Liviu Antonesei

Odă la SRI de Lucian Stanciu-Viziteu

Sigur, cum USR s-a încropit în mare viteză înaintea celor mai recente alegeri parlamentare, și infiltrarea sa s-a făcut tot în mare pripă! Altfel, e greu de priceput cum SRI și-ar fi băgat acolo un prostănac, care să pătrundă în Comisia mixtă de control.

Un prostănac, dar nu unul oarecare, ci unul cu două masterate și un doctorat la Grenoble! Că dacă bu e fudul, prostănacul degeaba e prostănac. Dacă ar fi avut minte cît furnica,  Lucian Stanciu-Viziteu s-ar fi abținut la ceea ce el numește „Raportul paralel”, o adunătură de laude deșanțate la adresa unui serviciu a cărui activitate este cel puțin discutabilă, foarte adesea în marginea legii, ba uneori mult dincolo de aceasta. În fapt, „raportu paralel” echivalează cu o auto-deconspirare, un auto-denunț.

Măcar colonelul pe puncte Turcescu a pus-o mai bine în scenă! Dau doar un mic citat din „raportul paralel”, dar voi atașa linkul către întregul text: „Cei care atacă activitatea SRI nu o fac cu gândul că acest serviciu trebuie să devină unul mai democratic, mai performant și nici pentru a crește cu adevărat controlul parlamentar asupra acestuia. Cei care atacă SRI astăzi o fac doar pentru că această instituție a participat în ultimii ani la lupta împotriva corupției din România”.

S-a repezit băietul ista la raport cu așa o frenezie că n-au mai apucat să-i spună comanditarii „mai împrăștiat, Luciane, mai împrăștiat”!

Aici, „raportul paralel” în întregime.

Continuarea articolului, pe blogul autorului.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

9 thoughts on “Odă la SRI de Lucian Stanciu-Viziteu

 1. marius

  hexipharma, citi generali sri au fost condamnati la moarte pt genocidul facut de aceasta firma descoperita?!
  de la nkvd pina la hexipharma, o istorie demna de cea mai cumplita grupare criminala ce a distrus acest popor!

  Reply
  • Liviu Antonesei

   Nu eistă pedeapsa cu moartea în Ro, si eu cred că e bine așa. Există însă pedpese potrvite și, î fapt, mult mai dure decît pedeapsa cu moartea, care pînă la urmă e un fel de izbăvire. Din păcate, nu vă pot contrazice, nici măcar o pedeapsă simbolică nu s-a aplicat…

   Reply
   • marius

    in fiecare secunda regret ca n-am stiut pe cine sa impusc la Revolutie… alta soarta avea acum Romania

    Reply
 2. Andreea Cretzu DaNA

  NU exista niciun „Liiceu Teoretic de matematică-informatică” in Bacau. Probabil se refera la Liceul Gheorghe Vranceanu (un necunoscut), fost PATRASCANU (absolvit de Base&Hrebe), care era liceul preferat al fiilor de ofitzeri ai RPR&RSR care NU erau APTI fizic&mintal sa intre in scoli&licee militare. Avand doua nume si probabil doua prenume (are nume de botez?) inseamna ca parintii lui sunt divortati mai mult ca sigur, dupa 1990, cand s-a dat liber la divortz cadrelor si organelor statului ce si-au refackut urgent viata in deplina LIBERTATE (eventual ca „afaceristi” care PaPa bugetele statului in principal corupand statul = un soi de sabotori ai statului UE&NATO care destructuraza mafiot social si economic zona pe care o PARAZITEAZA in folosul dusmanilor Romaniei).

  Reply
 3. ilie

  „Democratia hartiei” ii permite acestui individ sa bata campii cu spor. Partea proasta e alta. ca se vor gasi destui indivizi, care nu-si folosesc creerasul din dotare, sa-l bage in seama si sa-i ia de bune prostiile…

  Reply
  • gabriel radeanu

   Democratia adevarata,ii permite alesului platit din bani publici,sa bata campii cu elogiul SRI-ului.Creierele functionaza minunat cand sunt administrate de un spirit liber,nu inregimentate in slujba unor cauze obscure,tovarase gradu…

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *