Romania Curată

Oferta electorala de iarna Lista candidatilor care au avut legaturi cu fosta Securitate a regimului Ceausescu

Colaboratori cu decizii definitive de colaborare cu Securitate.

Florin-Costin Paslaru, Candidat la Camera Deputatilor, Alianta USL-PSD, Galati, Colegiul 6.
Conform dosarului de la CNSAS, Paslaru a colaborat voluntar cu Securitatea in timpul anilor de studentie, in 1980 acesta primind numele conspirativ „Pintea”. In consecinta, in data de 12.05.2010, Inalta Curte de Casatie si Justitie constata printr-o decizia definitiva si irevocabila calitatea sa de colaborator al Securitatii.

Dan Voiculescu, Candidat la Senat, USL-PC, Bucuresti, Colegiul 8
Dan Voiculescu a fost incriminat in anul 2011 de Inalta Curte de Casatie si Justitie, printr-o decizie definitiva si irevocabila, ca fiind fost colaborator al Securitatii, sub un nume conspirativ, in speta „Felix”.

Gheorghe Netoiu, Candidat la Camera Deputatilor, PP-DD, Dolj, Colegiul 1
A recunoscut in declaratia pe propria raspundere ca a fost lucrator al Securitatii, candidatura sa politica fiind astfel contestata la Tribunal Dolj si la Biroul Electoral Central.

Colaboratorii, cu decizii de necolaborare din partea CNSAS

Sorin Rosca-Stanescu, Candidat la Senat, USL-PNL, Dambovita, Colegiul 2
Exista doua adeverinte emise in 2010 de CNSAS privindu-l pe Sorin Rosca-Stanescu, respectiv una de colaborare si una de necolaborare cu Securitatea. Cu toate acestea, dl. Rosca-Stanescu admite el insusi faptul ca a colaborat in cu Securitatea, in anul 1973 sub numele conspirative de „Deleanu” si „H15”, oferind informatii doar Brigazii Antiteroriste a Securitatii.

Ioan Ghise Senat USL-PNL, Brasov, colegiul senatorial 3
Ioan Ghise a recunoscut ca a semnat, in anul 1983, in perioada in care era pedagog la Liceul „Tractorul”, un angajament cerut de Securitate si ca a dat patru note informative catre ofiterul care raspundea de elevii libieni de la uzina „Tractorul”.
In 2011 CNSAS a emis o adverinta prin care se constata ca nu exista documente care sa ateste calitatea lui Ioan Ghise de lucrator sau colaborator al fostei Securitati

Legaturi cu fosta Securitate distruse odata cu dosarele

Serban Petru Mihailescu, Candidat la Senat, USL-UNPR, Botosani, Colegiul 2
Serban Mihailescu a fost agent al fostei Directii de Informatii Externe (DIE), dar din dosarul lui nu au fost gasite decat copertile. Colegiul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii a emis in 2007, in urma contestatiei depuse de catre Serban Mihailescu, hotararea potrivit careia acesta nu se face responsabil de colaborare cu fosta Securitate ca politie politica.

Ionel Arsene, Candidat la Camera Deputatilor, USL-PSD, Neamt, Colegiul 7
Ca si consecinta a distrugerii dosarului lui Ionel Arsenie in decembrie 1989, CNSAS stabileste ca acestuia „nu i se poate atribui calitatea de lucrator/colaborator al Securitatii”. Cu toate acestea, numele sau este mentionat in dosarul fond retea nr. R 225467 (cota CNSAS), ce cuprinde procese verbale in care se stipuleaza distrugerea de informatii, dosare personale si anexe ale fostului Inspectorat de Securitate Neamt. Desi nu s-au identificat documente care sa confirme rolul de informator direct al dlui. Arsenie, domnia sa este mentionat cu dosar nr. 9159.

Marian Enache, Candidat la Camera Deputatilor, Alianta USL-UNPR, Neamt, Colegiul 8
In anul 2009, Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii a emis o adeverinta care stipula necolaborarea lui Marian Enache cu Securitatea. Cu toate acestea, continutul actului mentioneaza faptul ca Serviciile Romane de Informatii au comunicat „ca domnul Enache Marian figureaza cu dosar F.R. (fond retea) 7259/Vaslui, dar dosarul nu s-a pastrat in arhiva”.

Intrand pe VERIFICA INTEGRITATEA CANDIDATULUI puteti verifica in ce colegiu votati si care sunt performantele candidatilor dumneavoastra.Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Oferta electorala de iarna Lista candidatilor care au avut legaturi cu fosta Securitate a regimului Ceausescu

  1. Nick Sava

    @ALINTM: de ce nu completezi tu lista, daca ii stii? Altfel, ca un facut, cu o singura exceptie (Netoiu), toti de pe lista sunt de la USL! Netoiu a ajuns la DD tocmai pt ca nu a fost pus candidat de USL (din cu totul alte motive…)

    Reply
  2. mirin

    Bat recordul uslinosii,actualii komunisti,urmasii securistilor! Iata de ce romanii trebuie sa nu-i aleaga in vecii vecilor!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *