Noul cod penal intra in vigoare in anul 2013

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a anuntat ca noul cod penal si noul cod de procedura penala vor intra in vigoare, cel mai probabil, in luna martie 2013. De asemenea, noul Cod de procedura civila va fi pus in aplicare in acest an, incepand cu luna iunie.

In cateva zile, vor fi inaintate Guvernului legile de punere in aplicare a codurilor de procedura civila si penala, pentru a fi adoptate de Parlament in acest an.

Un alt obiectiv al Ministerului Justitiei pe anul 2012 este obtinerea unui raport favorabil din partea Comisiei Europene pe Mecanismul de Cooperare si Verificare in Justitie, ce va fi dat publicitatii in luna iulie si va cuprinde evolutiile din ultimii cinci ani.
Totodata, MJ va initia un grup de lucru pentru modificarea legilor Justitiei, fiind deja inaintat Guvernului proiectul de modificare a legii notarilor publici, care intareste raspunderea disciplinara a acestora si se lucreaza la un proiect de lege privind consilierii juridici.


Recomandări

6 thoughts on “Noul cod penal intra in vigoare in anul 2013

 1. margarint otilia

  de trei ani clasa politica se chinuie sa implementeze aceste coduri am tot sperat ca vor intra in 2010 in 2011 acum e 2012 si abia a intrat codul civil.oare vor intra si celelalte?dar cine stie cand 2013 sau ……….poate le mai trebuie cativa zeci de ani.

  Reply
 2. bogdan

  Cel mai trist si realist aspect al acestor schimbari este faptul ca doar legile se vor schimba nu si oamenii ! Si ma refer la magistrati, oameni care nu judeca obiectiv, just si corect nici dupa legile aflate in vigoare ! Magistrati care pt simplul fapt ca nu exista o lege care sa-i traga la raspundere isi permit sa musamalizeze abuzuri grave ale anchetatorilor, ale procurorilor sau ale judecatorilor ! Oameni care isi pot demonstra cu probe clare si concrete nevinovatia sunt tratati astfel in mod vadit intentionat in instante pt luni si ani de-a randul ! Va puteti imagina prin ce poate trece un om cinstit si corect care a platit toata viata lui taxe, impozite sau salarii de magistrati si se vede nenorocit pe viata cu dreptatea in mana ? Aveti idee cat de frustrant poate fi sa primesti o condamnare bazata pe niste probe fictive ? Aveti idee cat de costisitor este un proces si cat de disperat te poti simti cand vezi judecatorii cum te trateaza cu o indiferenta rece, respingand pe rand probele concrete ce-ti demonstreaza nevinovatia ? Este pur si simplu indescriptibila senzatia pe care o simti cand ai cum sa-ti demonstrezi nevinovatia iar magistratii isi acoperd fatis unii altora greselile, abuzurile etc !
  Suntem singura tara in care justitia nu raspunde penal pt nimic, implicit coruptia fiind imbatabila !
  Asa ca stimabile domn Predoiu, daca intentionati intr-adevar sa schimbati ceva incepeti, va rog cu capul ! De acolo vi s-a imputit pestele !

  Reply
 3. vasile

  justitie corecta nu vom avea niciodata.cu judecatori ca antoanela costache subordonata asa zisului procuror wolf marian sintion si judecatori de la c a b ca cei de la sectia doua penala se va alege praful de toti justitiabilii.mai ales cei care au judecat cauzele in 11 aprilie sau 25 aprilie 2012.rusine sa le fie…cel putin…

  Reply
 4. boculca

  nu este corect cu noul cod penal deoarece ati sp k va intra anul acesta ce se intimpla? detinuti vor beneficia de legea cea blinda?

  Reply
 5. alexandra

  can va intra an vigoare ca atata se chinuie si nu mai da nik dar pt recidivisti pt furturi minoare se da ca nu stiu nik

  Reply
 6. claudia

  rusine sa le fie miau trimis pe 20.03.2013 sotul nevinovat la puscarie de vina e avocatul care na facut apel primul stia ca martorii sunt mincinosi de vina e ploiestiul care a dat sentinta in lipsa si bucurestiul care a lasat sentinta de la ploiesti .la buzau sentinta a fost in favoarea noastra .rusine mati mancat de bani .2 ani am muncit sa platesc avocatul am si doi copii .am ajuns pe strazi din cauza voastra coruptilor .bagati prostii fara cazier la puscarie care muncesc si scapati mafioti .rusine la judecatori toti vor bani o sa merg si la curtea europeana .rusine distrugeti familii nevinovate din cauza la victime mincinoase fara probe

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *