Liviu Antonesei

Mihai Șora pe lista celor care vor influența evoluția Europei!

La 102 ani împliniți luna trecută, filosoful Mihai Șora este inclus de influenta și complexa platformă platformă Politico – între altele realizează foarte multe topuri pe teme politice, economice culturale privind USA și lumea – pe lista celor 28 de personalități – din tot atîtea țări – care vor avea un rol decisiv în 2019 și în viitor în evoluțiile pe care le va parcurge Europa. Și anume în categoria contestatarilor puterii, termenul folosit fiind disruptors, alături de Mary Lou McDonald (Irlanda), Mattias Tesfaye (Danemarca), Jeremy Corbyn (Marea Britanie), Eleni Touloupaki (Grecia), Herbert Kickl (Austria), Ali Can (Turcia / Germania), Márta Pardavi (Ungaria) şi Mischaël Modrikamen (Belgia). În presa băștinașă, am găsit informația, pînă acum, numai în Adevărul, dar eu, ca de obicei cînd o găsec, voi trimite la sursă. Mulțumesc Dlui Dumitru Ion pentru semnalarea informației…

Articol preluat de pe blogul autorului


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Mihai Șora pe lista celor care vor influența evoluția Europei!

 1. Dumitru

  Tare ! Sunt dispus sa pun pariu cu cine vrea ca Sora nu mai face nimic, asa cum nu a mai facut de mult timp (cam de cand a intrat in Rezistenta franceza). Cinic fiind, intrebarea care mi se pare pertinenta este : oare cum a ajuns pe lista ? Pentru Franta lista contine o alta ilustra necunoscuta pentru care imi pun aceeasi intrebare (Garance je-ne-sais-qui). Pare a fi mare criza de cadre globaliste necompromise… Oare il pregatesc pe Sora pentru prezidentiale, acum ca Iohannis s-a dat in stamba ?

  Reply
 2. fedres

  Pe https://www.politico.eu/ ediția europeană nu este.
  Pe https://www.politico.eu/list/politico-28-class-of-2019-the-ranking/ (ediția SUA) este, alături de Matteo Salvini și Yulya Timoschenko.

  Iar „disruptor” nu este în toate sensurile un titlu de mândrie. Și Poroshenko este un disruptor când introduce Legea marțială, ca și Elon Musk atunci când vrea să mute transportul din LA în subteran. Disrupția este și-o strategie în războiul modern: zăpăcește-i și domină-i! Putem vedea disrupția ca pe-un întrerupător, dar rareori îi putem vedea pe cei care-l apasă (și de regulă prea târziu).
  Mai bine dați-i ocazia domnului (de când au deveni „maeștri” Cristoiu și Puric …) să ne scrie aici câteva rânduri, zilnic. Ar fi foarte prețioase, mai ales că Facebook-ul poate fi disrupt în orice clipă.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *