Romania Curată

Militia Sipirituala: Raportul dezastrului de la Certej – 1971

Miliţia spirituală prezintă în premieră un Raport al Procurorului General al RSR, Augustin Alexa, referitor la dezastrul de la Certej (documentul este datat 4 decembrie 1972 şi provine din Arhiva CC al PCR).


Miliţia Spirituală: „Aşa cum reiese din notă, nimeni nu a fost tras la răspundere. Ne întrebăm şi noi cam cât mai valorează mult trâmbiţatele garanţii de mediu oferite de RMGC şi de politrucii chemaţi să ţină cu dinţii de această exploatare, când propria noastră istorie recentă ne arată cu subiect şi predicat că tragedia este vecină cu iresponsabilitatea politică? În cazul în care iazul de decantare al cianurilor de la Roşia Montană se va deversa sau digul/barajul va ceda, cine va fi tras la răspundere? Ponta? Antonescu? Băsescu? Directorii şi directoraşii din RMGC? Deontologii media? Publicitarii cu bărbi scumpe? NU! Ponoasele le vor trage tot locuitorii zonei, iar generaţiile viitoare vor avea de purtat povara responsabilităţii părinţilor lor…
PS: Apostila „V” de pe documentul prezentat îi aparţine secretarului general al PCR, Nicolae Ceauşescu”.Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *