povestit cum am luat textul copy-paste si l-am completat cu datele noastre, s.a.m.d).
  La final cand l-am intrebat de ce atata haos si cautat prin vecini mai intai si toata graba asta cu batut la usa si invitat de urgenta la IPJ, mi s-a raspuns ca nu am fost de gasit vineri si era foarte urgent intrucat ieri (luni) trebuia sa trimita deja actele la Bucuresti.

  Reply
  • Razvan

   Foarte interesant, Silviu. Sunt curios care este adevaratul motiv din spatele acestei actiuni si care este explicatia grabei. Sper ca cineva sa reuseasca sa afle mai multe.

   Reply
 11. maria

  Acesta este modelul de stat politienesc,militaresc pe care- promoveaza aceasta cualitie.Generalul Oprea este militar si aste stie.Doamna fereste-ne sa se intoarca vremurile trecute

  Reply
 12. sgubeanu

  eu vreau o petitie care sa devina regula pentru cei ce supun regulilor cna in ziua de votare nu mai vreau sa vad candidatii pus pe liste sa ii vad cum voteaza si sa ii aud, mai ales ca este interzisa reclama ca spot facindo stire vedem .. ca candidatul cu numele a votat asta nu mai este reclama?chiar daca e in stire.

  Reply
 13. DINESCU

  După ce au făcut poștă siguranța națională vreme de douăzeci și cinci de ani, politicienii români vor acum să se cunune cu ea și să ne invite și pe noi la nuntă.
  E de-ajuns să-l privești pe mirele Gabriel Oprea în clipele de orgasm patriotic, cînd buzele i se întind precum zgîrciul de prins celofanul pe gura borcanului cu murături, ca să ceri azil politic în Paraguay, unde vremea dictatorilor milităroși finanțați de yankei s-a cam dus pe apa sîmbetei.
  Taman cînd să zicem și noi hop că am sărit pîrleazul dinspre comunism spre capitalism și că o să mîncăm de dimineață pînă seara libertate pe pîine, ne procopsirăm cu acest bodyguard de cantină al lui Miron Cozma, în ochii căruia se învîrt zerourile aparatului de jackpot ce-i ține loc de creier și care și-a luat doctoratul în sufrageria lumii interlope, luptîndu-se corp la corp cu gramatica limbii române.
  Cum poate fi lăsat destinul a douăzeci de milioane de civili pe mîna acestui bese-n-cizme predispus să dea instrucția jos din podul societății de consum și să transforme spațiul mioritic în poligon de tragere?

  Reply
 14. mairius skolka

  Pentru prima data de cand au loc astfel de actiuni, mai marii politiei dau semne ca se tem; nu declansau ei chestia asta la nivel national de florile marului. Da, ar fi posibil ca cineva sa organizeze o mega-farsa pe internet folosind adrese false (probabil asta se spera). Din pacate pentru cei care toaca banii publici in loc sa se ocupe de ce ar trebui, de data asta n-au avut noroc. Lumea ia atitudine la nivel national. Simtul civic -pe care vad ca l-au invocat mai peste tot – pare ca se trezeste. Ori, pentru unii asta e foarte periculos, fie ca isi bat joc de legislatia de mediu fie ca isi bat joc de Romania in general.

  Reply
 15. Ercuta Ion

  Vremurile treuta s-au intors. Parlamentul a aprobat pensii nesimtite pe tru acesti politisti care fac ordine in tara: ce atatea petitii, drepturi si libertati pentru romani. Singurul drept al romanilor este JUGUL.

  Reply
 16. Daniela

  E intimidare. Petitia face mai mult ca o demonstratie, pt ca au fost multi care au semnat si nu mai vor sa primeasca petitii.
  Dinescu, f. bun comentariu. Nu le-am citit pe toate. Da se pare ca lumea se trezeste. Doamne da.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *