@ntonesei’s blog: Zeci de mii de români în stradă!

Este greu de stabilit o cifră exactă la nivelul țării, pentru că protestele contra modificărilor legilor Justiției și a retransformării Poliției în Miliție nu s-au desfășurat numai în București și cele cîteva mari orașe, ci și în orașe mai mici și orășele din întreaga țară. Cifrele aperoximative pentru marile orașe sînt, la ora 20, 30: București + 20.000, Cluj + 5000, Timișoara + 3000, Brașov + 3000 Sibiu + 2500, Iași + 1500. Cum spuneam, proteste, cu participare mai mică s-au desfășurat și la Oradea, Ploiești, Pitești, Craiova, Zalău, Rădăuți, Focșani, Constanța, Galați, Tulcea, Rîmnicu Vîlcea etc… Dar și comnuntățile de români din diaspora – Franta, Germania, Italia, Elveția, Marea Britanie, Canada etc.

Un link către un video de la protestul ieșean aici

Altul către directul transmis de Adevărul

http://adevarul.ro/news/eveniment/proteste-fata-modificarile-legilor-justitiei-anuntate-diseara-bucuresti-tara-manifestatii-organizate-diaspora-1_59fe93ee5ab6550cb8d2686a/index.html

Iar Timișoara, cu mulțumiri lui Edi Antoniu aici

https://www.pscp.tv/w/1OwGWMmOvpRxQ

Și cîteva fotografii:

București

bucuresti 2

Iași 1

iasi 1

Iași 2

Iasi 2

Brașov

brasov

Sibiu


Recomandări

4 thoughts on “@ntonesei’s blog: Zeci de mii de români în stradă!

 1. CMC

  Eu zic sa facem doua legi din este acum.
  Una cu raspunderea magistratilor si alta cu tot restul modificarilor.
  O sa vedeti ca magistratii vor protesta din rasputeri impotriva legii cu raspunderea si mult mai putin la cealalta lege.

  Reply
 2. Dumitru

  La cata propaganda s-a facut, rezultatul e slabut. Insa ce ma supara pe mine mai tare este ca manifestantii din Bucuresti l-au aplaudat pe Ciolos. Va dati seama cat de dusi sunt baietii astia ?

  Reply
  • flesh

   L-au aplaudat toți pe Cioloș? Sau doar câțiva, care formau un strat protector în jurul lui?
   Eu m-am bucurat să-l văd pe Nicușor Dan la protest. Pe Cioloș nu l-am văzut, probabil era mai în față. Eu am fost politicos, am făcut loc tuturor și am rămas în spate.

   Reply
  • Ro.

   Cam așa ceva. Dar nici oferta de politicieni corecți nu păcătuiește prin diversitate! Mai mult: e sublimă.
   Era mai bine ca manifestanții să facă un ocol și prin față la SRI și să facă un gest simplu: să le bată obrazul. Cum în SRI sunt numai oameni fini (au studiat bunele maniere, dansul, vorbirea nu numai în limbi străine, ci chiar și-n dialecte, cum se deschide o stridie etc.), ar fi excitat ceva sensibilități patriotice. Poate. Dacă-l prindeau pe Șefu la birou, poate dădea și el un ceai cald, niște titluri de proprietate, ceva motorină ieftină, o pizza, cine știe…
   Să vorbești la guvern cu gheizerul de poante răsuflate Tudose e deșertăciunea deșertăciunilor.
   Cioloș stă în stradă, Șică stă în stradă și cine mai face opoziție? Dacă nu v-ați prins: Firea și Tăriceanu! Este iarăși o finețe de mișcare coaptă de consilierii de imagine: aparența de opoziție nu numai că înșeală proștii, dar le lasă și loc de întors cu legile strâmbe. Ar fi și proști să nu exploateze locul dezertat de opoziție.
   Rezumat: PSD-ul (+ păpușarii care-i manevrează) au ocupat scena, opoziția a fost împinsă în stradă, iar cetățenii au rămas fără stradă. Uniți salvăm ratingul televiziunilor!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *