Membrii Alianței pentru o Românie Curată (ARC)


Cod de conduită

Eforturile anticoruptie ale Societății Academice din România si partenerilor sai au fost la cel mai înalt nivel în ultimii 9 ani, începând cu Alianţa pentru un Parlament Curat (2004) și continuând cu Alianța pentru un Guvern Curat (2004-2008), Consilii Județene Curate (2008), Coaliția pentru Universități Curate (2008), Inițiativa pentru o Justiție Curată (2007-2011) și România Curată (2010-2014).

Aspiram sa crestem capacitatea organizatorica și de comunicare a organizațiilor partenere Alianței pentru o Românie Curată. Dorim sa colaboram in privinta temelor referitoare la buna guvernare si supravegherea eficienta a institutiilor cu toate organizatiile care au o astfel de componenta.

In prezent portalul www.romaniacurata.ro este pe primul loc, potrivit Trafic.ro, la audienta organizatiilor nonguvernamentale. Noi dorim sa crestem audienta nationala a portalului, dar si audienta regionala (prin infiintarea de filiale noi în toate cele opt regiuni de dezvoltare ale țării: Nord-Vest, Nord-Est, Sud-Vest, Sud-Est, Sud, Vest, Centru, București-Ilfov). De asemenea, ne propunem sa crestem si audienta locala prin crearea de nuclee de monitorizare în toate reședințele de județ ale țării.

Dorim sa oferim un model de conduita si actiune. Organizatiile membre ARC sunt un exemplu de buna guvernare si ele insele.

Daca, din motive independente de vointa lor, se gasesc implicate intr-un scandal sau actiune judiciara care poate prejudicia imaginii coalitiei, ele vor anunta din vreme pe coordonatorul ARC si se va discuta tema in cauza.

Coalitia exista pentru ca noi credem ca actiunea colectiva eficace necesita aliante.

Organizatiile membre ale coalitiei nu se ataca intre ele, cauta medierea colegilor in caz de conflict si pot parasi din motive de constiinta sau alte motive coalitia incercand sa protejeze imaginea acesteia.

Membrii coopereaza bilateral sau multilateral in vederea unor finantari sau alte actiuni, informand pe coordonatorul coalitiei si transmitand activitatile de profil regulat coordonatorului coalitiei pentru a le fi promovate pe site-ul www.romaniacurata.ro

Coalitia noastra pentru buna guvernare e nepartizana politic pentru a putea promova un set unic de criterii de integritate fara banuiala unei favorizari a unora sau a altora.
Organizatiile sau personalitatile cu care colaboram, care se angajeaza apolitic altfel decat sub stindardul societatii civile (indepedenti sau lista sprijnita de societatea civila), au obligatia de a anunta pe colegii din coalitie cu minimum sase luni inainte de angajarea publica si de a se retrage.

Organizatiile membre, care adopta pozitii politice nepartizane, au obligatia de a anunta pe ceilalti membri, de a incerca angajarea intregii coalitii sau a unei parti din ea inainte de a se angaja cu alte ONG-uri nemembre sau alte coalitii.

Descarca codul de conduita


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

6 thoughts on “Membrii Alianței pentru o Românie Curată (ARC)

 1. CIOCAN IOAN

  Bun gasit,
  Inainte de toate vreau sa va spun ca nu agreez partidele si modul in care se face poitica in Romania.Doresc sa sustin aceasta initiativa in interesul tarii si al nostru al tuturor.Cred in onestitatea celor care au initiat acest proiect si sper sa nu ne dezamagiti.Locuiesc si muncesc in Marea Britanie si sper intr-o zi sa ma pot intoarce intr-o Romanie Curata!

  Reply
 2. todea paul

  Buna seara Romania Curata,
  sunt unul din cei care sunt scârbiți de clasa politica din Romania și unul din acei „fraieri” care a mai rămas în mocirla asta numita Romania. Astăzi 03.12.2014 din GRESALA am ajuns sa ma uit la TV , nu are importanta postul, oricum nu vezi nimic educativ sau hai sa zicem interesant la posturile românești și am văzut cum GUNOIUL POLITIC spune una si votează alta. Parca atitudinea asta am mai găsit-o și în alte situații. Sa generalizam? Asa-i romanul? …si sa revin la motivul de moment care m-a făcut sa-mi spun si eu pasul aici. Am intrat pe site si ceva mare de îți sparge pupila apare si te informează ca ești al 1.260.266 vizitator din anul 2004. Nu anul este problema si nici numărul de vizitatori. Daca din aceasta cifra oare câți sunt membrii ACTIVI? La un număr asa de mare de membrii chiar se poate schimba ceva, adică multe. Oricum va felicit, dar ma mai gândesc dacă ma implic în proiectul vostru, deoarece sunt o persoana activa in spațiul virtual, dar fără supărare, nu am auzit, nu am primit nimic despre vreo campanie. Sper sa acceptați aceasta observație.

  Reply
 3. Barbu Vivi

  Buna ziua, ma bucur ca existati, va urmaresc de ceva vreme activitatea in media si la tv mai ales posturile realitatea, b1tv si tvr, ne faceti mandri ca suntem Romani, drept pentru care am dori sa ne alaturam conceptului Dv. cu tot ce ne sugerati.
  Suntem o comunitate de Romani Insulari cu sediul in Creta, Heraklion, Asociatia se bazeaza pe voluntariat iar speranta Diasporei Romanesti pentru o Romanie curata este imensa, asa dar asteptam provocarea, de a ne alatura DV. si orice sugestie, solutie o punem numaidecat in practica, pentru a scapa de acest grotesc politic pentru care ne-am desradacinat de Tara Mama.
  Cu speranta in Dumnezeu si unitatea societatii civile de pretutindeni, cred cu tarie ca vom reusi sa ne intoarcem intr-o Romanie curata.

  Reply
 4. m.ctin

  cu toata inima ,vreau sa pun si eu umarul,sa ridicam Romania,sa o facem si Curata,in toate sensurile,fara hoti,corupti,cu oameni fericiti si sanatosi.
  Doamne Ajuta Romania,Gradina Maicii Domnului!

  Reply
 5. TUDOR POPESCU

  DEOCAMDATA E SUFICIENT SA DESCHIDEM IN SITE DE ANALIZE SI DISCUTII DESCHIS TUTROR CETATENILOR ROMANIEI … SE POATE FACE ASA CEVA PE UN SISEM ELECTRONIC DE TIPUL OUTLOOK-EXPRES CARE FUNCTIONEAZA PE SISTEM DE NEWS-GRUPURI DE DIALOG SEPARABILE PE UN SERVER DE LA UNIVERSITATEA BUC SAU ALTA . ASTFEL PUTEM FORMULA UN PROGRAM DE GUVERNARE AL SOCIETATII CIVILE + REGULILE VIETII POLITICE EXISTA SOLUTII DE ELIMINARE A DERBEDEILOR POLITICI DIN SITE.

  Reply
 6. Maria

  Va multumim ca existati si iertati-ne pe noi cei care asteptam dreptate de mai bine de 25 de ani. Sunt alaturi de voi si va dorim mult succes. As dori sa-mi comunicati ce trebuie sa facem pentru a ne altura si noi cu durerea noastra care nu cred ca este singulara si anume Grupul Imprumutatilor in CHF . Va multumim si va rugam sa ne indrumati pentru a adera.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *