Mihai Goțiu

PROTESTE la Paris, Londra, Viena, București. Solidari cu diaspora. Scandal la Ambasada României din Paris (VIDEO)

UPDATE 5: După ore lungi de stat la coadă degeaba, seara s-a încheiat cu proteste ale cetățenilor români, îndeosebi la Londra și Paris, dar și la Viena și în alte orașe din lume.

Peste 1.000 români care nu au putut vota la cele trei secţii de vot de la Londra au protestat, după închiderea urnelor, în faţa ambasadei şi a sediului ICR, sub supravegherea forţelor de poliţie. „Deschideţi uşile, vrem să votăm”, „Vot plagiat”, „Vot furat”, „Jos Ponta”, „Suntem uniţi”, „România, România”. Protestatarii au cerut demisia ministrului de Externe, Titus Corlăţean și au cântat ”Deșteaptă-te, române!”.

La Paris, nemulțumiții au ocupat curtea și clădirea Ambasadei (vezi mai jos). Conform relatărilor presei, după aproape două ore de negocieri între ambasadorul Bogdan Mazuru si românii aflaţi în ambasadă, situaţia s-a calmat. Apreciind că organizarea alegerilor a fost dezastruoasă, protestatarii au acceptat să părăsească ambasada, dar numai după ce au semnat o petiţie în care afirmau că drepturile le-au fost încălcate, întrucât legea le dădea dreptul să voteze celor aflaţi la ora 21.00 în clădire.

***

VEZI AICI cum s-a desfășurat protestul de la București (mărturii, înregistrări VIDEO și galerie FOTO)

VEZI AICI înregistrări VIDEO și galerie FOTO cu imaginile bătăii de joc la adresa românilor din diaspora care au vrut să voteze

CITEȘTE AICI relatările observatorilor voluntari și a cititorilor România Curată despre numeroasele incidente înregistrate ieri la vot în secțiile din țară

CITEȘTE AICI editorialul lui Mihai Goțiu ”Trei golănisme electorale de la Ponta, Dragnea & Co, în ziua votului. Disperare și optimism”, scris cu câteva ore înaintea izbucnirii protestelor

***

UPDATE 3: În jurul orei 22,40, unități ale forțelor speciale de poliție franceze au intrat în curtea Ambasadei. Acest lucru se poate face doar în cadrul unei proceduri extraordinare.

UPDATE: Incidente la Paris, cetățenii români care nu au putut vota s-au blocat în Ambasada României. Conform unor surse de la fața locului, reprezentanții Ambasadei au solicitat sprijinul jandarmeriei franceze. În jurul orei 21.00, reprezentanții Ambasadei au încercat să închidă porțile curții, deși erau unele persoane care așteptau la rând din jurul orei 17.00. În acel moment, cei care așteptau au forțat porțile și au pătruns în curtea și clădirea Amabasadei. Forțele de ordine franceze au blocat cele două străzi care duc către Ambasadă, dau nu pot intra în curte, deoarece curtea e teritoriu românesc.

UPDATE 2: Se protestează și la Cluj, în fața Prefecturii.

UPDATE 4: VIDEO Proteste Londra

***

Scandal în curtea Ambasadei din Paris

***

În urma bătăii de joc la care au fost supuși românii care au vrut să voteze în diaspora, unde sunt cozi imense (vezi și video de mai jos), pe Facebook s-a anunțat un protest spontan în această seară, în fața sediului Biroului Electoral, nr. 48, care se ocupă de votul în străinătate, de pe Strada Aleea Alexandru nr.31 (clădirea Eminescu), Sector 1, București. Protestul este anunțat pentru ora 20.30.

Citește și:

Trei golănisme electorale de la Ponta, Dragnea & Co, în ziua votului. Disperare și optimism

Imaginile disprețului față de românii din diaspora. GALERIE FOTO & VIDEO

***

UPDATE: IMAGINI DE LA PROTEST

protest 5 protest 4protest 3

***

diaspora la vot

”Ne vedem pe Strada Aleea Alexandru nr.31 (clădirea Eminescu), Sector 1, București, la sediul Biroului Electoral nr. 48, care se ocupă de votul în străinătate. La 20.30.

Suntem solidari cu diaspora. Vrem prelungirea votului până când toți cetățenii români care stau acum la cozi votează. Este inadmisibil să nu permiți propriei populații să voteze, în condițiile în care prezența la vot este deja redusă. Sunt mii de oameni care așteaptă acum să voteze. Marea Britanie, Paris, Veneția, Madrid, Stuttgart suntem alături de voi! Puneți pe pagina de event imagini, videouri sau orice materiale aveți de la fața locului.

E dreptul tău să votezi. E dreptul tău să dispui de această alegere așa cum dorești și e caz penal atunci când nu o poți face. Când incompetența autorităților se traduce în prea puține hârtii xeroxate, prea puține liste suplimentare, statul a eșuat. Ieșim în stradă, nu stăm la coadă pentru democrație. Ne-o facem singuri. Hai cu noi!”

Anunțul de mobilizare la protest

***

Citește și:

Trei golănisme electorale de la Ponta, Dragnea & Co, în ziua votului. Disperare și optimism

UPDATE: CRC a sesizat Biroul Electoral 48 – Străinătate în legătură cu situația din diaspora și cere prelungirea termenului de închidere a urnelor:

solicitare crc


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

41 thoughts on “PROTESTE la Paris, Londra, Viena, București. Solidari cu diaspora. Scandal la Ambasada României din Paris (VIDEO)

 1. Anamaria

  4 ore de asteptare la Paris. La ora 20 mai sunt in jur de 200 de persoane care asteapta sa voteze. S-a cerut prelungirea programului, dar se pare ca nu va fii aceptata . Isi bat joc de noi!

  Reply
 2. Denisa

  Așa oameni buni, e timpul să vă impuneți, e timpul să fiți UNIȚI! nu lăsăm nimic pentru că PUTEM, pt că noi suntem de fapt PUTEREA!!

  Reply
 3. Maria

  Va fi vai de capu` romanilor daca va ajunge Ponta presedinte….Asa unu n-are voie sa reprezinte Romania.Isi bate pur si simplu joc de oameni.Numai puterea ii sta in cap si la nici un caz binele tarii.

  Reply
  • CĂTĂLIN

   Pai s-a văzut ce a votat diaspora în 2009, și se încearcă din răsputeri diminuarea voturilor din străinătate.

   Reply
 4. Aurica Negura

  si azi ca si data trecuta s-a vazut „grija” pt alegatorii romani din diaspora. pentru ca nu putem fi prostiti suntem „opriti” de la vot. S-a intamplat si in 2009 in Viena. Astazi am stat 3 ore la rand dar multi din prieteni nu au reusit sa ajunga la urne. RUSINE ORGANIZATORILOR: DE CE NU S-AU INFIINTAT SECTII DE VOTARE IN TOATE CAPITALELE LANDURILOR? E LIPSA DE ROMANI IN STRAINATATE? E JOCUL CELUI CARE NU CEDA CIOLANUL!
  VIVE LA ROUMANIE!

  Reply
 5. ion cuvaca

  la stuttgart nici macar nu exista sectie de votare! sunt doar 3 orase in TOATA germania care au sectii de votare: berlin, münchen si bonn. o mizerie! puie monta!

  Reply
 6. Gabriela Costache

  Dispreț și umilință pentru alegătorii români din diaspora

  Alegeri prezidențiale 2014, Paris: doar două secții de votare (una lângă cealaltă chiar) pentru câteva mii de români, cozi infernale și ore bune de așteptare, directive menite să… încetinească votarea. Rezultatul: 1 000 de oameni care nu au mai fost lăsați să voteze.

  Peste 2, 3 milioane de români au părăsit hotarele României începând cu 1989 și până în prezent (potrivit INS), iar Ministerul de Externe și Biroul Electoral Central tot nepregătite au rămas. Paris, Londra, Viena, Hamburg, Valencia, New York și multe alte orașe au devenit brusc prea mici pentru dorința românilor de a-și VOTA președintele.

  Azi, 02 noiembrie 2014, trotoarele Institutului Cultural Român și ale Ambasadei României din Paris forfoteau de oameni veniți să-și îndeplinească datoria morală. Vedeai oameni râzând, oameni cântând imnul României, oameni cu speranță. Îi vedeai ieșind fericiți și spunând că după 4-5 ore de așteptare au reușit să voteze. Facem campanii pentru a mobiliza oamenii să vină la vot, dar avem unde să îi primim? Vrem oare cu adevărat să voteze? Căci realitatea faptică relevă împotrivire îndărătnică și rea-voință din partea autorităților române. E strigător la cer ca după 25 de ani de la ieșirea din Comunism, să nu ne putem exercita una dintre principalele prerogative democratice. Între hotare, românii sunt amuțiți prin sărăcie și dezinformare generală; peste hotare, prin negarea dreptului de a ne exprima opinia.

  Am stat 3 ore la coadă și nu am reușit să mai votez. Prin urmare, nu știu cum arătau cabinele de vot, dar niște doamne „mai norocoase” au ieșit spunând că «ne băgă să votam la WC, între 3 perdele». Una dintre respectivele doamne ne-a mărturisit că e supărată pe statul român și pe cetățenii lui pentru că nu fac nimic pentru a schimba situația României; că din cauza lor copii suferă de acasă după mamele plecate la muncă în străinătate. A urmat un plâns înecat de strigăte de disperare… Ca ea suntem mulți: familii dezbinate, suflete rătăcitoare. Imigrația masivă în contextul actual ascunde și generează mai departe un dezechilibru inimaginabil.

  Dar azi am trăit și altceva pe lângă dezgustul unei false democrații. Am văzut oameni determinați, curajoși, hotărâți să facă ceva pentru țara lor. Unii dintre ei erau stabiliți în străinătate de ani buni și, cu toate astea, nu au abandonat cozile interminabile, fotografiate sau ocărâte de francezii care nu mai aveau loc de „disperații de la vot”. Strângeam semnături pentru suplimentarea secțiilor de votare în turul doi, când un cuplu de tineri români ne-a întrebat (cu glas de rugăminte) dacă într-adevăr vom face ceva. După atâta vreme, încă le mai citeai în privire dorul de o Românie a noastră. Și poate că tocmai această luciditate și dorință de renovare a românilor din dispora îi determină pe ai noștri guvernanți să îi țină departe de urnele de vot.

  Hai să fim uniți măcar de acum înainte. Hai să nu uităm că România suntem noi, poporul român, și nu niște indivizi egoiști ce se dau drept lideri democrați. Nu e vorba de naționalism, nici de naivitate și nici de entuziasm de moment. E vorba de propriul nostru viitor!

  Veniți la vot și în turul al doilea și arătați că încă mai aveți ceva de spus!

  Paris, 02.11.2014

  Reply
 7. BIBICU

  Pentru HAOSUL creeat in diaspora romana cu ocazia alegerilor prezidentiale se impune de urgenta, demiterea conducerii MAE, desfiintarea AUTORITATII ELECTORALE PERMANENTE (fara obiect de activitate serios) o institutie de taieat frunza la caini pe bani multi si intocmirea de dosare penale (fara nr.) celor responsabili platiti pe bani publici si nu putini.

  Reply
 8. cri

  Este evident ca pentru haosul de la sectiile din strainatate cineva va trebui sa raspunda si deficientele sa fie rapid corectate; pe de alta parte, numarul sectiilor de vot a fost marit si nu s-a mai putut „vota” la 13 secunde, ca acum 5 ani la Paris; totusi au fost 14 ore in care oamenii au putut vota, iar pentru imbulzeala din ultimele 2-3 ore nu gasesc o explicatie logica. Eu insa mai ridic o problema care in mod cert va displacea multora: oare cat de informati in legatura cu realitatile din tara sant romanii plecati de ani de zile si stabiliti prin Australi, Noua Zeelanda, SUA, Canada, etc, astfel incat votul lor sa fie exercitat in cunostinta de cauza ? Acesti oameni se informeaza de pe internet, unde site-urile sant profund partizane, sau de la rudele de acasa. Romanii traitori de mai multi ani pe meleaguri straine si-au mentinut stereotipuri mentale precum PSD=Iliescu=Moscova, fara a sti ca totusi realitatile din 2014 sant diferite de cele existenta la data plecarii lor. Mentionez imediat, pentru a nu starni confuzie, ca eu nu am votat niciodata cu FSN sau cu urmasii sai; am votat cu taranistii cat timp au existat, iar apoi cu liberalii pana la intrarea acestora in alianta cu PDL. Din aceste motive mi se pare legitim sa ma intreb daca romanii traitori in afara Romaniei au suficiente informatii pentru ca votul lor sa nu aiba consecinte nefaste pentru cetatenii care ca mine,care traiesc in Romania. Daca emigrarea romanilor a avut legitimitate politica in anii ’90-’91, datorita mineriadelor, in anii 2000, valul de emigrare a avut ca justificare exclusiv motive econmice. Este dreptul sfant si inalienabil al oricarui om sa-si caute fericirea pe meleaguri straine, dar totusi marea majoritate a romanilor traieste in Romania, aici munceste, fie si pe bani putini, si tot aici isi plateste impozitele.
  Daca vrem ca tara noastra sa aiba un viitor, cred ca solutia nu este emigrarea din motive economice, ci sa incercam sa schimbam lucrurile din interior. Iar una dintre solutii este VOTUL IN CUNOSTINTA DE CAUZA; dar un astfel de vot nu-l pot da cei care au plecat de multi ani din Romania. Chiar daca partidele sant corupte, chiar daca statul este ineficient si corupt, totusi nici un cetatean obisnuit nu se poate plange de discriminare sau persecutie politica, nimeni nu te aresteaza daca critici guvernul sau pe presedinte. Rafuielile politice de tip mafiot prin care Basescu si-a anihilat adversarii politici implicand DNA constituie o alta fateta a realitatilor din Romania, dar iarasi doar cetatenii traitori aici au sansa reala de a schimba lucrurile.

  Reply
  • Mihai Gotiu

   @ cri: să înțeleg că ceea ce livrează televiziunile îi face pe românii din țară mai ”informați”, mai ”în cunoștință de cauză”; îmi dai voie să consider că e taman pe dos;
   în plus, majoritatea românilor din diaspora trăiesc în țările UE; în plus, pe mulți dintre cei care au fost umiliți ieri am avut ocazia să-i cunosc în ultimul an – sunt puțini români din România care sunt la fel de informați ca și ei în privința a ceea ce se întâmplă în UE, uniune din care facem și noi parte

   Reply
   • cri

    Draga Mihai Gotiu, iti multumesc pentru amabilitatea de a citi mesajul meu. Asi vrea sa intelegi ca nu este vorba de faptul ca romanii din interior nu cunosc mecanismele marilor democratii occidentale,lucru perfect real dealtminteri, ci de faptul ca romanii din EXTERIOR care in timp, au pierdut contactul cu realiatile din patria mama.Repet ca haosul de la sectiile din Diaspora trebuie sa aiba o rezolvare rapida care include, in modesta mea opinie, si sanctiuni si demiteri. Iar daca tu crezi ca media din tara poate influenta semnificativ optiunile la vot, esti intr-o mare eroare, pentru ca dupa 25 de ani, doar oamenii fara educatie sau aflati la periferia societatii isi iau dodelul de apreciere a politicienilor din presa. Presa romaneasca este profund partizana, lucru perfect normal pentru ca orice trust de presa reflecta o anumita opinie politica si ca atare, telespectatorii care il urmaresc sant oameni ale caror opinii politice le sant reflectate de presa respectiva, lucru absolut firesc. Anormalul survine doar cand divergentele de opinii provoaca uara si intoleranta. Aici e buba. Mai indraznesc sa afirm ca copierea fara discernamant a unor mentalitati din tarile cu traditie democratica, fara a le integra profund in sufletele noastre, ne transforma in maimute si tara-colonie.Si nu uita ca lectura presei occidentale, presa care isi asuma deschis si onest optiunile politice, nu face decat sa creasca veridicitatea presei occidentale in ochii romanilor.
    Mai vreau sa iti retin atentia cu un fapt trecut de multi conationali cu vederea:lipsa de aderenta la populatie a proclamatiei de la Timisoara, Proclamatie care ar fi curatat lumea politica de fostii comunisti si securisti. In 1990, ramanii nu au inteles sau s-au temut sa semnaeze proclamatia, a carei semnare ar fi purificat societatea romanesca de scursorile regimului comunist. Tin minte ca eu am stat saptamani intregi cu registrul de semnaturi in fata sediului central al PNT, dar abia daca obtineam cateva semnaturi pe zi.
    Astazi platim decontul pentru acele atutudini de complicitate si lasitate, complicitati la care cetatenii nostri, speriati de radicalitatea taranistilordin acele vremuri: o societate profund divizata de ura si intoleranta fata de semenii nostri, pe fondul careia oameni ca Iliescu, Nastase sau Basescu au gasit terenul propice pentru a semana ura si discordie pentru conservarea propriei puteri si pentru a antrena institutiile statului in aceste manevre politice criminale impotriva propriilor lor cetateni.
    In 2014, tara noastra a trebuit sa accepte ca un Basescu indragostit lulea de o biata parasuta venita din fundurile provinciei, a avut tupeul si neobrazarea de a o propune pe aceasta dama de consumatie in cele mai importante functii ale statului roman, cu banii si privilegiile aferente, exact cum se intimpla in fundul Africii sau al Orientului in care potentatii politici locali aisi plaseza metresele in functii-cheie. Adica Basescu ne-a tras inapoi cu multi ani, doar ca sa-si promoveze amanta si sa-si imbogateasca neamurile. Iar promovarea in functii cheie a unor mediocritati indecenta precum Udrea, Kovesi sau Morar a permis actualului presedinta sa-si aserveasca serviciile secrete ,DNA sau CCR. Iti reamintesc cu respect ca actualui sef a CCR era un obscur jurist la o ferma in provincie, dar fidelitatea sa neconditionata fata de Base i-a permis d-lui Zagrean sa fie sluga neconditionala a basescului, ajungand sef al CCR fara sa fi fost judecator nici macar un minut din viata lui. lucru evident la referendumul din 2012.
    Iata cateva dintre realitatile pe care romanii plecati de ani si ani din tara, nu le cunosc, dar acesti oameni au putut fi manipulati perfect de sloganurile fals anicomuniste ale focrului marinar-ofiter acoperit al Securitatii comuniste, votind de fapt, prin sprijinirea basescului, contra devenirii democratice a patriei noastre… Documentele care inca nu au fost distruse confirma activitaea in Securitate a Basescului.

    Reply
  • Melomanul

   Cei care sunt in afara granitelor tarii sunt mai echilibrati decat cei care in tara din 89 pana astazi sunt manipulati .Este normal ca diferenta de viziune sa fie una foarte mare.Este normal ca cei care sunt sustinatori ai regimului comunist sa considere ca romanii din diaspora nu trebuie sa aiba un cuvant greu de spus.Dar este si mai grav faptul ca nimeni nu a inteles din cei care inca sunt de parere ca cei din diaspora nu stiu ce voteaza .Atata timp cat unii nu s-au gandit de ce au plecat acesti romani si si-au parasit tot ce aveau mai sfant TARA si .Numai ca tara este formata si din oameni nu numai din locuri.Oamenii incearca sa-si protejeze siguranta iar acum a venit timpul sa inteleaga si cei ramasi in Romania ca vine timpul ca si cei care au ales sa ramana in Romania sa simta ceea ce au simtit toti cei care deja au parasit Romania adica faptul ca lipseste cu desavarsire siguranta si libertatea in aceste momente.Noi cei care am plecat suntem victimele celor care lucreaza la daramarea statului Roman si a mentalitatii romanesti.Acum trebuie ca apele sa se limpezeasca este doar o chestiune de timp.Si focul se stinge singur chiar daca nu intervin pompieri e doar o chestiune de timp.Romanii nu au fost niciodata uniti asta este motivul pentru care in 89 nu a fost realizata schimbarea .Nu exista greseli ci doar decizii luate gresit.Daca in cele cateva ore in care ti se da dreptul sa iti prezinti liber opinia ca cetatean si nu o poti face datorita sabotajelor atunci ce poate fi mai clar de atat ca pe termen lung nu ti se va da voie sa faci nimic din ce gandesti.Esti sabotat pentru faptul ca le strici proiectele de manipulare si stapanire .Romania a fost o tara a Romanilor dar acum a devenit o tara a hotilor si acesti hoti considera ca cei care au parasit Romania sunt dezertori .Sigur ca acesti indivizi fac orice sa nu reuseasca romanul sa ia in mainile lui tara .Poate ca pana la urma fiecare merita ceea ce are.Nu am nici o alta idee despre ce ar trebuie sa raspund la un asemenea comentariu domnului Cri.

   Reply
  • Ovidiu

   Draga Cri.

   Se pare ca masina de improscat rahat a PSD-ului functioneaza si pe internet. Ai totusi o scuza: nu e parerea ta. E ceea ce ti s-a spus sa scrii. Frumoasa si incercarea de a ne aburi ca ai convingeri taranisto- liberale. Apropo, din cate stiu eu, taranistii mai exista ca partid, asa ca daca ceea ce spui e totusi adevarat esti traseist sau traseista pentru ca nu pot sa-ti disting genul, votand cu liberalii! Uite asa aflam ca cei care s-au integrat perfect in mecanismul de spagi, nepotisme, hotie si lipsa totala moralitate, sunt mai romani si mai informati si mai destepti decat noi cei care am hotarat sa ne luam viata in maini si sa plecam. Urmand rationamentul tau, toti cei care am plecat suntem niste retardati dar oportunisti. Mai urma sa ne faci si tu capsunari. Asadar suntem mai putin informati decat toti fostii CAP-isti olteni care isi beau inca de primavara la crasma satului viitoarea recolta de pe pamntul dat in arenda si dupa parerea ta nu ar trebui sa avem drept de vot. Mai spuneai ca tu platesti impozite in tara. Bravo! Afla ca fiecare roman aflat afara trimite mult mai multi bani la bugetul statului decat tine, bani care sunt impozitati si in tara in care ii castiga si in Romania. Majoritatea au case si terenuri in tara si platesc impozite dupa ele. Pentru statul roman suntem sursa de venit care il scoate din rahat. Si atat. Inchei spunandu-ti draga Cri, ca noi votam in cea mai mare cunostinta de cauza pentru simplul fapt ca suntem FOARTE informati de tot ce se petrece in tara si pentru ca aici nu ne pot cumpara voturile. Aici pot doar sa se teama de votul nostru si sa ne impiedice sa votam cum s-a si intamplat. Si ca sa intelegi cu cine joci iti aduc aminte ca aseara in jurul orei 22,40, unități ale forțelor speciale de poliție franceze au intrat în curtea Ambasadei. Acest lucru se poate face doar în cadrul unei proceduri extraordinare si la solicitarea statului respectiv ambasadei. Este grav si fara precedent! Statul roman solicita invadarea unui teritoriu al sau (spatiul ambasadei este teritoriu romanesc!) de catre fortele speciale ale altui stat pentru a se apara de proprii cetateni care ATACA AMBASADA CA SA VOTEZE!!! SA VA FIE RUSINE! ATI ARUNCAT ROMANIA LA LADA DE GUNOI A DEMOCRATIEI.

   Reply
   • cri

    Draga Ovidiu, am impresia ca fanatismul tau ma impiedica sa duc o polemica cordiala cu tine, pe baza de argumente logice si de bun simt. Daca poti , te rog frumos sa citesti, mai sus, raspunsul meu la obiectiile lui Mihai Gotiu, care s-a angajat cu mine intr-o polemica argumentata si fara fanatism sau jigniri. Invata de la el cum sa raspunzi argumentat la o opinie contrara, desi opiniile mele difera radical de ale acestui semen al meu. Raspunsul meu poate fi si pentru tine. Trimiterea de milioane de euro in tara de catre cei care lucreaza in afara nu a fost facuta pentru a spori PIB-ul Romaniei, ci din dorinta de a-si ajuta familile ramase in tara, fapt perfect normal, legal si legitim. Efectul colateral al acestor bani a fost evident si pentru binele patriei, dar sant convins ca atunci cand de exemplu ramanul Ionescu, slalariat in Italia, si-a trimis banii in tara nu cu intentia de a „salva” Romania, ci pentru a sigura traiul familiei ramase in tara. Efectul pozitiv asupra PIB-ului este doar un efect colateral si care nu a intrat in vederile semenilor nostri aflati la munca pentru strainii mai bogati ca noi.
    Iti marturisesc ca eu, ca chirurg oncolog , am avut nenumarate oportunitati de pleca sa muncesc pentru straini, dar, in prostia mea, am considerat intotdeauna ca eu ca medic, trebuie sa-mi slujesc conationalii, desi statul roaman ma dispretuieste prin salariul mizerabil si conditiile de munca mizerabile. Nu sant atat de idiot incat sa ma consider erou sau patriot, dar am ideea „tampita” in opinia celor ca tine, ca Romania poate prospera doar prin munca celor care au ramas aici si isi platesc impozitele aici si si educa copii aici; acest lucru evident nu exclude specializari sau schimburi de experienta cu colegii din Occident, dar locul meu este aici pentru ca nu ma persecuta nimeni si nu atenteaza nimeni la libertatea mea de exprimare. Dar sistemul este intr-adevar corupt si ineficient; fuga dupa mai-bine nu este o solutie in opinia mea. De acea cred ca votul meu, ca traitor in Romania, este mult mai adevarat decat votul romanilor care traiesc de multi ani in Australi, Noua Zeelanda , SUA sau Canada.

    Reply
 9. dan

  daca Iohannis nu intra in ofensiva puternica sa faca agenda ca sa-i bage pe psd-isti in defensiva si sta din nou sa-i care rtv, cianura3, b1tv si partial realitatea prin ultras-udristii ca lavinia sandru galeti de zoaie in cap in aceste doua sapatamini atunci e totul degeaba.
  Votul negativ e abia la inceput de coagulare iar fara impuls e mult prea scurt timpul ca sa-l poata stopa pe securistul micky mouse ponta.

  Reply
  • man diesel

   impuls? nu am vazut impuls mai mare ca acum cu Iohannis si Macovei, niciodata nu s-a mai stat 8 ore, si a venit politia sa te dea afara din consulat.
   daca asta nu e impuls suficient pt revansa in turul 2 ( primul tur au cistigat smecherii PSD, noii securisti), daca nici acum nu ies blazatii la vot si iese Ponta-marele fan Simona Halep si al altor diasporeni , cand?

   Reply
 10. Florin Sebastian

  Trista,trista zi. Cri, Faptul ca traim in strainatate nu ne face mai putin români, cred eu. Dar inainte de a ne arunca la gunoi votul, gandestete ce vrei pentru tara noastra: sa continue asa, sau sa se vindece in sfarsit dupa 75 de ani de agonie¿?
  Haideti sa ne bagam mintile in cap, totusi …

  Reply
 11. flesh

  Gunoaiele care conduc țara îi reneagă pe românii care au plecat să muncească în străinătate.
  „Nu vreți să mai fiți sclavii noștri? Vă luăm dreptul la vot!”

  Reply
 12. vili

  La turul 2 vom fi mai multi la vot ptr a-i demonstra ,,politrucului”ca ne uneste in simt civic ptr bataia de joc la adresa romanilor ce au vrut sa voteze si sa-l trimitem acasa de tot.

  Reply
 13. Romeo

  Vorbesc din pozitia unuia care a fost acolo printre romanii care au fost umiliti si batjocoriti de propriul guvern. Nu am sa inteleg niciodata cum un guvern clar si pe fata antiroman care in loc sa imbunatateasca viata poporului ei mai rau ii saracesc, in loc sa-i apere de discriminarea si tratamentul dispretuitor al unor anumite puteri eropene ei guvernul ii trateaza chiar mai rau si pe de alta parte preferinta in proportie de 40% ai acestor adevarati gropari ai Romaniei. Cineva poate da o explicatie credibila ???

  Reply
 14. RFI

  Poliția austriacă a fost chemată pentru că ICR “era atacat” de alegătorii români care stătuseră ore în șir la coadă și nu mai apucau să voteze. Un membru din comisie e dat dispărut din cauze complet neclare. Potrivit unui oficial român, ordinul de inchidere a urnelor a venit pe linie de partid. A existat și o înțelegere prealabilă ca toți oamenii să voteze, dar partidele s-au opus.
  http://rfi.my/10r3Oyl

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *