Valer Simion Cosma

„Nu corporația face legislația!”

…se striga prin 2013 la protestele pentru oprirea proiectului de la Roșia Montană și a legislației cu dedicație ce se pregătea în Parlament.

În 2018, unii dintre cei ce strigau așa ceva sunt în Parlament și pun umărul alături de mulți dintre cei pe care-i huiduiau cîndva la o legislație în favoarea altor corporații, care umblă după hidrocarburi ieftine, nu după aur. Sau tac strategic.

Nu uitați, marile tunuri se dau în consens transpartinic și transinstituțional, cu PR în presa zisă quality, cu studii de specialitate făcute la comandă, cu ambasadori și secretari de stat dînd indicații și veghiind ca totul să decurgă conform intereselor și așteptărilor companiilor.

E nevoie, desigur, și de mult zgomot pe teme care antagonizează societatea și reușesc să redirecționeze energiile critice. Și de țapi ispășitori pentru răul mers al economiei: asistați social și muncitori care nu mai acceptă să facă România atractivă sclavagiind pe salarii ce-i țin în sărăcie.


Toate articolele RC despre gazele din Marea Neagră


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “„Nu corporația face legislația!”

 1. marius

  #rezist sint corporatist… si pup poala SRI ului

  cit despre pesedei niste ciocli care-si iau spaga de la corporatii pentru inmormintarea natiei

  Reply
 2. FED

  1) Revizuiți, vă rog, ortografia articolului (veghiind, sclavagiind …). Rămâne în virtualosferă și e păcat.
  2) Pentru a înțelege fenomenul Roșia Montană, citiți-l pe Alain Deneault (sau ascultați conferințele lui pe YouTube). În unele aduce chiar vorba de România. Este specialist în companiile miniere și canadian, deci știe ce spune.
  3) Legile le fac, în mai mare măsură ca niciodată, lobbyștii.
  4) Așa e legea firii: revoluționarii de azi sunt burghezii (reacționarii) de mâine.
  5) Dacă societatea noastră ar fi împărțită în tabere antagonice, ar fi superb. Însă a pulverizată, anesteziată de mitraliera disruptivă a știrilor, falselor știri, noului care vine ca un tsunami, vechiului care nu se lasă dus etc.
  6) Cred că vă înșelați: asistații social (nefericită sintagmă!) și muncitorii (cine se mai reclamă azi de la clasa muncitoare?) vor accepta orice dacă li se trezi frica. Ba chiar, vor fi fericiți să fie sclavi. Se numește servitute voluntară.

  Reply
  • Adrian

   Corect, mai ales pct . 4 . Grav e ca ne revendicam (in mod fals zic eu) de la diversi revolutionari (nu Revolutii) incepand cu 1848. Intotdeauna furtul mascat in revolutie s-a prescris. Mai grav inca: din toti furaciosii de-a lungul secolelor prea putini chiar au realizat ceva pornind de la acel cheag, marea majoritate au risipit.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *