Mihai Goțiu

MOBILIZARE/ASTĂZI: Protest de solidaritate cu medicii Camelia Roiu și Elena Voicu

Astăzi, de la ora 19.00, în Piața Unirii din Cluj, va avea loc un protest de solidaritate cu medicii Camelia Roiu și Elena Voicu, supuși diferitelor presiuni după ce au avut curajul să dezvăluie, din interior, probleme majore ale sistemului medical. Cazurile celor doi medici au atras atenția atât organizațiilor care luptă pentru drepturile civice și libertatea de exprimare, cât și opiniei publice, care a inițiat petiții care au adunat zeci de mii de semnături în semn de solidaritate.

Protestul de la Cluj este organizat de grupul civic informal Umbrela Anticorupție, format în această vară, după protestele împotriva voturilor din Parlament împotriva solicitării DNA de anchetare a lui Titus Corlățean în Dosarul votului din diaspora și pentru diferite privilegii acordate aleșilor locali (detalii aici).

”Joi 25 August de la 19 seara, vă așteptăm în Piața Unirii pentru a ne manifesta public SOLIDARITATEA și APRECIEREA față de medicii din sistem care au avut curajul să iasă în față și să demaște abuzurile și corupția din domeniile lor. Ca urmare, acum sunt hărțuiți și intimidați de superiori și colegi. În ce țară tocmai oamenii care luptă pentru a ne proteja drepturile, ajung să fie călcați în picioare de către cei care ne pun viața în pericol?

1. Ieșim pentru ca AJUNGE ! Îi solicităm ministrului Sănătății Vlad Voiculescu să ia urgent măsuri concrete de protejare a medicilor: CAMELIA ROIU și ELENA VOICU, iar în calitate de cetățeni, descurajăm orice fel de represiuni la adresa acestora. 

2. Dorim să le transmitem public un sincer MULȚUMESC Cameliei Roiu și Elenei Voicu, și tuturor medicilor care își riscă cariera și liniștea pentru a denunța situațiile grave din sistem la care sunt supuși pacienții. NU SUNTEȚI SINGURI! Vă apreciem și suntem alături de voi!”

anunțul evenimentului de mobilizare de pe Facebook

***

UPDATE: VIDEO, FOTO și note de la protest, aici (click)

***

Mai multe amănunte despre cele două cazuri și PETIȚIILE DE SOLIDARITATE cu cei doi medici pot fi semnate AICI (CAMELIA ROIU) și AICI (ELENA VOICU).

***

Citește și:

EXCLUSIV. Despre libertatea de a alege, cu Camelia Roiu, medicul al cărui curaj a impresionat România: ”Simt că se trezesc nişte conştiinţe. Lumea are nevoie de modele.”


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *