Nastase si-a suspendat dosarul Matusa Tamara, trimitindu-l la CCR

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, marti, suspendarea judecarii dosarului „Matusa Tamara” si sesizarea Curtii Constitutionale a Romaniei cu exceptiile invocate de avocatul lui Ioan Melinescu, informeaza Agerpres. In acest caz a mai fost trimis in judecata si fostul premier Adrian Nastase.
Decizia poate fi atacata cu recurs la Completul de noua judecatori al ICCJ.

Fostul premier al Romaniei, Adrian Nastase, a declarat, marti, ca, desi isi doreste ca procesul in care este judecat pentru coruptie sa se termine cat mai repede pentru a-si dovedi nevinovatia, nu se poate opune exceptiilor invocate de avocatul lui Ioan Melinescu privind organizarea si activitatea Directiei Nationale Anticoruptie.

„DNA este o struto-camila, care nu exista nicaieri in Europa. Parchetul National Anticoruptie a fost creat in cadrul unei cooperari cu Uniunea Europeana, pe modelul Spaniei, care are o institutie similara”, a declarat Adrian Nastase la iesirea din instanta suprema, unde se judeca dosarul „Matusa Tamara”.

„De la infiintarea sa, DNA-ul s-a transformat intr-un monstru, autonomia sa care nu este permisa de Constitutie a inceput sa se dezvolte”, a mai adaugat Nastase, precizand, totusi, ca el nu spune neaprata ca „nu ar trebui sa mai existe aceasta institutie”, a sustinut Nastase.

In acelasi dosar, impreuna cu Adrian Nastase au mai fost trimisi in judecata Ioan Melinescu, fost presedinte al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor (ONPCSB), pentru sustragere sau distrugere de inscrisuri, luare de mita si divulgare de informatii, si Ristea Priboi, consilier al fostului premier Adrian Nastase, fost deputat in perioada 2000-2004, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de complicitate la luare de mita si complicitate la dare de mita.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *