Liviu Antonesei

@ntonesei’s blog: Zeci de mii de români în stradă!

Este greu de stabilit o cifră exactă la nivelul țării, pentru că protestele contra modificărilor legilor Justiției și a retransformării Poliției în Miliție nu s-au desfășurat numai în București și cele cîteva mari orașe, ci și în orașe mai mici și orășele din întreaga țară. Cifrele aperoximative pentru marile orașe sînt, la ora 20, 30: București + 20.000, Cluj + 5000, Timișoara + 3000, Brașov + 3000 Sibiu + 2500, Iași + 1500. Cum spuneam, proteste, cu participare mai mică s-au desfășurat și la Oradea, Ploiești, Pitești, Craiova, Zalău, Rădăuți, Focșani, Constanța, Galați, Tulcea, Rîmnicu Vîlcea etc… Dar și comnuntățile de români din diaspora – Franta, Germania, Italia, Elveția, Marea Britanie, Canada etc.

Un link către un video de la protestul ieșean aici

Altul către directul transmis de Adevărul

http://adevarul.ro/news/eveniment/proteste-fata-modificarile-legilor-justitiei-anuntate-diseara-bucuresti-tara-manifestatii-organizate-diaspora-1_59fe93ee5ab6550cb8d2686a/index.html

Iar Timișoara, cu mulțumiri lui Edi Antoniu aici

https://www.pscp.tv/w/1OwGWMmOvpRxQ

Și cîteva fotografii:

București

bucuresti 2

Iași 1

iasi 1

Iași 2

Iasi 2

Brașov

brasov

Sibiu


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “@ntonesei’s blog: Zeci de mii de români în stradă!

 1. CMC

  Eu zic sa facem doua legi din este acum.
  Una cu raspunderea magistratilor si alta cu tot restul modificarilor.
  O sa vedeti ca magistratii vor protesta din rasputeri impotriva legii cu raspunderea si mult mai putin la cealalta lege.

  Reply
 2. Dumitru

  La cata propaganda s-a facut, rezultatul e slabut. Insa ce ma supara pe mine mai tare este ca manifestantii din Bucuresti l-au aplaudat pe Ciolos. Va dati seama cat de dusi sunt baietii astia ?

  Reply
  • flesh

   L-au aplaudat toți pe Cioloș? Sau doar câțiva, care formau un strat protector în jurul lui?
   Eu m-am bucurat să-l văd pe Nicușor Dan la protest. Pe Cioloș nu l-am văzut, probabil era mai în față. Eu am fost politicos, am făcut loc tuturor și am rămas în spate.

   Reply
  • Ro.

   Cam așa ceva. Dar nici oferta de politicieni corecți nu păcătuiește prin diversitate! Mai mult: e sublimă.
   Era mai bine ca manifestanții să facă un ocol și prin față la SRI și să facă un gest simplu: să le bată obrazul. Cum în SRI sunt numai oameni fini (au studiat bunele maniere, dansul, vorbirea nu numai în limbi străine, ci chiar și-n dialecte, cum se deschide o stridie etc.), ar fi excitat ceva sensibilități patriotice. Poate. Dacă-l prindeau pe Șefu la birou, poate dădea și el un ceai cald, niște titluri de proprietate, ceva motorină ieftină, o pizza, cine știe…
   Să vorbești la guvern cu gheizerul de poante răsuflate Tudose e deșertăciunea deșertăciunilor.
   Cioloș stă în stradă, Șică stă în stradă și cine mai face opoziție? Dacă nu v-ați prins: Firea și Tăriceanu! Este iarăși o finețe de mișcare coaptă de consilierii de imagine: aparența de opoziție nu numai că înșeală proștii, dar le lasă și loc de întors cu legile strâmbe. Ar fi și proști să nu exploateze locul dezertat de opoziție.
   Rezumat: PSD-ul (+ păpușarii care-i manevrează) au ocupat scena, opoziția a fost împinsă în stradă, iar cetățenii au rămas fără stradă. Uniți salvăm ratingul televiziunilor!

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *