Dollores Benezic

Moara lui Assan a ajuns teren de lupte airsoft

După două incendii „accidentale” care au demolat-o parțial, spre ușurarea stăpânilor, Moara lui Assan a devenit teren propice pentru jucătorii de airsoft, un soi de lupte cu puști de jucărie pentru orășenii plictisiți.

O prietenă îmi povestea deunăzi că a mers acolo ca să facă niște fotografii și s-a lovit de un grup de bărbați îmbrăcați în uniforme de luptă, înarmați cu puștile astea de airsoft, care se jucau de-a hoții și vardiștii printre ruinele fostei mori. Era cu ei un polițist care își dezbrăcase uniforma și o agățase undeva la intrarea în perimetru, ca să se știe probabil că lucrurile sunt sub control. Poliția e acolo și apără monumentul cu arma în mână, cum s-ar zice. Tipii cu armele le-au zis fotografilor să se care de acolo că se vor răni. Așa că au plecat.

Probabil că nu au văzut mulți Moara lui Assan, ascunsă undeva în zona Obor în București, iar modul în care a încăput ea pe mâinile unei firme interesată pesemne doar de terenul de sub ea este ilustrativ pentru „accidentele” care i s-au întâmplat în ultimii ani și care au distrus-o practic. După ultimul incendiu, de astă iarnă, i s-a prăbușit acoperișul și probabil că nu mai durează mult până când proprietarii vor cere autorizație de demolare invocând pericolul public reprezentat de structura șubrezită. Poate chiar unul dintre luptătorii de airsoft va juca rolul ăsta de „victimă”, dacă n-or fi destui hoți de materiale de construcție disponibili.

Asta e soarta românească a unui monument istoric dintr-o capitală europeană. Prima moară cu abur din România, construită în 1853, cu o arhitectură minunată din care și azi se mai vede câte ceva. Figurează degeaba pe listele cu monumente istorice ale Ministerului Culturii, dar nici asta nu e un motiv de mirare.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Moara lui Assan a ajuns teren de lupte airsoft

  1. Niculae Radulescu-Dobrogea

    Este e o mostra a bataii de joc a lui Ontanu & Co fata de monumentele de patrimoniu. Includ aici si comportamentul PS2 fata de stejarul ocrotit din Horei 21, su coroana caruia s-a acceptat functionarea ilegala a unei benzinarii…
    NRDobrogea(Eco-Civica)

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *