Romania Curată

Miting pentru tei. Ieşenii vor protesta sâmbătă împotriva lui Gheorghe Nechita. „Ieșim în stradă împotriva sinistrului primar”

Ieşenii sunt convocaţi sâmbătă la un protest împotriva primarului Gheorghe Nechita, potrivit paginii de Facebook MITING PENTRU IASI, MITING PENTRU STRINGERE DE SEMNATURI. Manifestaţia ar urma să aibă loc în Piaţa Unirii, de la ora 16.

Oamenii sunt nemulţumiţi în particular de tăierile sistematice de tei din oraş, dar – în general – de lipsa de viziune a primarului. În 2013, primăria a decis să reteze teii din centrul oraşului, însă, anul trecut, ieşenii – adunaţi în jurul grupului civic „Iaşul iubeşte teii” – şi-au luat revanşa şi au obţinut ca teii din Piaţa Expoziţiei să nu fie tăiaţi. În februarie 2015, pe strada Sfântul Lazăr, una din arterele din centrul orașului, au fost din nou marcați forestier mai mulți copaci, majoritatea tei, iar societatea civilă a reacţionat imediat.

Iată mesajul prin care ieşenii sunt invitaţi sâmbătă la protest:

„Cetățeni ai Iașului,

Ieșim în stradă împotriva sinistrului primar Gheorghe Nichita.

Suntem din Societatea civilă din Iași, nu avem în spate pe nimeni, nici PNL, nici PSD, nici PDL… sau alte servicii. Suntem doar cu inima dechisă pentru Iași. Nu negociem nimic cu nimeni!

Avem și vrem să propunem ceva ce nimeni din actuala clasă politică nu are: Idei noi! Toți spun că vor să facă ceva dar nimeni nu vine cu oameni și idei noi. #proclamatiapentruiasi

Suntem, iar alături de noi sunt pe Referendum pentru IAŞI şi pe Eventul: „Semnăm pentru demiterea primarului Gheorghe Nichita”, oameni civilizați, educați și cu bun simț, dintre ei sunt foarte mulți neutri politic,  dar care știu și cer un nou tip de Administrație pentru Iași.

Vrem să găsim oameni valoroși care știu sau vor să facă bine pentru iubitul nostru oraș. Poate găsim și un candidat, al Societății civile.

Vrem teii înapoi în tot Iașul! Și asta este doar o mică parte a revendicărilor noastre.

Vrem să arătăm că mai este cineva viu în orașul ăsta!

Veniți cu noi!

Miting, sâmbătă, 21 martie 2015, Piața Unirii, ora 16:00″.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *