Romania Curată

”Mulți ani primească! Oprescu să primească! La mulți ani!” ” Bicicliștii bucureșteni au sărbătorit în stradă reținerea lui Sorin Oprescu (FOTO & VIDEO)

Câteva zeci de bicicliști de bucureșteni au sărbătorit astăzi (duminică) în stradă reținerea primarului Capitalei, Sorin Opresci, pentru primire de mită (detalii aici). Din Piața Universității, bicicliștii, mulți dintre ei dotați cu cătușe, s-au deplasat la sediul DNA unde au cântat: ”Mulți ani… primească!”

”Mulți ani primească,/ Mulți ani primească,/ La mulți ani!/ Cine să primească,/ Cine să primească ?/ La mulți ani!/ Oprescu sa primească,/ Oprescu să primească/ La mulți ani!!!!”. 

Click aici pentru video

 

***
”La bine și la greu! Bucureștenii care l-au votat pe primarul Sorin Oprescu și cei care nu l-au votat ar putea să-l salute în aceste momente dificile. Pentru că simțim nevoia să fim alături de primarul nostru, de la ora 13.30 plecăm de la Universitate (…) Sorin Oprescu, primarul Capitalei a fost reținut pentru luare de mită. Flagrantul s-a petrecut după miezul nopții, când foarte mulți bucureșteni dormeau. Sunt permise manifestările de bucurie.” – anunțul de mobilizare pe Facebook.

Amenajarea pistelor de biciclete a fost una dintre revendicările bucureștenilor ignorată ani la rând de administrația Sorin Oprescu sau tratată în bătaie de joc. E drept, comisionul din amenajarea pistelor de biciclete nu e comparabil cu ce cel din mega-proiectele fanteziste ale (încă) primarului Bucureștiului.

***

Citește și:

Sorin Oprescu, reținut pentru mită. Cerea 10% din contractele acordate

Reacție civică/ Nicușor Dan: ”O zi memorabilă: primarul Oprescu prins în flagrant. Trebuie să demisioneze. Suntem obligați să aducem în administrația publică un alt tip de oameni”

***

sursa foto: Facebook – evenimentul ”Alături de primarul nostru”

biciclisti 1 biciclisti 2 biciclisti 3 biciclisti 4 biciclisti 5 biciclisti 6 biciclisti 7


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

6 thoughts on “”Mulți ani primească! Oprescu să primească! La mulți ani!” ” Bicicliștii bucureșteni au sărbătorit în stradă reținerea lui Sorin Oprescu (FOTO & VIDEO)

 1. marius skolka

  Si pe cand apare si o lege cu confiscarea averilor dobandite in felul asta? O gramada de primari si politicieni manjiti pana peste cap or sa stea un an doi la racoare si dupa aceea o sa-si rumege milioanele prin Brazilia, Madagascar si alte zone obscure.

  Reply
  • Sara

   Ai dreptat. In prima faza ar trebui anulat acel art. 44 (8) din Constitutie . Dupa aceea elaborarea unei legi privind dobandirea ilicita a averii este floare la ureche. Cineva trebuie sa initieze modificarea Constitutiei. Un partid, Societatea Civila, etc. La prima ocazie de modificare se introduce si acest articol. Problema e, cine s-o faca ???????

   Reply
 2. Sara

  Nu exista motive de bucurie, doar de tristete, de scarba. Pleaca Oprescu, vin alti flamanzi. Actuala legislatie, CPP si CP sunt mult prea blande si nu sperie pe nimeni.. Pe de alta parte elaborarea legislatiei economice s-a facut in asa fel incat cine vrea poate fura cu usurinta pentruca fura cu acte in regula. Licitatiile pot fi modificate pe parcurs oricat, de obicei in sensul cresterii preturilor fara limita, la fel la achizitii unde nu exista restrictii, nu exista conditii obligatorii la incheierea contractelor indiferent de natura lor, nu exista restrictii nici la limitarea ca numar si valoare a proiectelor privind studiilor de fezabilitate , consultante, etc. Poti face orice ca nu raspunzi. Singura problema este sa nu te tradeze colaboratorul sau partenerul de „afaceri”, sa nu te toarne. In rest poti face oricate abuzuri, oricat de vizibile ar fi, ca n-ai probleme. Si asta fac . O face toata lumea care este in functii care le permite acest lucru. Nu cred ca exista primari si CJ care sa nu practice comisioane la lucrari, achizitii si la orice, e o practica generala si extinsa la toate nivelurile, inclusiv in scoli , spitale si peste tot. Atunci ce motiv as avea sa ma bucur ca DNA-ul l-a prins pe Oprescu ? Au prins poate 5% din cat a furat si restul, scapa. Averea ramane in familie. Inchisoare, poate scapa cu o „fara executare” sau niste ani redusi si aia cu scris carti , varsta si buna purtare si face un sfert de pedeapsa. Sa tot furi……Am mai spus ca singura metoda de a-i „prinde” si de a-i face sa sufere este verificarea EXTINSA a averii (inclusiv membrii familiei, amante prieteni, etc.), confruntarea cu veniturile legale, iar ce nu se justifica , confiscat (nu impozitat). La aceasta sa se adauge o prevedere ca niciodata sa nu mai poata ocupa functii publice. Asta i-ar putea descuraja sa fure. Este metoda de a pune frana avalanselor de fraude , mai ales nedepistate si cele mai multe imposibil de depistat, dar vizibile . Din pacate, un articol din Constitutie face imposibila aceasta verificare a averii . Este vorba de art. 44 (8) unde se prevede ca averea dobandita se prezuma a fi licita. Au avut grija si de asta ca sa se protejeze, nemernicii. Si atunci de ce sa ma bucur, am motive ? Pe de alta parte pe Oprescu bucurestenii l-au votat de doua ori si n-a facut nimic pentru ei iar acum cateva zile , intr-un sondaj de opinie Oprescu se bucara de cea mai mare incredere a populatiei, dupa Johannis. Ce poti sa mai spui ? Ma gandesc ca poate nici acesti excroci nu sunt atat de vinovati. In conditiile in care legislatia este atat de permisiva si chiar stimulativa fraudelor. Este normal sa fie tentat sa fure. Mai ales cand ii mai vede si pe cei din jurul lui furand in draci si imbogatindu-se peste noapte. In ce ma priveste a
  m obosit sa ma revolt, am obosit sa ma gandesc si sa-mi exprim parerea cu privire la unele solutii, am obosit sa-mi fie scarba de toti si toate , inclusiv de aceste discutii sterile care nu duc la nimic

  Reply
 3. Mihai Popa

  .+-

  problema grava e cu confiscarea averii. Cum o lege de genul asta trebuie votata
  în parlament si cum toti fura de sting nepedepsiti, cum credeti voi ca o sa fie atât
  de cretini încât sa voteze asa ceva? Pai cui nu-i convine sa faca doi ani de puscarie si apoi sa ramâna cu ce-a furat?
  Vezi Nastase pe care Forbes îl da miliardar în euro, a facut un an juma’ de puscarie, dupa care, nu i s-a luat NIMIC!!
  Pai asta da, viata!!

  Reply
 4. simion

  Sara, ai perfecta dreptate. In urma sondajelor de opinie bucurestenii doresc „Cavalerul” oprescu sa sa fie ales pentru al treilea mandat!? Ce nonsens! Hei bucresteni, TREZITI-VA!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *